Jouw woning verduurzamen in een paar stappen

Doordat het klimaat veranderd, moeten wij mee veranderen. Het is daarom belangrijk dat je een aantal stappen onderneemt om duurzamer te leven. Een manier om dit te doen is door jouw woning te verduurzamen. Je huis energiezuinig maken klinkt misschien lastig, maar met een paar eenvoudige aanpassingen is dit zo gedaan. Maar welke opties zijn er eigenlijk allemaal? Lees in dit artikel op welke manieren jij jouw woning kan verduurzamen.

Woning verduurzamen door isolatie

Eén van de manieren om een woning te verduurzamen, is door het isoleren van bijvoorbeeld een spouwmuur. Over het algemeen verliest een woning rond de 20 procent aan warmte door de muren heen. Als je warmte in jouw woning bast kan houden, hoef je dit weinig tot niet meer op te wekken. Goede isolatie is daarom essentieel. Niet alleen van muren, maar ook van schuine daken. Energieverlies via daken is namelijk vergelijkbaar met muren. Tevens is het ook de goedkoopste en eenvoudigste manier om een woning te verduurzamen. Je hoeft namelijk geen hele verbouwing te ondergaan en isolatiemateriaal is niet duur.

Met een warmtepomp jouw woning verduurzamen

Je kan er ook voor kiezen om jouw woning volledig van gas te ontzien. In dat geval kies je voor een warmtepomp om jouw woning van energie te voorzien. Een warmtepomp is heel duurzaam doordat het buitenlucht gebruikt om het water en de radiatoren in jouw woning te verwarmen. Een andere groene eigenschap van een warmtepomp is dat het jouw CO2-uitstoot gemiddeld met 35 procent verminderd. Je verliest namelijk weinig tot geen warmte en je gasverbruik daalt. Tevens is het ook goedkoop. In combinatie met een HR++ cv ketel is een warmtepomp een hybride oplossing en daarmee financieel gezien de beste optie.

Laat zonnepanelen aanleggen op jouw dak

Wat momenteel misschien wel de populairste manier is om jouw woning groener te maken is het kiezen voor zonnepanelen. Een zonnepaneel is een verzamelnaam voor zonnecellen die zonlicht direct om zetten in energie. Op deze manier kan aan de energiebehoeften van een huishouden worden voldaan door middel van groene stroom. Elke woning is echter anders en daarom is het van belang om eerst goed te bekijken wat het verbruik van jouw huishouden is en hoeveel stroom je dus nodig hebt om jouw woning van energie te voorzien. Kijk daarnaast naar de beschikbare ruimte om jouw dak en meet dit goed uit.

Zonnepanelen aanleggen kost iets meer energie

Op basis van deze analyses kies je welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor op het dak van jouw woning. Het aanleggen van zonnepanelen heeft echter wel wat meer stappen nodig dan het isoleren van muren en daken of het aanleggen van een warmtepomp. https://www.solease.nl/ kan jou helpen bij het in kaart brengen van jouw energieverbruik en het aanleggen van zonnepanelen. Met de hulp van gecertificeerde installateurs weet je zeker dat je passend advies krijgt en dat de zonnepanelen op een vakkundige manier geïnstalleerd en aangesloten worden. Dit kan namelijk niet zomaar door iedereen uitgevoerd worden.

Thuja

Thuja is een geslacht van coniferen behorende tot de cipresfamilie (Cupressaceae). De naam is afgeleid van het Griekse woord thuja, wat ceder betekent. De soorten van dit geslacht worden ook wel levensboom of cederboom genoemd.

Er zijn ongeveer 20 soorten thuja, waarvan de meeste voorkomen in Noord-Amerika. Een aantal soorten, zoals de Thuja occidentalis (Noord-Amerikaanse levensboom) en de Thuja plicata (grote levensboom), worden vaak gebruikt als tuinplanten. Deze soorten zijn populair vanwege hun niet-verhoutende takken, wat betekent dat ze geen naalden behouden als ze oud zijn. Dit maakt ze geschikt als haagplanten of als solitair.

Hout industrie

De thuja’s zijn ook belangrijk voor de houtindustrie, vanwege hun harde, duurzame hout. Het hout van deze bomen wordt vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubels, vlonders en houten hekwerken.

