Wat is het beste haardhout voor jou?

Wat is het beste haardhout? Voor veel mensen brengt deze tijd van het jaar een beslissing over wat voor soort hout te kopen. Sommigen willen voor het eerst van hun houtkachel genieten, anderen zijn al brandhout aan het sparen voor een kampvuur of vuurkorf. Waar je je haardhout ook voor wilt gebruiken, het kan ongetwijfeld moeilijk zijn om te weten welke soort het beste is. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te onthouden wat voor soort hout je in ieder geval niet kan gebruiken voor een gezellig vuurtje. In deze blogpost geven we je daarom meer informatie over hoe verschillende soorten haardhout verschillende eigenschappen hebben. Dit heeft namelijk onder andere invloed op hoe lang en hard je vuur brandt.

Haardhout dat langzaam brandt

Als het op haardhout aankomt, wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten hout. Dit verschil zit hem in of het hout zacht of hard is. Hout dat over het algemeen langzamer brandt, is harder hout. Het hout is harder, doordat het compacter is. Dit type haardhout is vaak duurder dan zachthout, en dat heeft een goede reden. Hard haardhout wordt namelijk gewonnen van bomen die er langer over doen om te groeien. Hierdoor is het hout compacter en brandt het dus ook langzamer, maar dit zorgt er ook voor dat dit type hout dus duurder is. Voorbeelden van dit type haardhout zijn eikenhout, beukenhout en essenhout.

Sneller brandend haardhout

Haardhout dat sneller brandt is dus zachter haardhout. Alhoewel sneller brandend haardhout door velen wordt gezien als minder goed hout omdat je er meer van nodig hebt, is dit niet altijd het geval. Vooral als je nog nooit eerder vuur gemaakt hebt en voor het eerst een vuurkorf of houtkachel hebt aangeschaft, kan het erg raadzaam zijn om te beginnen met zacht haardhout. Dit komt doordat dit type hout ook makkelijker aan te maken is. Dit kan met name voor beginners een erg fijn idee zijn. Ook is dit type haardhout in verhouding dus goedkoper. Voorbeelden van dit type haardhout zijn berkenhout en elzenhout.

Hout dat ongeschikt als haardhout is

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden dat niet elk type hout geschikt is om te worden gebruikt als haardhout. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om hout dat pas gekapt is en dus niet goed droog is. Ook bewerkt hout en hout dat is gebruikt in meubels is niet geschikt als haardhout. Doordat dit hout vaak geverfd, gelakt of gebeitst is komen er tijdens het verbranden schadelijke stoffen vrij die omstanders inademen. Daarom is het erg raadzaam om haardhout te kopen bij een specialist. Zo weet je zeker dat je hout van een goede kwaliteit hebt die al droog wordt aangeleverd. Zo kan je gelijk genieten van een warm vuurtje in huis of in je achtertuin!

Stel je eigen droomtafel samen met industriële tafelpoten

Als je iets goed wilt doen, moet je het zelf doen. Dit geldt natuurlijk voor een hele hoop dingen maar wist je dat dit ook steeds vaker met meubilair zo is? Zo kun je door losse industriële tafelpoten te kopen en dit zelf te combineren met een passend tafelblad je eigen droomtafel creëren. Veel mensen vinden het namelijk erg lastig om passend meubilair te vinden die precies voldoet aan al hun eisen. Dit is natuurlijk erg begrijpelijk. Goed meubilair gaat jarenlang mee. Hierdoor is het kiezen van bijvoorbeeld een geschikte eetkamertafel voor veel mensen erg lastig. Dit komt doordat het gaat over een flinke investering in geld maar dus ook in tijd. Wat veel mensen dan ook tegen houdt om een geschikte eetkamertafel te kopen is dat ze steeds net niet kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Je ideale tafel met industriële tafelpoten

