Het belang van de opstalverzekering? Niet te onderschatten!

Wanneer je op een bepaald ogenblik eigenaar wordt van een woning zal het meteen duidelijk worden dat de constructie van het pand of de zogenaamde opstal een meer dan aanzienlijke waarde vertegenwoordigt. Dat spreekt eigenlijk voor zich. Het is vanzelfsprekend dat je deze waarde zo optimaal mogelijk zal willen beschermen tegen allerhande potentiële schadelijke invloeden van buitenaf. Omwille van deze reden is het afsluiten van een zogenaamde opstalverzekering een absolute must. Wil jij ook graag meer te weten komen over het verzekeren van je opstal? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om de informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

Ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten?

Een ontzettend belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft te maken met het feit of een opstalverzekering wettelijk verplicht moet worden afgesloten of niet. Op moment van schrijven geldt hier geen wettelijke verplichting voor. Als eigenaar van de woning is het dus helemaal aan jou zelf om te bepalen of je deze verzekering gaat afsluiten of niet. Dat gezegd hebbende dient er natuurlijk rekening mee te worden gehouden dat een opstal een meer dan significante waarde vertegenwoordigt. Het laatste wat je zal willen is dat deze waarde zomaar verdwijnt zonder dat er daar een bepaalde compensatie tegenover staat. Dat spreekt voor zich. Het verzekeren van je opstal is dan ook in de praktijk altijd met zekerheid iets wat je zou moeten overwegen.

Let op! Een kredietverstrekker kan de verzekering wel verplichten!

In principe is het dus zo dat je in de praktijk geen rekening dient te houden met een geldende wettelijke verplichting voor wat het afsluiten van een opstalverzekering betreft. Wat dit betreft moet er echter nog een extra opmerking worden gemaakt. Voor het merendeel van de mensen die willen investeren in de aankoop van een nieuwe woning geldt in de praktijk uiteraard dat ze daarvoor een financiering zullen afsluiten. Indien je kan voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden is dat uiteraard geen enkel probleem. Dit gezegd hebbende moet er rekening mee worden gehouden dat een kredietverstrekker deze verzekering wel degelijk kan verplichten.

Het komt niet zelden voor dat een opstalverzekering afsluiten wordt genoemd als een belangrijke vereiste voor het kunnen verkrijgen van een hypothecair krediet. Op deze manier wil de verstrekker van de lening er zeker van zijn dat een mogelijk schadegeval er niet voor kan zorgen dat je woning bijvoorbeeld in rook opgaat zonder dat er daar een bepaalde vergoeding tegenover staat. Mocht je deze verzekering niet afsluiten betekent dat namelijk niet alleen dat je, je woning kwijt bent, daarnaast moet je wel de lopende hypothecaire lening gewoon blijven afbetalen. Het afsluiten van een verzekering voor je opstal voor minstens de looptijd van het krediet is dan ook een must.

Verschil tussen een extra uitgebreide en allrisk opstalverzekering

Voor de opstalverzekering geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de extra uitgebreide verzekering. Het gaat hierbij om een exemplaar welke sowieso reeds een prima dekking voorziet. Bij deze polis kan je dan ook concreet rekenen op de dekkingen zoals hieronder voor je opgelijst:

 1. Brandschade;
 2. Stormschade en schade door een blikseminslag;
 3. Waterschade;
 4. Schade als gevolg van hak- en breekwerk;

In bijzonder veel gevallen kan er worden vastgesteld dat mensen voldoening nemen met deze verzekering. Toch moet het gezegd dat ze niet de meest complete optie is die op de markt is terug te vinden. Je zou er namelijk eveneens voor kunnen kiezen om een zogenaamde allrisk af te sluiten. Het gaat hierbij dan om een type verzekering die je niet alleen voorziet van de hierboven aangehaalde dekkingen, maar ook van een speciale dekking voor zelf veroorzaakte schade. Let wel, het spreekt voor zich dat de premie voor deze verzekering een stukje hoger is gelegen.

Een aparte glasverzekering afsluiten of niet?