Thuja in de tuin

Er zijn een aantal soorten thuja’s die populair zijn als tuinplanten, zoals de Thuja occidentalis (Noord-Amerikaanse levensboom) en de Thuja plicata (grote levensboom). Deze bomen zijn geschikt voor het aanplanten als haagplanten of als solitair. Ze kunnen worden gekweekt in een brede range aan grondsoorten, maar het is wel belangrijk dat de grond voldoende vochtig is.

Thuja’s zijn ook geschikt voor het kweken in potten en kuipen, hoewel het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de pot voldoende drainage heeft om overtollig water te laten afvloeien. Deze bomen zijn gevoelig voor droogte, dus het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is en indien nodig te bewateren.

Ziektes

Ook zijn er ziektes en plagen waar thuja’s gevoelig voor zijn, zoals schimmels en insecten. Schimmelziektes, zoals monilia en sclerotinia, kunnen optreden wanneer de bomen worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid en te veel water. Insecten zoals spintmijten en bladluizen kunnen ook schade toebrengen aan thuja’s. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van deze ziektes en plagen en indien nodig behandelingen uit te voeren om verdere schade te voorkomen.

In sommige culturen worden thuja’s ook gebruikt voor medicinale doeleinden. De bladeren van de Noord-Amerikaanse levensboom zijn bijvoorbeeld rijk aan thujon, een stof die wordt gebruikt in de productie van kruidenmiddelen tegen hoesten en verkoudheid. Thuja-extracten worden ook soms gebruikt om de huid te behandelen bij aandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het is echter belangrijk om te onthouden dat thuja’s giftig zijn als ze worden ingenomen en dat het gebruik ervan voor medicinale doeleinden altijd in overleg met een arts of gekwalificeerd zorgverlener moet plaatsvinden.

In samenvatting is de thuja een veelzijdige boom die wordt gebruikt als tuinplant, in de houtindustrie en voor medicinale doeleinden. Het is een redelijk resistente boom die weinig onderhoud vereist.

Tuin aanpassing en gereedschap

Het kopen van grind voor uw tuin of oprit kan een grote beslissing zijn. Er zijn veel verschillende soorten grind te koop, en elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze post zullen we enkele van de populairste soorten grind behandelen en helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Eerst en vooral, waarom zou u grind in uw tuin willen gebruiken? Grind is een geweldige manier om een aantrekkelijke en onderhoudsvriendelijke oppervlakte te creëren. Het is een goedkoop alternatief voor gazon en andere soorten beplanting, en het houdt geen onkruid groeiend. Bovendien kan grind gebruikt worden om water in uw tuin te reguleren, aangezien het water snel wegloopt in plaats van te blijven staan. Wij gaan grind kopen bij grind gigant.

Soorten grind

Er zijn veel verschillende soorten grind beschikbaar, zoals graniet, kiezelsteentjes, marmer en gebroken glas. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Graniet is bijvoorbeeld een populair keuze vanwege zijn hardheid en duurzaamheid, terwijl kiezelsteentjes een natuurlijke uitstraling hebben en gemakkelijk te onderhouden zijn. Marmer heeft een luxueuze uitstraling en gebroken glas kan een unieke uitstraling geven aan uw tuin.

Naast de keuze van grind, is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel grind u nodig heeft. Dit is afhankelijk van de grootte van de oppervlakte die u wilt bedekken, en hoe dik u wilt dat het grind bedekt is. Het is raadzaam om met een specialist te praten over de hoeveelheid grind die u nodig heeft voor uw specifieke project.

Bladblazers

Nu we de basics van grind kopen hebben besproken, laten we het hebben over bladblazers. Bladblazers zijn een handig hulpmiddel voor het houden van uw tuin of oprit schoon. Ze kunnen worden gebruikt om bladeren, takken en ander afval snel en efficiënt op te ruimen. Er zijn verschillende soorten bladblazers beschikbaar, zoals elektrische bladblazers, benzinebladblazers en zelfs handmatige bladblazers.

Elektrische bladblazers zijn een populaire keuze vanwege hun gemak en gebruiksgemak. Ze zijn licht van gewicht, stil en vereisen geen benzine of olie. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk, aangezien ze geen uitstoot produceren. Echter, ze hebben wel een snoer die beperkt de bewegingsvrijheid.