De beste manier om een tafel te krijgen die aan al je wensen voldoet is door hem zelf te bouwen. Als je op zoek bent naar een mooie industriële tafel, maar je kunt het juiste ontwerp niet vinden, dan is dit misschien de perfecte oplossing voor jou. Door zelf industriele tafelpoten los te kopen, weet je zeker dat echt elk aspect van de tafel aan je wensen voldoet. Dit is goed nieuws voor de mensen onder ons die wel een nieuwe tafel willen, maar steeds net het tafelblad of de poten niet goed genoeg of mooi genoeg vindt. Veel mensen staan echter niet stil bij deze mogelijkheid. Toch is het een geweldig idee voor mensen die een eetkamertafel in industriële stijl willen en altijd moeite hebben om er een in de winkel te vinden.

Soorten industriële tafelpoten

Als je al langer op zoek bent naar een geschikte tafel zal het je ongetwijfeld bekend voorkomen. De ene tafelpoot is de andere niet. Goede robuuste industriële tafelpoten doen namelijk niet alleen veel voor het design van de tafel maar ook voor de rest van je ruimte. Er zijn gelukkig verschillende soorten industriële tafelpoten, waardoor er altijd wel een te vinden is die naadloos op je wensen aansluit. Het is hierbij waarschijnlijk goed om te weten dat de namen van tafelpoten vaak letters zijn, die verwijzen naar de vorm van de tafelpoten. Een X vorm verwijst dus naar het type industriële tafelpoot die elkaar in het midden kruist.

Industriële tafelpoten en een passend tafelblad

Nadat je de keuze gemaakt hebt voor een bepaald type industriële tafelpoten, is het tijd om na te denken over een bijpassend tafelblad. Over het algemeen valt het aan te raden om deze aan te schaffen bij dezelfde zaak. Zo weet je zeker dat je industriële tafelpoten dezelfde afmetingen hebben als het tafelblad.

Gietvloer leggen of laten leggen? De voordelen van regionale professionals in Leeuwarden

De voordelen van regionale vakmensen in Leeuwarden voor het (laten) leggen van gietvloer is groot. Gietvloeren zijn tegenwoordig steeds populairder en daar zijn verschillende redenen voor. Gietvloeren zijn namelijk erg breed inzetbaar. Zo zien we ze terug in winkelcentra en bedrijfspanden maar bijvoorbeeld ook in woonkamers in huizen. Een ander voordeel van een gietvloer is dat ze bij elk soort interieur passen. Als je er ook over na zit te denken om een gietvloer te laten leggen, kun je het beste iemand in de omgeving inschakelen die ervaring heeft met het leggen, of gieten, van dit soort vloeren. In dit artikel gaan wij dieper in op de voordelen van het inhuren van regionale professionals, zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden, voor het leggen van je gietvloer.

Waarom gietvloeren populair zijn

Een gietvloer kent verschillende voordelen, waardoor ze erg populair zijn geworden door de tijd heen. Eerder zagen we gietvloeren alleen terug in ziekenhuizen en grotere panden. Tegenwoordig zien wij gietvloeren ook steeds vaker bij de mensen thuis terug, zo bijvoorbeeld ook in Leeuwarden. Een van de meest genoemde redenen hiervoor is dat een gietvloer omdat deze gegoten wordt geen naden heeft. Dit zorgt ervoor dat een gietvloer een groot solide vlak lijkt, wat voor veel rust in een kamer zorgt. Hierdoor past de gietvloer in zijn verschillende kleuren in elk interieur. Hiernaast is een gietvloer ook hygiënischer, waardoor je vaak een gietvloer in ziekenhuizen ziet omdat het vuil niet vast kan zitten tussen mogelijke groeven of naden.

Een gietvloer laten leggen in Leeuwarden

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om het leggen van een gietvloer uit te besteden aan regionale professionals, zoals bijvoorbeeld bij gietvloer Leeuwarden. Een gietvloer ziet er namelijk erg mooi, strak en solide uit. Dit is helaas alleen zo als de gietvloer goed wordt gelegd. Het leggen van een gietvloer kost namelijk meerdere dagen. Dit komt onder andere doordat een gietvloer uit verschillende lagen wordt opgebouwd. Door een professional in de buurt in te huren, zoals voor een gietvloer in Leeuwarden, voorkom je hierdoor zelf veel werk.