Voor de opstalverzekering geldt dat ze in de praktijk in de basis reeds beschikt over een ontzettend groot aantal interessante dekkingen voor de meest uiteenlopende situaties. Dit gezegd hebbende is het echter wel degelijk zo dat er ook een aantal aanvullende dekkingen bestaan die het overwegen waard kunnen zijn om af te sluiten. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan glasverzekering. Heb je spelende kinderen die bijvoorbeeld graag in de tuin een partijtje voetbal spelen? Dan kan het interessant zijn om deze aanvullende polis af te sluiten. Op die manier hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien wanneer er onverhoopt eens een bal door de ruit vliegt.

Kan je besparen op de premie van een opstalverzekering?

Voor de opstalverzekering geldt dat ze een ongelofelijk belangrijke verzekering is. Het spreekt namelijk voor zich dat de opstal of de constructie van je pand een ongelooflijke waarde vertegenwoordigt. Voor opstalverzekeringen geldt dat ze zeker niet voordelig zijn, maar daar staat tegenover dat de premie wel vaak beter meevalt dan veel mensen op het eerste zicht vermoeden. Besparen op deze verzekering is zeker mogelijk, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat dit niet ten koste mag gaan van de dekkingen die worden aangeboden. Met dit in het achterhoofd is het vooral interessant om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

 1. Ga altijd je opstalverzekering vergelijken voordat je er één afsluit;
 2. Kijk of het eigen risico van de verzekering kunt wijzigen;
 3. Vaak is de extra uitgebreide dekking op zich reeds meer dan voldoende;
 4. Hou rekening met een realistische herbouwwaarde voor het pand in kwestie.

Naast bovenstaande zal je kunnen vaststellen dat het bij menig aantal verzekeraars een mogelijkheid is om een bundel met woningverzekeringen af te sluiten. Voor deze bundel geldt dat ze dan niet alleen maar bestaat uit de opstalverzekering, maar ook uit bijvoorbeeld een inboedelverzekering en mogelijks zelfs eveneens uit een aansprakelijkheidsverzekering. Door het afsluiten van een dergelijke bundel kies je in één klap voor meerdere verzekeringen bij één en dezelfde partij. Het spreekt voor zich dat je daardoor een belangrijkere klant wordt waardoor ook de premie kan worden gedrukt. Dit is mogelijks nog de interessantste bespaartip van allemaal.

Wat zijn klauwbekapboxen?

Wanneer je zelf een veehouderij hebt dan komt deze term je vast bekend voor. Hoe werkt het nou precies en waarom is het zo belangrijk om een klauwbekapbox te hebben? In dit artikel vertel ik je er meer over. Ook wanneer je nog nooit van klauwbekapboxen gehoord hebt dan hoop ik dat je na het lezen van het artikel wél weet wat klauwbekapboxen zijn.

Hoe werken klauwbekapboxen?

Een klauwbekapboxen is een stevige kooi of stal waar je vee of paarden in vast kunt houden terwijl ze onderzocht worden of een andere behandeling krijgen. De dieren leid je in de klauwbekapbox en vervolgens doe je hem dicht. Op die manier staan ze veilig en kun je overal goed bij. Het bijhouden, verzorgen en schoonhouden van de hoeven wordt ook gedaan in een klauwbekapbox. Het is ontzettend belangrijk dat de verzorging van de hoeven goed gebeurt. Zo ontstaan er minder snel en vaak ontstekingen en kan het dier goed blijven lopen.

Waarom zijn klauwbekapboxen nodig?

Wanneer je met vee en paarden werkt dan kan het soms best lastig zijn om het dier te krijgen waar jij wilt. Laat staan dat het dier ook echt blijft staan tijdens de hoef bekapping of bijvoorbeeld tijdens het toedienen van medicatie. De dieren zijn best groot en bovendien ook zwaar. Het is daarom erg fijn en nodig om een klauwbekapbox te gebruiken. De dieren kunnen hier veilig in staan en doordat je ze vast kunt zetten kunnen ze niet weglopen of onverwachte bewegingen maken. Dit zorgt ervoor dat er minder snel ongelukken kunnen en zullen gebeuren. Voordat je een klauwbekapbox aan gaat schaffen is het belangrijk om je in te lezen en je te verdiepen in de vraag wat zijn klauwbekapboxen en misschien nog wel een veel belangrijkere vraag: hoe gebruik ik de klauwbekapbox? Je wilt natuurlijk dat jouw dieren geen schade oplopen doordat jij de klauwbekapbox verkeerd gebruikt. Het welzijn van jouw dieren staat op nummer één. Laat je daarom ook goed informeren door de winkel of webshop waar jij jouw klauwbekapbox wilt gaan kopen.