Benzinebladblazers zijn meer krachtig en hebben een groter bereik dan elektrische bladblazers. Ze zijn ook geschikt voor grotere tuinen of opritten. Maar het nadeel is dat ze meer onderhoud vereisen, waaronder het regelmatig vervangen van olie en het filteren van benzine. Bovendien zijn ze vaak luidruchtiger en zwaarder dan elektrische bladblazers.

Handmatige bladblazers

Handmatige bladblazers zijn de meest eenvoudige en budgetvriendelijke optie. Ze zijn meestal een soort van bezem of hark waarmee je kunt werken .Ze zijn geschikt voor kleinere oppervlakten of voor mensen die geen elektriciteit of benzine willen gebruiken. maar ze zijn wel meer arbeidsintensief.

In samenvatting, grind kopen en een bladblazer kopen zijn twee belangrijke beslissingen voor het onderhouden van uw tuin of oprit. Er zijn veel verschillende soorten grind beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Bovendien zijn er verschillende soorten bladblazers beschikbaar, van elektrisch tot benzine, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om uw specifieke behoeften en wensen te overwegen alvorens te beslissen welke grind en bladblazer het beste bij u past.

Hier moet je op letten bij aloe plant kopen

Nieuwe planten kopen kun je tegenwoordig eenvoudig zowel online als offline doen. Afhankelijk van welk type plant je zoekt en hoe exclusief het is, kun je die op de website vinden of bij een speciaalzaak. Online planten hebben net zoals planten in winkels goede kwaliteit en er wordt garantie gegeven. Maar zomaar in het wilde weg een plant kopen is niet aan te raden, daarom moet je hierop letten bij aloe plant kopen

De lichtbehoefte is bij alle planten anders

Elk soort plant heeft zijn of haar eigen lichtbehoefte en bij aloe plant kopen moet je hierop letten. Sommigen willen namelijk indirect zonlicht, anderen hebben liever een schaduwplekje terwijl sommigen juist direct zonlicht prettig vinden. Bekijk dus van tevoren goed wat de plek is waar je de plant neer wilt gaan zetten en stem daarop je keuze af. Zo voorkom je dat je plant te weinig of juist te veel licht krijgt. Een monstera, lepelplant en calathea doen het bijvoorbeeld goed in de schaduw. De strelitzia en de cactussen zien liever zo veel mogelijk zonlicht op zich schijnen. 

Aloe plant kopen is ook afhankelijk van de benodigde verzorging

Naast de lichtbehoefte heeft een plant ook verzorging nodig, waaronder het krijgen van water. Het voldoen aan de juiste waterbehoefte is cruciaal om jouw plant gezond te houden. Er zijn soorten, zoals cactussen, die weinig water nodig hebben, terwijl anderen, bijvoorbeeld varens, juist veel water behoeven. Bij aloe plant kopen is het nodig om rekening te houden met de waterbehoefte en de tijd dat je eraan kwijt wil zijn per week. Als je het niet erg vindt om regelmatig in de weer te zijn dan kun je ook een plant kiezen die veel verzorging nodig hebt. Kies daarom een plant die bij jouw agenda past, anders heb je vaker bruine plantjes dan mooie groene. 

De bijzondere eigenschappen van een plant moet je niet overslaan

Naast de standaard eigenschappen, zoals lichtbehoefte en waterbehoefte, zijn er ook bijzondere eigenschappen die en plant kan hebben. Zo kunnen planten bijvoorbeeld giftig zijn en moet je je afvragen of dat binnen jouw huishouden past. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren, dan zijn giftige planten af te raden. Deze bijzondere eigenschap staat altijd aangegeven bij de plant. 

Een andere bijzondere eigenschap is de grote van de plant. Uiteraard groeit elke plant op zijn eigen manier, maar hoe groot een plant uiteindelijk wordt is wel belangrijk. Ben je op zoek naar een plant die juist een grote hoek versiert of een plant die wat breder wordt? Ook deze informatie is terug te vinden bij de plant, maar het is aan te raden dit niet voor lief te nemen. Een monstera kan bijvoorbeeld heel groot en hoog worden, dit moet wel passen in de ruimte anders moet je al snel afscheid nemen van je nieuwe aankoop dat zou zonde zijn. 

Bij aloe plant kopen is het dus aan te raden de eigenschappen te bekijken, zowel de standaard eigenschappen als de bijzondere eigenschappen en te kiezen voor een plant die ook echt past. 