Regionale vakmensen: een strakke gietvloer in Leeuwarden en omgeving

Daarnaast spreekt het natuurlijk voor zich dat regionale vakmensen veel ervaring met het leggen van gietvloeren in Leeuwarden. Voordat je van een strakke gietvloer kunt genieten is het erg belangrijk dat deze goed wordt gelegd. Zoals we eerder uitleggen, ligt dit deels aan het feit dat een gietvloer uit verschillende lagen bestaat die elk moeten uitharden. Hiernaast is het ook erg belangrijk dat een gietvloer wordt gegoten op een goed voorbereide ondergrond. Ook dit voorkomt ongewenste oneffenheden die je pas achteraf zult opmerken. Als je ook wilt genieten van een mooie gietvloer, is het dus erg raadzaam om regionale professionals in te huren, zoals in Leeuwarden en omgeving.

Waarom wordt duurzaam stoken steeds belangrijker

Het motto: “een betere wereld begint bij jezelf”, gaat ook zeker op bij het verwarmen van de woning. Stoken met hout is zeker effectief, maar het is wel belangrijk om goed op de duurzaamheid van het stoken te letten. Hier lees je meer over waarom duurzaam stoken zo belangrijk is.

Jouw uitstoot

Wanneer je stookt met hout, is het erg belangrijk dat je let op de kwaliteit van het hout. Stook niet zomaar afvalhout op, maar kies voor een duurzame houtsoort, wanneer je een zak haardhout gaat kopen.  Wanneer je namelijk afvalhout stookt, kunnen er gevaarlijke gassen worden uitgestoten. Dit geeft niet alleen een vieze geur aan de lucht, maar het is ook nog eens zeer slecht voor het milieu en jouw gezondheid. Een goede manier om altijd zeker te zijn van een veilige houtsoort, is door een zak haardhout te kopen bij een houtzagerij of een duurzame webshop voor haardhout.

Duurzame herkomst

Wanneer je let op de herkomst van het hout, hoef je je geen zorgen te maken over de ontbossing. Duurzaam hout komt van een veilige afkomst. Het kan wat duurder zijn, maar het is de investering zeker waard voor het milieu.

Belangrijk voor jouw houtkachel

Slecht hout tast niet alleen het milieu en jouw gezondheid aan, het is ook nog eens zeer slecht voor jouw houtkachel. Door afvalhout kan de behuizing van de kachel en de schoorsteen worden aangetast. Dit kan in het slechtste scenario resulteren in een schoorsteenbrand. Wanneer de kachel niet goed trekt, kunnen deze slechte gassen van het hout ook de woning inkomen. Dit is niet goed voor het leefklimaat in huis.

Goed voor de portemonnee

Duurzaam stoken is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar het is ook goed voor de portemonnee. Door duurzaam te stoken gaan jouw schoorsteen en kachel langer mee. Dit bespaart je dus veel kosten op de aanschaf van een nieuwe kachel. Ook wanneer de prijzen van de energie omhoog gaan, kan het voordeliger zijn om de houtkachel te gebruiken voor het verwarmen van de woning. Door tijdig en slim hout in te kopen, kun je voor een zeer voordelig tarief hout stoken. Een zak haardhout kopen is zeker een duurzaam idee voor de toekomst. Stook veilig met gekwalificeerd hout voor een betere uitstoot, beter milieu en een veilig gebruik van de kachel.

Geen bladeren in de vijver, hoe doe je dat?

