Bladblazer verzekeren: is dat nodig?

Een bladblazer kopen is eigenlijk wel een investering. Hoewel er bladblazers onder de € 100,- zijn, is de duurste ruim € 500,-. Super handig apparaat, maar ook best aan de prijs. Hoe zit dat met de verzekering? Kun je een bladblazer verzekeren of is hij al standaard meeverzekerd met de Inboedelverzekering? Verzekeraar Generali Nederland legt het uit.

Waarom is een bladblazer handig?

Heb je een grote tuin, een tuin met veel bomen en planten of juist een hekel aan bladeren opruimen? Een bladblazer biedt uitkomst. Deze tijdbesparende tuinhulp is helemaal ideaal als hij ook een zuigfunctie heeft. Zo zuig je de bij elkaar geblazen bladeren in 1 keer op. Handig! Maar ook best een investering. En als hij gestolen wordt, kun je dan de schade dan claimen bij je verzekeraar? Of heb je een aparte verzekering voor je bladblazer nodig? Generali geeft antwoord.

Onzinverzekeringen

Je kunt tegenwoordig van alles verzekeren. Los van de vraag of je dat ook wilt, kun je jezelf ook afvragen of het nodig is. Er zijn namelijk behoorlijk wat onzinverzekeringen. Een smartphoneverzekering bijvoorbeeld. Vaak is je mobiele telefoon meeverzekerd met je inboedelverzekering. En als je bij je inboedelverzekering ook een buitenhuisdekking hebt afgesloten is je smartphone ook buitenshuis verzekerd. En zo zijn er veel meer spullen verzekerd met de Inboedelverzekering. De spullen in je garage of schuur bijvoorbeeld. Dus ook de bladblazer.

Inboedelverzekering

Even een verzekeringstechnisch verhaal. De Inboedelverzekering dekt schade aan de losse spullen in en om je woning en schuur door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Brand, stormschade en diefstal zijn voorbeelden van plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen. Maar ook waterschade en schade door blikseminslag. Raakt je bladblazer beschadigd door een storm, blikseminslag of door waterschade? Dan kun je dus een beroep doen op je Inboedelverzekering.

Diefstal

Dat geldt ook bij diefstal. Een bladblazer is geen broodje dat je koopt. Dat weet niet alleen jij. Dieven denken daar net zo over. Je tijdbesparende tuinhulp is ook bij hen favoriet. Wordt bij een inbraak je bladblazer gestolen? Een inboedelverzekering biedt dekking bij diefstal.