Het belang van de opstalverzekering? Niet te onderschatten!

Wanneer je op een bepaald ogenblik eigenaar wordt van een woning zal het meteen duidelijk worden dat de constructie van het pand of de zogenaamde opstal een meer dan aanzienlijke waarde vertegenwoordigt. Dat spreekt eigenlijk voor zich. Het is vanzelfsprekend dat je deze waarde zo optimaal mogelijk zal willen beschermen tegen allerhande potentiële schadelijke invloeden van buitenaf. Omwille van deze reden is het afsluiten van een zogenaamde opstalverzekering een absolute must. Wil jij ook graag meer te weten komen over het verzekeren van je opstal? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om de informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

Ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten?

Een ontzettend belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft te maken met het feit of een opstalverzekering wettelijk verplicht moet worden afgesloten of niet. Op moment van schrijven geldt hier geen wettelijke verplichting voor. Als eigenaar van de woning is het dus helemaal aan jou zelf om te bepalen of je deze verzekering gaat afsluiten of niet. Dat gezegd hebbende dient er natuurlijk rekening mee te worden gehouden dat een opstal een meer dan significante waarde vertegenwoordigt. Het laatste wat je zal willen is dat deze waarde zomaar verdwijnt zonder dat er daar een bepaalde compensatie tegenover staat. Dat spreekt voor zich. Het verzekeren van je opstal is dan ook in de praktijk altijd met zekerheid iets wat je zou moeten overwegen.

Let op! Een kredietverstrekker kan de verzekering wel verplichten!

In principe is het dus zo dat je in de praktijk geen rekening dient te houden met een geldende wettelijke verplichting voor wat het afsluiten van een opstalverzekering betreft. Wat dit betreft moet er echter nog een extra opmerking worden gemaakt. Voor het merendeel van de mensen die willen investeren in de aankoop van een nieuwe woning geldt in de praktijk uiteraard dat ze daarvoor een financiering zullen afsluiten. Indien je kan voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden is dat uiteraard geen enkel probleem. Dit gezegd hebbende moet er rekening mee worden gehouden dat een kredietverstrekker deze verzekering wel degelijk kan verplichten.

Het komt niet zelden voor dat een opstalverzekering afsluiten wordt genoemd als een belangrijke vereiste voor het kunnen verkrijgen van een hypothecair krediet. Op deze manier wil de verstrekker van de lening er zeker van zijn dat een mogelijk schadegeval er niet voor kan zorgen dat je woning bijvoorbeeld in rook opgaat zonder dat er daar een bepaalde vergoeding tegenover staat. Mocht je deze verzekering niet afsluiten betekent dat namelijk niet alleen dat je, je woning kwijt bent, daarnaast moet je wel de lopende hypothecaire lening gewoon blijven afbetalen. Het afsluiten van een verzekering voor je opstal voor minstens de looptijd van het krediet is dan ook een must.

Verschil tussen een extra uitgebreide en allrisk opstalverzekering

Voor de opstalverzekering geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de extra uitgebreide verzekering. Het gaat hierbij om een exemplaar welke sowieso reeds een prima dekking voorziet. Bij deze polis kan je dan ook concreet rekenen op de dekkingen zoals hieronder voor je opgelijst:

  1. Brandschade;
  2. Stormschade en schade door een blikseminslag;
  3. Waterschade;
  4. Schade als gevolg van hak- en breekwerk;

In bijzonder veel gevallen kan er worden vastgesteld dat mensen voldoening nemen met deze verzekering. Toch moet het gezegd dat ze niet de meest complete optie is die op de markt is terug te vinden. Je zou er namelijk eveneens voor kunnen kiezen om een zogenaamde allrisk af te sluiten. Het gaat hierbij dan om een type verzekering die je niet alleen voorziet van de hierboven aangehaalde dekkingen, maar ook van een speciale dekking voor zelf veroorzaakte schade. Let wel, het spreekt voor zich dat de premie voor deze verzekering een stukje hoger is gelegen.

Een aparte glasverzekering afsluiten of niet?