Jonge dieren

Wanneer je vee en/of paarden houdt dan worden er natuurlijk ook jongen geboren. Wanneer er een kalfje geboren wordt, dan is deze vaak al rond de veertig kilo. De eerste tijd drinkt een kalf biest bij de moeder. Deze biest is moedermelk met allerlei eiwitten en voedingsstoffen erin. Na een tijdje  kan het kalf naar buiten. Een kalverdekje is dan fijn om te gebruiken. Een kalverdekje is een dekje dat je over de rug van het kalf kunt bevestigen. Een kalverdekje heeft meerdere voordelen. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje!

 • Helpt het kalf om op temperatuur te blijven
 • Biedt bescherming tegen kou, wind en nat weer
 • Het kalverdekje zorgt voor een betere warmteregulatie, hierdoor verhoogt de weerstand van het kalf
 • Doordat de temperatuur constant blijft door het dekje, hoeft het kalf hier zelf niet hard voor te werken. Hierdoor kan alle energie gaan naar het groeien en zal de groeiontwikkeling dus beter gaan
 • Draagt bij aan een sterk immuunsysteem, hierdoor zullen er minder snel gezondheidsproblemen opspelen

Wanneer je kalf een klaverdekje moet dragen dat kun je lezen op de website van de verkoper. 

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel weet wat klauwbekapboxen zijn. Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken voor de juiste klauwbekapbox voor jouw vee!

Op zoek naar een hovenier in de regio? Dit zijn jouw beste opties!

Een hovenier huur je in voor alle klussen die te maken hebben met jouw tuin. Dat kan gaan over het ontwerp en de daaropvolgende aanleg van een compleet nieuwe tuin, maar ook het onderhouden van je huidige tuin en kleinere klusjes kunnen door een hovenier goed uitgevoerd worden. Een ideale uitkomst wanneer je zelf weinig tijd hebt om te besteden aan het onderhoud van jouw tuin, maar wanneer je wel wilt genieten van een fijne buitenruimte. Op zoek naar een hovenier in de buurt? Dat doe je zo! 

 1. Informeer bij buren en kennissen 

Kom je bij kennissen over de vloer die een prachtige tuin hebben? Informeer dan naar hun hovenier! Eigenlijk is dit de meest makkelijke manier om de beste hovenier in jouw regio te vinden. Ook je buren en bewoners in jouw directe omgeving met een mooie tuin kun je gerust eens vragen om informatie. Ze zullen het zien als een compliment en geven je ongetwijfeld graag de contactgegevens van hun hovenier. Op deze manier zie je het resultaat van de werkzaamheden van de hovenier direct, en weet je precies welke ervaring mensen met deze hovenier hebben. 

 1. Gebruik regio-websites 

Op verschillende websites kun je op regio hoveniers selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op hoveniersbedrijf Dordrecht, waarmee je verschillende opties krijgt van hoveniers die werkzaam zijn in de regio Dordrecht. Uiteraard is het belangrijk dat je blijft vergelijken en dat je referenties opvraagt en reviews opzoekt. Zo weet je met wat voor hovenier je te maken hebt en of ze goed werk afleveren. Bekijk ook de grote hoveniersbedrijven die door heel Nederland werken. Vaak is de beschikbaarheid van deze bedrijven groter, maar kan het wel zijn dat je telkens een andere hovenier over de vloer krijgt. Wil je liever met dezelfde hovenier werken? Dan is het aan te raden met een kleiner bedrijf in zee te gaan.

 1. Volg je gevoel

Wanneer je met een potentieel hoveniersbedrijf aan tafel zit, merk je al snel of je het contact prettig vindt of niet. Volg hierin je gevoel. Komt iemand betrouwbaar en kundig over? Voel je dat iemand zin heeft om in jouw tuin aan de slag te gaan, of is er matige interesse? Komt het bedrijf professioneel over? Deze vragen kunnen je helpen om het bedrijf te kiezen die bij jou past. 

Tot slot 

Ga alleen in zee met een hoveniersbedrijf wanneer je er een goed gevoel bij hebt. Het kan spannend zijn om deze keuze te maken. Daarom kan het verstandig zijn om via vrienden of kennissen een bedrijf te kiezen. Gelukkig telt Nederland veel professionele hoveniersbedrijven. We wensen je vast veel succes met de zoektocht!