Als je een vijver hebt, dan is het ook van belang dat je de vijver goed blijft onderhouden. Doordat je de vijver goed blijft onderhouden, zul je geen bladeren in de vijver kunnen ervaren. Bij het onderhouden van de vijver, is het nodig om alles grondig mee te nemen. Zo voorkom je namelijk gevaarlijke stoffen in de vijver. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen bladeren in de vijver komen? Dat gebeurd allemaal door een vijverpomp. Een vijverpomp voorkomt namelijk dat de bladeren in de vijver blijven liggen. De vijverpomp zal de bladeren uit de vijver pompen. 

Het kopen van vijverbenodigdheden

Als je bladeren in de vijver wilt voorkomen, dan zul je moeten kijken voor vijverbenodigdheden. Doordat je kijkt voor de vijverbenodigdheden, zul je ook veel verschillende vijverpompen tegen kunnen komen. Een vijverpomp ben je hard nodig als je de vijver goed schoon wilt houden. Een vijverpomp doet het meeste werk, waardoor jij zelf alleen de pomp moet schoonmaken. Het schoonmaken van de pomp dien je om de twee weken te doen. Doordat je de pomp schoonmaakt, zal de pomp altijd efficiënt blijven werken. 

Moet je nog een vijver aanleggen? Kijk voor een vijverbak

Als je nog geen vijver hebt, dan heb je de mogelijkheid om een vijverbak aan te leggen. Het aanleggen van een vijver, zal er voor zorgen dat je een goed werkende vijver hebt. Als je ook echt vissen toe wilt voegen aan de vijver, dan zul je moeten kijken naar een manier hoe je de vissen goed kunt toevoegen aan de vijver. Denk bijvoorbeeld aan grint. Grint kun je op de bodem leggen van de vijverbak. Dit zal namelijk voor een natuurlijke sfeer kunnen zorgen. Bij het kopen van vissen is het altijd handig om te kijken of de vissen wel met elkaar kunnen. 

Waarom zijn de bagagewagens zo populair?

Rij het mooie weer tegemoet met een bagagewagen die bij jouw past! Dak dragers erop zodat de fietsen mee kunnen. Met bagagewagens zorg je ervoor dat jij genoeg te doen hebt op vakantie. Door het lichte gewicht kunnen de lichte bagagewagens achter bijna elke auto. De bagagewagens waren schaars deze zomer, door de grote interesse. Dit kwam dan weer door de vele mensen die stonden te springen om weer naar Zuid-Europa te gaan, nadat de grenzen weer open gingen. Met de bagagewagens van Aanhangwagendirect ben jij alvast voorzien. 

TIP: Koop alvast je bagagewagens voor de volgende zomer! 

De bagagewagens zijn multifunctioneel!

De bagagewagens zijn niet alleen ideaal voor het op vakantie gaan. Ook in de andere periodes van het jaar, zijn de bagagewagens populair. Denk hierbij bijvoorbeeld sportvissers, die het visgereedschap hierin vervoeren. Ook worden bagagewagens gebruikt bij bouwbedrijven, hier worden ze vaak ingezet als gereedschapskist. Zo kunnen ze op iedere locatie worden ingezet. Hierdoor zijn de zogenoemde powertrailers populair geworden, deze werden oorspronkelijk als gereedschap wagens gebruikt. Door de het omhoog klappen van de deksel van bagagewagens kun je gemakkelijk het juiste gereedschap pakken. Ook worden de bagagewagens vaak gebruikt voor watersporten. Denk hierbij aan kitesurfen, windsurfen of golfsurfen. Een leuke optie bij bagagewagens is dat men hier vaak een tent bovenop zet. Dit wordt ook wel een tenttrailer genoemd of tent bagagewagens.

Geremde of ongeremde bagagewagen kopen

Afhankelijk van het laadvermogen is een gesloten bagagewagen geremd of ongeremd. Geremd betekent dat er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit wat er voor zorgt dat de wagen met de auto mee remt wanneer deze afremt. Deze werking is identiek aan geremde aanhangwagens. Hierdoor hebben geremde bagagewagens een betere wegligging en voorkom je extra slijtage aan remschijven van de auto. Daarom worden er vaak geremde bagagewagens te koop aangeboden die een hoger draagvermogen hebben. Ongeremde bagagewagens van aluminium zij de meest gebruikte variant. Deze bagagewagens hebben een bruto laadvermogen van 750 kg meestal. Deze bagagewagens zijn dus prima geschikt voor vakantiegangers en hobbyisten.