Voor de opstalverzekering geldt dat ze in de praktijk in de basis reeds beschikt over een ontzettend groot aantal interessante dekkingen voor de meest uiteenlopende situaties. Dit gezegd hebbende is het echter wel degelijk zo dat er ook een aantal aanvullende dekkingen bestaan die het overwegen waard kunnen zijn om af te sluiten. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan glasverzekering. Heb je spelende kinderen die bijvoorbeeld graag in de tuin een partijtje voetbal spelen? Dan kan het interessant zijn om deze aanvullende polis af te sluiten. Op die manier hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien wanneer er onverhoopt eens een bal door de ruit vliegt.

Kan je besparen op de premie van een opstalverzekering?

Voor de opstalverzekering geldt dat ze een ongelofelijk belangrijke verzekering is. Het spreekt namelijk voor zich dat de opstal of de constructie van je pand een ongelooflijke waarde vertegenwoordigt. Voor opstalverzekeringen geldt dat ze zeker niet voordelig zijn, maar daar staat tegenover dat de premie wel vaak beter meevalt dan veel mensen op het eerste zicht vermoeden. Besparen op deze verzekering is zeker mogelijk, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat dit niet ten koste mag gaan van de dekkingen die worden aangeboden. Met dit in het achterhoofd is het vooral interessant om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  1. Ga altijd je opstalverzekering vergelijken voordat je er één afsluit;
  2. Kijk of het eigen risico van de verzekering kunt wijzigen;
  3. Vaak is de extra uitgebreide dekking op zich reeds meer dan voldoende;
  4. Hou rekening met een realistische herbouwwaarde voor het pand in kwestie.

Naast bovenstaande zal je kunnen vaststellen dat het bij menig aantal verzekeraars een mogelijkheid is om een bundel met woningverzekeringen af te sluiten. Voor deze bundel geldt dat ze dan niet alleen maar bestaat uit de opstalverzekering, maar ook uit bijvoorbeeld een inboedelverzekering en mogelijks zelfs eveneens uit een aansprakelijkheidsverzekering. Door het afsluiten van een dergelijke bundel kies je in één klap voor meerdere verzekeringen bij één en dezelfde partij. Het spreekt voor zich dat je daardoor een belangrijkere klant wordt waardoor ook de premie kan worden gedrukt. Dit is mogelijks nog de interessantste bespaartip van allemaal.

Wat zijn klauwbekapboxen?

Wanneer je zelf een veehouderij hebt dan komt deze term je vast bekend voor. Hoe werkt het nou precies en waarom is het zo belangrijk om een klauwbekapbox te hebben? In dit artikel vertel ik je er meer over. Ook wanneer je nog nooit van klauwbekapboxen gehoord hebt dan hoop ik dat je na het lezen van het artikel wél weet wat klauwbekapboxen zijn.

Hoe werken klauwbekapboxen?

Een klauwbekapboxen is een stevige kooi of stal waar je vee of paarden in vast kunt houden terwijl ze onderzocht worden of een andere behandeling krijgen. De dieren leid je in de klauwbekapbox en vervolgens doe je hem dicht. Op die manier staan ze veilig en kun je overal goed bij. Het bijhouden, verzorgen en schoonhouden van de hoeven wordt ook gedaan in een klauwbekapbox. Het is ontzettend belangrijk dat de verzorging van de hoeven goed gebeurt. Zo ontstaan er minder snel en vaak ontstekingen en kan het dier goed blijven lopen.

Waarom zijn klauwbekapboxen nodig?

Wanneer je met vee en paarden werkt dan kan het soms best lastig zijn om het dier te krijgen waar jij wilt. Laat staan dat het dier ook echt blijft staan tijdens de hoef bekapping of bijvoorbeeld tijdens het toedienen van medicatie. De dieren zijn best groot en bovendien ook zwaar. Het is daarom erg fijn en nodig om een klauwbekapbox te gebruiken. De dieren kunnen hier veilig in staan en doordat je ze vast kunt zetten kunnen ze niet weglopen of onverwachte bewegingen maken. Dit zorgt ervoor dat er minder snel ongelukken kunnen en zullen gebeuren. Voordat je een klauwbekapbox aan gaat schaffen is het belangrijk om je in te lezen en je te verdiepen in de vraag wat zijn klauwbekapboxen en misschien nog wel een veel belangrijkere vraag: hoe gebruik ik de klauwbekapbox? Je wilt natuurlijk dat jouw dieren geen schade oplopen doordat jij de klauwbekapbox verkeerd gebruikt. Het welzijn van jouw dieren staat op nummer één. Laat je daarom ook goed informeren door de winkel of webshop waar jij jouw klauwbekapbox wilt gaan kopen.