Hoe schilder je hout het beste

Je wilt een iets donkerdere kleur hout hebben in de tuin. Je hebt echter geen zin en ook geen budget om weer nieuwe terrashout te laten aanleggen. Hierom wilt het terrashout laten beschilderen met een verf in een donkerdere tint. Zijn er echter zaken waar je op moet letten om het hout zo goed mogelijk te laten schilderen?

Restjes verf

Voordat je een nieuw laagje verf gaat aanbrengen moet je ervoor zorgen dat de ondergrond zo egaal mogelijk is. Als het hout waar je overheen wilt gaan eerder al geverfd was heeft het extra aandacht nodig. De restjes verf die afgebladderd zijn en dus loskomen moet je van het hout afschrapen. Na het verwijderd te hebben ga je met een schuurpapiertje langs de plekjes om de plekjes zo glad mogelijk te krijgen. Hierdoor zal een eventuele nieuwe verflaag er beter en mooier bovenop komen.

Soort verf

Welke soort verf is nou het beste voor binnen en welke soort verf kun je het beste buiten gebruiken? Er is hier wel een advies voor. Ik bedoel hout dat buitenshuis is en binnenshuis is daar zit een verschil tussen. Het hout buiten krijgt veel meer over zich heen dan hout dat op de vloer in huis ligt. Hout buiten krijgt te maken met felle zon, harde wind, regen, sneeuw en hagel. Dit hout heeft veel meer bescherming nodig om zichzelf staande te kunnen houden dan hout binnenshuis. Hoogglansverf staat erom bekend dat deze soort verf sterker is dan zijdeglansverf. Om deze reden is het handiger om hoogglansverf aan te brengen op hout dat buiten staat. Het hout dat minder bescherming nodig heeft, heeft genoeg aan zijdeglansverf.

Droogtijd

Misschien heb je het hout wel prachtig geschilderd en afgewerkt. Het verf is compleet dekkend en gelijk aangebracht. Nu denk je vast dat je klaar bent, maar er is een punt die je snel alweer vergeten bent. De droogtijd. Op het moment dat het verven erop zit is het erg belangrijk dat het hout de tijd krijgt om te drogen. Ieder verf heeft een eigen droogtijd die aangegeven staat op het blik verf. Echter kunnen we over het algemeen concluderen dat hout binnenshuis 12 uur de tijd nodig heeft om op te drogen en hout buitenshuis 16 uur. Buitenshuis kan je niet veel doen aan het beschermen van het hout, maar zorg ervoor dat je zo ver mogelijk uit de buurt van het hout blijft binnenshuis. Op deze manier ontstaat er zo min mogelijk wind in huis en vliegen er zo min mogelijk stofjes etc. tegen het hout aan. Je wilt natuurlijk niet hebben dat er allemaal stofjes vastgeplakt zitten in het verf die dan jouw nieuwe vloer verpesten.

Tips

Als eerste is het belangrijk om voor een goede ondergrond te zorgen. Zorg ervoor dat er geen restjes afgebladderd verf op het hout aanwezig zijjn. Schuur het hout zo gelijk mogelijk voordat je met de juiste verfsoort overheen gaat. Hoogglans verf voor buitenshuis en zijdeglans verf voor in huis. Laat tot slot het verf volledig uitdrogen en voila het hout is klaar!

3 tips om water te (her)gebruiken

Natuurlijk wil jij je waterrekening omlaag krijgen. Je kunt proberen te besparen door minder water te gebruiken. Dit klinkt leuk, maar gaat vaak ten koste van het comfort dat je gewend bent. Gelukkig kun je ook jouw rekening omlaag krijgen zonder in te leveren. Een hiervan is door je water te hergebruiken. In dit artikel lees je in ieder geval 3 tips hoe jij slimmer om kunt gaan met je waterverbruik, kijk voor meer oplossingen op Groenmetwater.nl.

 1. Douchewater hergebruiken

Vind jij het ook zo lekker om lang onder een warme douche staan? Het is niet voor niets, dat je totale watergebruik doorgaans voor de helft door je douchegewoonten komt. Door duurzamer te douchen heb je minder ‘nieuw’ water nodig. Door middel van speciale douchecabines en hiervoor bestemde waterfilters kun je het douchewater hergebruiken.