Welke bagagewagen kopen? En waar?

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van jouw perfecte bagagewagen. Houd rekening met de volgende punten:

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van jouw perfecte bagagewagen. Houd rekening met de volgende punten:

  • Wat ga je vervoeren?
  • Geremd of ongeremd?
  • Welk merk aanhanger?
  • Wat moeten de afmetingen zijn?


Heb je alle punten duidelijk voor jezelf? Dan ga je op zoek naar een goede aanbieder van de bagagewagens. Een voorbeeld van een goede aanbieder van bagagewagen is Aanhangwagendirect. Ze hebben een breed assortiment met verschillende afmetingen bagagewagens. Voor een Anssems bagagewagen kun je zeker bij Aanhangwagendirect terecht!

Bagagewagen kopen te duur? Huren kan ook bij Aanhangwagendirect!

Huren is een goedkope oplossing om toch nog met een bagagewagen op pad te gaan. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om een aanhanger te leasen. Meer informatie vind je op de website van Aanhangwagendirect. Wil je graag een bagagewagen kopen, maar woon je niet in de buurt of ben je niet in gelegenheid om hem op te halen? Aanhangwagendirect levert ook af op locatie!

5 tips voor een leuke en nuttige herfst

De zomer is weer voorbij en de dagen duren weer langer. de herfst is begonnen. vallende bladeren, grijze luchten en met geluk een lekker zonnetje in het frisse weer.

Veel mensen hebben moeite met de overgang naar de donkere dagen. Toch is er ook zoveel te doen aan leuke en nuttige activiteiten.

In deze blogs geven we je een aantal tips.

Ga het bos in

Kastanjes zoeken met de kinderen, een herfstkrans maken of gewoon genieten van de heerlijke frisse herfstlucht.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om naar het bos te gaan. Zeker wanneer je kinderen hebt, is dit niet alleen een leuke, maar ook een verstandige optie. Veel kinderen zijn tegenwoordig gekluisterd aan hun telefoons en computers. Alleen al hierom is het goed om te bewegen in de frisse buitenlucht. Zijn ze uitgekeken op de kastanjes? Organiseer dan een spel. Verstoppertje of tikkertje zijn simpele spelletjes welke kinderen altijd blijven waarderen.

Natuurlijk is het ook heerlijk om daarna even uit te puffen op een bankje of een terrasje.

Ga op bezoek

Je schoonouders, oom of tante of vrienden welke je afgelopen zomer niet meer hebt gezien. Sommige dingen moet je op een duur gewoon plannen en doen! Zeker aangezien de zomer en de winter (feestdagen) vaak ingevuld zijn, leent de herfst zich hier prima voor. Zeker waar we tegenwoordig veel bezig zijn met onszelf, zal je voorstel ongetwijfeld worden gewaardeerd.

Geen zin om d deur uit te gaan? een uitnodiging wordt ook vast gewaardeerd.

Ga opruimen

Niet de leukste optie, wel nuttig. De schuur, bijkeuken of de zolder. vaak is het in de zomer te warm of de boel netjes te maken.

Wanneer de dagen weer frisser zijn heb je eigenlijk geen excuus meer. Denk ook vooral aan het resultaat; Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Zeker met de feestdagen voor de boeg is het fijn wanneer alles netjes en opgeruimd is.

Maak je tuin winterklaar

De vallende bladeren halen waarschijnlijk niet veel uit , maar je tuin moet natuurlijk ook bestand zijn tegen sneeuw en vrieskou.

ga daarom na of jouw tuin winterproof is. Snoei uitgebloeide planten, Knip de hagen en bescherm vorstgevoelige planten tegen de vorst.