Jonge dieren

Wanneer je vee en/of paarden houdt dan worden er natuurlijk ook jongen geboren. Wanneer er een kalfje geboren wordt, dan is deze vaak al rond de veertig kilo. De eerste tijd drinkt een kalf biest bij de moeder. Deze biest is moedermelk met allerlei eiwitten en voedingsstoffen erin. Na een tijdje  kan het kalf naar buiten. Een kalverdekje is dan fijn om te gebruiken. Een kalverdekje is een dekje dat je over de rug van het kalf kunt bevestigen. Een kalverdekje heeft meerdere voordelen. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje!

  • Helpt het kalf om op temperatuur te blijven
  • Biedt bescherming tegen kou, wind en nat weer
  • Het kalverdekje zorgt voor een betere warmteregulatie, hierdoor verhoogt de weerstand van het kalf
  • Doordat de temperatuur constant blijft door het dekje, hoeft het kalf hier zelf niet hard voor te werken. Hierdoor kan alle energie gaan naar het groeien en zal de groeiontwikkeling dus beter gaan
  • Draagt bij aan een sterk immuunsysteem, hierdoor zullen er minder snel gezondheidsproblemen opspelen

Wanneer je kalf een klaverdekje moet dragen dat kun je lezen op de website van de verkoper. 

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel weet wat klauwbekapboxen zijn. Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken voor de juiste klauwbekapbox voor jouw vee!

Op zoek naar een hovenier in de regio? Dit zijn jouw beste opties!

Een hovenier huur je in voor alle klussen die te maken hebben met jouw tuin. Dat kan gaan over het ontwerp en de daaropvolgende aanleg van een compleet nieuwe tuin, maar ook het onderhouden van je huidige tuin en kleinere klusjes kunnen door een hovenier goed uitgevoerd worden. Een ideale uitkomst wanneer je zelf weinig tijd hebt om te besteden aan het onderhoud van jouw tuin, maar wanneer je wel wilt genieten van een fijne buitenruimte. Op zoek naar een hovenier in de buurt? Dat doe je zo! 

  1. Informeer bij buren en kennissen 

Kom je bij kennissen over de vloer die een prachtige tuin hebben? Informeer dan naar hun hovenier! Eigenlijk is dit de meest makkelijke manier om de beste hovenier in jouw regio te vinden. Ook je buren en bewoners in jouw directe omgeving met een mooie tuin kun je gerust eens vragen om informatie. Ze zullen het zien als een compliment en geven je ongetwijfeld graag de contactgegevens van hun hovenier. Op deze manier zie je het resultaat van de werkzaamheden van de hovenier direct, en weet je precies welke ervaring mensen met deze hovenier hebben. 

  1. Gebruik regio-websites 

Op verschillende websites kun je op regio hoveniers selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op hoveniersbedrijf Dordrecht, waarmee je verschillende opties krijgt van hoveniers die werkzaam zijn in de regio Dordrecht. Uiteraard is het belangrijk dat je blijft vergelijken en dat je referenties opvraagt en reviews opzoekt. Zo weet je met wat voor hovenier je te maken hebt en of ze goed werk afleveren. Bekijk ook de grote hoveniersbedrijven die door heel Nederland werken. Vaak is de beschikbaarheid van deze bedrijven groter, maar kan het wel zijn dat je telkens een andere hovenier over de vloer krijgt. Wil je liever met dezelfde hovenier werken? Dan is het aan te raden met een kleiner bedrijf in zee te gaan.

  1. Volg je gevoel

Wanneer je met een potentieel hoveniersbedrijf aan tafel zit, merk je al snel of je het contact prettig vindt of niet. Volg hierin je gevoel. Komt iemand betrouwbaar en kundig over? Voel je dat iemand zin heeft om in jouw tuin aan de slag te gaan, of is er matige interesse? Komt het bedrijf professioneel over? Deze vragen kunnen je helpen om het bedrijf te kiezen die bij jou past. 

Tot slot 

Ga alleen in zee met een hoveniersbedrijf wanneer je er een goed gevoel bij hebt. Het kan spannend zijn om deze keuze te maken. Daarom kan het verstandig zijn om via vrienden of kennissen een bedrijf te kiezen. Gelukkig telt Nederland veel professionele hoveniersbedrijven. We wensen je vast veel succes met de zoektocht!