 1. Vang regenwater op 

Het is natuurlijk niet water dat je al echt gebruikt heb, maar dat is in dit geval niet erg. Je kunt door het regenwater op te vangen, gebruik maken van dit water. Bijvoorbeeld om buiten met regenwater de planten water te geven in een drogere periode. Je hoeft dan niet je sproeier telkens aan te zetten met schoon water. Ook kun je (als je dat wil) van regenwater drinkwater maken. Je moet wel opletten dat de dakgoot schoon is en blijft; ernstige vervuiling kan het water ondrinkbaar maken. Vang je het regenwater ‘schoon’ op, dan moet dit nog gefilterd worden voordat je het kan drinken. Dit kun je doen door gebruik te maken van een filtratiesysteem. 

 1. Vervang lekkende kranen

Het klinkt logisch, maar kranen kunnen door ouderdom of slijtage op den duur gaan lekken. Vaak begint het bij een kleine doorgang waardoor het water weg kan sluipen. Dit is natuurlijk zonde, omdat je dit water niet gebruikt. Ook kan er schade aan je muren of plafond ontstaan door het lekken. Vervang daarom lekkende kranen op tijd of laat deze repareren. 

We hopen je met deze tips een stap verder te helpen richting een duurzamer leven. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om slim om te gaan met jouw waterverbruik. Naast deze drie tips kun je natuurlijk nog veel meer doen om water te besparen.

Wat is het beste haardhout voor jou?

Wat is het beste haardhout? Voor veel mensen brengt deze tijd van het jaar een beslissing over wat voor soort hout te kopen. Sommigen willen voor het eerst van hun houtkachel genieten, anderen zijn al brandhout aan het sparen voor een kampvuur of vuurkorf. Waar je je haardhout ook voor wilt gebruiken, het kan ongetwijfeld moeilijk zijn om te weten welke soort het beste is. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te onthouden wat voor soort hout je in ieder geval niet kan gebruiken voor een gezellig vuurtje. In deze blogpost geven we je daarom meer informatie over hoe verschillende soorten haardhout verschillende eigenschappen hebben. Dit heeft namelijk onder andere invloed op hoe lang en hard je vuur brandt.

Haardhout dat langzaam brandt

Als het op haardhout aankomt, wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten hout. Dit verschil zit hem in of het hout zacht of hard is. Hout dat over het algemeen langzamer brandt, is harder hout. Het hout is harder, doordat het compacter is. Dit type haardhout is vaak duurder dan zachthout, en dat heeft een goede reden. Hard haardhout wordt namelijk gewonnen van bomen die er langer over doen om te groeien. Hierdoor is het hout compacter en brandt het dus ook langzamer, maar dit zorgt er ook voor dat dit type hout dus duurder is. Voorbeelden van dit type haardhout zijn eikenhout, beukenhout en essenhout.

Sneller brandend haardhout

Haardhout dat sneller brandt is dus zachter haardhout. Alhoewel sneller brandend haardhout door velen wordt gezien als minder goed hout omdat je er meer van nodig hebt, is dit niet altijd het geval. Vooral als je nog nooit eerder vuur gemaakt hebt en voor het eerst een vuurkorf of houtkachel hebt aangeschaft, kan het erg raadzaam zijn om te beginnen met zacht haardhout. Dit komt doordat dit type hout ook makkelijker aan te maken is. Dit kan met name voor beginners een erg fijn idee zijn. Ook is dit type haardhout in verhouding dus goedkoper. Voorbeelden van dit type haardhout zijn berkenhout en elzenhout.

Hout dat ongeschikt als haardhout is

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden dat niet elk type hout geschikt is om te worden gebruikt als haardhout. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om hout dat pas gekapt is en dus niet goed droog is. Ook bewerkt hout en hout dat is gebruikt in meubels is niet geschikt als haardhout. Doordat dit hout vaak geverfd, gelakt of gebeitst is komen er tijdens het verbranden schadelijke stoffen vrij die omstanders inademen. Daarom is het erg raadzaam om haardhout te kopen bij een specialist. Zo weet je zeker dat je hout van een goede kwaliteit hebt die al droog wordt aangeleverd. Zo kan je gelijk genieten van een warm vuurtje in huis of in je achtertuin!