Verder is het goed om het gras nog één keer te maaien of verwijder bladeren van je terrastegels.

Alles geregeld? Dan kun jij deze kerst lekker genieten van je winterklare tuintje.

Meld je aan bij een sportvereniging

Veel mensen slaan het sporten over in de zomermaanden. Toch is het verstandig om dit weer op te pakken zodra de hitte voorbij is. Behalve een fit uiterlijk, helpt het je ook om je geest gezond te houden. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijk vooruitzicht, wanneer jij straks lekker in de vel zit, met een opgeruimde leefomgeving en een fit lichaam, voordat de feestdagen beginnen!

Biedt jouw werknemers een goede werkplek

Zitten werknemers op stoelen die al 10 jaar oud zijn en zorgen voor klachten? Of staan de bureaus veel te laag, waardoor medewerkers nekklachten krijgen? Dan is het echt tijd om hier verandering in te brengen. Weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Kato projectinrichting helpt je graag bij het creëren van perfecte werkplekken. Ben je benieuwd waarom dit belangrijk is en hoe ze dit doen? Lees dan snel verder! 

De gezondheid van de medewerkers

Een punt wat zeker niet mag ontbreken tijdens de projectinrichting is de gezondheid van de medewerkers. Wanneer medewerkers met een verkeerde houding achter hun bureau zitten, is er een grote kans op rug en nekklachten. Wanneer je medewerkers hier last van hebben gaat de productiviteit achteruit en is er meer kans op verzuim. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en daarom houden specialisten hier rekening mee wanneer je de projectinrichting uitbesteed. Wanneer je blij bent met je werknemers, moet je zuinig op ze zijn. Het is daarom erg belangrijk om daarin te investeren. 

Mooi én ergonomisch verantwoord! 

Wat Kato zo bijzonder maakt, is dat alle disciplines samenwerken onder één dak. De professionals hebben expertise op verschillende vlakken. Het team bestaat uit: projectadviseurs-en managers, ontwerpers en monteurs. Door al deze kennis te bundelen krijg je niet alleen ergonomisch verantwoorde werkplekken, maar ook nog eens in de stijl van nu! De professionals van Kato meten alles nauwkeurig op, zodat iedereen een plek heeft die aan zijn/ haar wensen voldoet. 

Hoe gaan de professionals van Kato te werk?

Allereerst verdiepen de designers zich in de identiteit van het bedrijf en daarna bepalen ze de stijl. Daarna wordt er in het eerste gesprek gelijk aandacht gegeven aan ergonomie en vitaliteit. Als dit besproken is wordt er in grote lijnen de ruimtes ingedeeld. Als laatste gaan de designers weer aan de slag om  een 2D en 3D ontwerp te maken. 

Kato helpt jou! 

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat er nieuwe stoelen en bureaus moeten komen en wil je meer informatie over projectinrichting? Neem dan eens een kijkje op de website van Katoprojecten. Deze partij richt alle ruimtes als de beste in, waardoor je zeker weet dat je team een goede plek heeft om te werken! Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de klantenservice.

Hellingshoek zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen zijn een belangrijke en grote stap naar een duurzamer leven. De panelen worden namelijk gebruikt om op een duurzame manier energie op te wekken in een woning. Er zijn steeds meer mensen die overstappen op de zonnepanelen en hierdoor veel duurzamer leven. In deze tekst nemen we een kijkje. Hoe werken de panelen precies en waarom is een bepaalde hellingshoek van zonnepanelen belangrijk? Daarnaast gaan we kijken naar de verschillende manieren waarop zonnepanelen voordelen bieden voor een duurzamer leven.