Hoe schilder je hout het beste

Je wilt een iets donkerdere kleur hout hebben in de tuin. Je hebt echter geen zin en ook geen budget om weer nieuwe terrashout te laten aanleggen. Hierom wilt het terrashout laten beschilderen met een verf in een donkerdere tint. Zijn er echter zaken waar je op moet letten om het hout zo goed mogelijk te laten schilderen?

Restjes verf

Voordat je een nieuw laagje verf gaat aanbrengen moet je ervoor zorgen dat de ondergrond zo egaal mogelijk is. Als het hout waar je overheen wilt gaan eerder al geverfd was heeft het extra aandacht nodig. De restjes verf die afgebladderd zijn en dus loskomen moet je van het hout afschrapen. Na het verwijderd te hebben ga je met een schuurpapiertje langs de plekjes om de plekjes zo glad mogelijk te krijgen. Hierdoor zal een eventuele nieuwe verflaag er beter en mooier bovenop komen.

Soort verf

Welke soort verf is nou het beste voor binnen en welke soort verf kun je het beste buiten gebruiken? Er is hier wel een advies voor. Ik bedoel hout dat buitenshuis is en binnenshuis is daar zit een verschil tussen. Het hout buiten krijgt veel meer over zich heen dan hout dat op de vloer in huis ligt. Hout buiten krijgt te maken met felle zon, harde wind, regen, sneeuw en hagel. Dit hout heeft veel meer bescherming nodig om zichzelf staande te kunnen houden dan hout binnenshuis. Hoogglansverf staat erom bekend dat deze soort verf sterker is dan zijdeglansverf. Om deze reden is het handiger om hoogglansverf aan te brengen op hout dat buiten staat. Het hout dat minder bescherming nodig heeft, heeft genoeg aan zijdeglansverf.

Droogtijd

Misschien heb je het hout wel prachtig geschilderd en afgewerkt. Het verf is compleet dekkend en gelijk aangebracht. Nu denk je vast dat je klaar bent, maar er is een punt die je snel alweer vergeten bent. De droogtijd. Op het moment dat het verven erop zit is het erg belangrijk dat het hout de tijd krijgt om te drogen. Ieder verf heeft een eigen droogtijd die aangegeven staat op het blik verf. Echter kunnen we over het algemeen concluderen dat hout binnenshuis 12 uur de tijd nodig heeft om op te drogen en hout buitenshuis 16 uur. Buitenshuis kan je niet veel doen aan het beschermen van het hout, maar zorg ervoor dat je zo ver mogelijk uit de buurt van het hout blijft binnenshuis. Op deze manier ontstaat er zo min mogelijk wind in huis en vliegen er zo min mogelijk stofjes etc. tegen het hout aan. Je wilt natuurlijk niet hebben dat er allemaal stofjes vastgeplakt zitten in het verf die dan jouw nieuwe vloer verpesten.

Tips

Als eerste is het belangrijk om voor een goede ondergrond te zorgen. Zorg ervoor dat er geen restjes afgebladderd verf op het hout aanwezig zijjn. Schuur het hout zo gelijk mogelijk voordat je met de juiste verfsoort overheen gaat. Hoogglans verf voor buitenshuis en zijdeglans verf voor in huis. Laat tot slot het verf volledig uitdrogen en voila het hout is klaar!

3 tips om water te (her)gebruiken

Natuurlijk wil jij je waterrekening omlaag krijgen. Je kunt proberen te besparen door minder water te gebruiken. Dit klinkt leuk, maar gaat vaak ten koste van het comfort dat je gewend bent. Gelukkig kun je ook jouw rekening omlaag krijgen zonder in te leveren. Een hiervan is door je water te hergebruiken. In dit artikel lees je in ieder geval 3 tips hoe jij slimmer om kunt gaan met je waterverbruik, kijk voor meer oplossingen op Groenmetwater.nl.

  1. Douchewater hergebruiken

Vind jij het ook zo lekker om lang onder een warme douche staan? Het is niet voor niets, dat je totale watergebruik doorgaans voor de helft door je douchegewoonten komt. Door duurzamer te douchen heb je minder ‘nieuw’ water nodig. Door middel van speciale douchecabines en hiervoor bestemde waterfilters kun je het douchewater hergebruiken.

  1. Vang regenwater op 

Het is natuurlijk niet water dat je al echt gebruikt heb, maar dat is in dit geval niet erg. Je kunt door het regenwater op te vangen, gebruik maken van dit water. Bijvoorbeeld om buiten met regenwater de planten water te geven in een drogere periode. Je hoeft dan niet je sproeier telkens aan te zetten met schoon water. Ook kun je (als je dat wil) van regenwater drinkwater maken. Je moet wel opletten dat de dakgoot schoon is en blijft; ernstige vervuiling kan het water ondrinkbaar maken. Vang je het regenwater ‘schoon’ op, dan moet dit nog gefilterd worden voordat je het kan drinken. Dit kun je doen door gebruik te maken van een filtratiesysteem. 

  1. Vervang lekkende kranen

Het klinkt logisch, maar kranen kunnen door ouderdom of slijtage op den duur gaan lekken. Vaak begint het bij een kleine doorgang waardoor het water weg kan sluipen. Dit is natuurlijk zonde, omdat je dit water niet gebruikt. Ook kan er schade aan je muren of plafond ontstaan door het lekken. Vervang daarom lekkende kranen op tijd of laat deze repareren. 

We hopen je met deze tips een stap verder te helpen richting een duurzamer leven. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om slim om te gaan met jouw waterverbruik. Naast deze drie tips kun je natuurlijk nog veel meer doen om water te besparen.

Wat is het beste haardhout voor jou?

Wat is het beste haardhout? Voor veel mensen brengt deze tijd van het jaar een beslissing over wat voor soort hout te kopen. Sommigen willen voor het eerst van hun houtkachel genieten, anderen zijn al brandhout aan het sparen voor een kampvuur of vuurkorf. Waar je je haardhout ook voor wilt gebruiken, het kan ongetwijfeld moeilijk zijn om te weten welke soort het beste is. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te onthouden wat voor soort hout je in ieder geval niet kan gebruiken voor een gezellig vuurtje. In deze blogpost geven we je daarom meer informatie over hoe verschillende soorten haardhout verschillende eigenschappen hebben. Dit heeft namelijk onder andere invloed op hoe lang en hard je vuur brandt.

Haardhout dat langzaam brandt

Als het op haardhout aankomt, wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten hout. Dit verschil zit hem in of het hout zacht of hard is. Hout dat over het algemeen langzamer brandt, is harder hout. Het hout is harder, doordat het compacter is. Dit type haardhout is vaak duurder dan zachthout, en dat heeft een goede reden. Hard haardhout wordt namelijk gewonnen van bomen die er langer over doen om te groeien. Hierdoor is het hout compacter en brandt het dus ook langzamer, maar dit zorgt er ook voor dat dit type hout dus duurder is. Voorbeelden van dit type haardhout zijn eikenhout, beukenhout en essenhout.

Sneller brandend haardhout

Haardhout dat sneller brandt is dus zachter haardhout. Alhoewel sneller brandend haardhout door velen wordt gezien als minder goed hout omdat je er meer van nodig hebt, is dit niet altijd het geval. Vooral als je nog nooit eerder vuur gemaakt hebt en voor het eerst een vuurkorf of houtkachel hebt aangeschaft, kan het erg raadzaam zijn om te beginnen met zacht haardhout. Dit komt doordat dit type hout ook makkelijker aan te maken is. Dit kan met name voor beginners een erg fijn idee zijn. Ook is dit type haardhout in verhouding dus goedkoper. Voorbeelden van dit type haardhout zijn berkenhout en elzenhout.

Hout dat ongeschikt als haardhout is

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden dat niet elk type hout geschikt is om te worden gebruikt als haardhout. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om hout dat pas gekapt is en dus niet goed droog is. Ook bewerkt hout en hout dat is gebruikt in meubels is niet geschikt als haardhout. Doordat dit hout vaak geverfd, gelakt of gebeitst is komen er tijdens het verbranden schadelijke stoffen vrij die omstanders inademen. Daarom is het erg raadzaam om haardhout te kopen bij een specialist. Zo weet je zeker dat je hout van een goede kwaliteit hebt die al droog wordt aangeleverd. Zo kan je gelijk genieten van een warm vuurtje in huis of in je achtertuin!


Post navigation