Wat zijn zonnepanelen en hoe werken deze?
Zonnepanelen zijn panelen gemaakt in de vorm van een vierkant of rechthoek. Op deze panelen zijn cellen gemaakt. Deze cellen zijn er om energie op te wekken door de zon. De zon schijnt namelijk op de panelen en wanneer de cellen deze zon oppakken, wordt er energie opgewekt in de panelen. Deze energie gaat vervolgens naar binnen toe en in de meterkast wordt deze energie vervolgens weer omgezet in elektriciteit die in de woning gebruikt kan worden. Op die manier wordt er dus energie opgewekt in de buurt van de woning en ook nog op een duurzame manier. De manieren die gebruikt worden bij een energieleverancier zijn vaak minder duurzaam en daarom is dit een goede manier om energie op te wekken. Het is dan wel belangrijk dat er voldoende energie opgewekt wordt en met die reden is het nodig om de panelen in een bepaalde hoek te zetten. Op die manier komt de zon er bij op het moment dat deze op zijn sterkst is en wordt dus ook ultiem gebruik gemaakt van de panelen.

Voordelen van de panelen
De duurzame manier van energie opwekken is natuurlijk de belangrijkste reden om de panelen aan te schaffen. Door op deze manier elektriciteit voor in de woning te verkrijgen, ben je goed bezig voor het milieu en dat is wat de aarde op dit moment nodig heeft. Daarnaast scheelt het vaak ook nog eens in de portemonnee. Dat komt omdat je bij een energieleverancier belasting betaalt over de energie wanneer je dat afneemt via hun. Wanneer je de elektriciteit zelf opwekt, is er nog steeds een energieleverancier op de achtergrond aanwezig voor de dagen dat er minder zon is, maar de belasting hoeft niet betaald te worden over de energie zoals dat bij de leverancier wel gaat. Op die manier is het dus ook nog eens een flinke besparing op de maandelijkse vaste lasten.

De werkzaamheden van een hovenier

Misschien wel het mooiste beroep, hovenier! Iedere dag in de buitenlucht en je maakt mensen blij met het aanleggen of onderhouden van hun tuin. Blijer kun je de hoveniers van Hoveniers Direct niet maken. Maar veel mensen weten niet waar je een hovenier voor kunt inschakelen. In dit artikel gaan we daar verder op in.

De werkzaamheden van een hovenier

Iedere woningeigenaar heeft eigen wensen aan zijn of haar tuin. Welke wensen je ook hebt, een hovenier kan deze voor je realiseren. We benoemen hieronder enkele taken van de hovenier.

Tuinonderhoud

Een tuin is een prachtig onderdeel van uw perceel, maar vergt ook veel onderhoud. Het verwijderen van de onkruid is een klusje die vaak bovenaan ieders lijstje staat, maar daarnaast zijn er ook nog klussen zoals:

  • Snoeien van heggen en bomen
  • Gazon maaien en voeden
  • Beplanting onderhouden

Daarnaast is het klaarmaken van de tuin voor de winter- en zomermaanden ook een belangrijke klus. Je wilt tenslotte ook volgend jaar weer genieten van je tuin.

Boomverzorging

Een boom is een prachtige toevoeging in iedere tuin. Helaas weten veel mensen niet dat een boom ook boomverzorging nodig heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode takken of weghalen van takken na een stormschade. Ook wanneer de boom te groot wordt is het terugsnoeien of inkorten een taak die een hovenier voor je kan realiseren.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Een tuin helemaal renoveren naar jouw wensen, prachtig! Van tevoren alles op papier uittekenen en overdenken om het vervolgens voor te leggen aan de hovenier. Alle wensen die je hebt worden besproken en dan…..de realisatie en stap voor stap zien dat jouw nieuwe tuin precies zo gaat worden zoals jij/jullie het in gedachten hadden. Klinkt ideaal toch? Met de juiste hovenier is dit ook precies wat er gaat gebeuren!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest.

Tip bij het vinden van de juiste hovenier

Een goede hovenier verstaat zijn vak en denkt mee in de mogelijkheden van jou als klant. Het is daarom belangrijk om vooraf eerst enkele offertes van hoveniers met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Ook referenties kun je dan goed checken. Deze staan vaak wel online.

Succes bij het vinden van jullie hovenier en het realiseren en onderhouden van de tuin!


Post navigation