Stel je eigen droomtafel samen met industriële tafelpoten

Als je iets goed wilt doen, moet je het zelf doen. Dit geldt natuurlijk voor een hele hoop dingen maar wist je dat dit ook steeds vaker met meubilair zo is? Zo kun je door losse industriële tafelpoten te kopen en dit zelf te combineren met een passend tafelblad je eigen droomtafel creëren. Veel mensen vinden het namelijk erg lastig om passend meubilair te vinden die precies voldoet aan al hun eisen. Dit is natuurlijk erg begrijpelijk. Goed meubilair gaat jarenlang mee. Hierdoor is het kiezen van bijvoorbeeld een geschikte eetkamertafel voor veel mensen erg lastig. Dit komt doordat het gaat over een flinke investering in geld maar dus ook in tijd. Wat veel mensen dan ook tegen houdt om een geschikte eetkamertafel te kopen is dat ze steeds net niet kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Je ideale tafel met industriële tafelpoten

De beste manier om een tafel te krijgen die aan al je wensen voldoet is door hem zelf te bouwen. Als je op zoek bent naar een mooie industriële tafel, maar je kunt het juiste ontwerp niet vinden, dan is dit misschien de perfecte oplossing voor jou. Door zelf industriele tafelpoten los te kopen, weet je zeker dat echt elk aspect van de tafel aan je wensen voldoet. Dit is goed nieuws voor de mensen onder ons die wel een nieuwe tafel willen, maar steeds net het tafelblad of de poten niet goed genoeg of mooi genoeg vindt. Veel mensen staan echter niet stil bij deze mogelijkheid. Toch is het een geweldig idee voor mensen die een eetkamertafel in industriële stijl willen en altijd moeite hebben om er een in de winkel te vinden.

Soorten industriële tafelpoten

Als je al langer op zoek bent naar een geschikte tafel zal het je ongetwijfeld bekend voorkomen. De ene tafelpoot is de andere niet. Goede robuuste industriële tafelpoten doen namelijk niet alleen veel voor het design van de tafel maar ook voor de rest van je ruimte. Er zijn gelukkig verschillende soorten industriële tafelpoten, waardoor er altijd wel een te vinden is die naadloos op je wensen aansluit. Het is hierbij waarschijnlijk goed om te weten dat de namen van tafelpoten vaak letters zijn, die verwijzen naar de vorm van de tafelpoten. Een X vorm verwijst dus naar het type industriële tafelpoot die elkaar in het midden kruist.

Industriële tafelpoten en een passend tafelblad

Nadat je de keuze gemaakt hebt voor een bepaald type industriële tafelpoten, is het tijd om na te denken over een bijpassend tafelblad. Over het algemeen valt het aan te raden om deze aan te schaffen bij dezelfde zaak. Zo weet je zeker dat je industriële tafelpoten dezelfde afmetingen hebben als het tafelblad.

Gietvloer leggen of laten leggen? De voordelen van regionale professionals in Leeuwarden

De voordelen van regionale vakmensen in Leeuwarden voor het (laten) leggen van gietvloer is groot. Gietvloeren zijn tegenwoordig steeds populairder en daar zijn verschillende redenen voor. Gietvloeren zijn namelijk erg breed inzetbaar. Zo zien we ze terug in winkelcentra en bedrijfspanden maar bijvoorbeeld ook in woonkamers in huizen. Een ander voordeel van een gietvloer is dat ze bij elk soort interieur passen. Als je er ook over na zit te denken om een gietvloer te laten leggen, kun je het beste iemand in de omgeving inschakelen die ervaring heeft met het leggen, of gieten, van dit soort vloeren. In dit artikel gaan wij dieper in op de voordelen van het inhuren van regionale professionals, zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden, voor het leggen van je gietvloer.

Waarom gietvloeren populair zijn

Een gietvloer kent verschillende voordelen, waardoor ze erg populair zijn geworden door de tijd heen. Eerder zagen we gietvloeren alleen terug in ziekenhuizen en grotere panden. Tegenwoordig zien wij gietvloeren ook steeds vaker bij de mensen thuis terug, zo bijvoorbeeld ook in Leeuwarden. Een van de meest genoemde redenen hiervoor is dat een gietvloer omdat deze gegoten wordt geen naden heeft. Dit zorgt ervoor dat een gietvloer een groot solide vlak lijkt, wat voor veel rust in een kamer zorgt. Hierdoor past de gietvloer in zijn verschillende kleuren in elk interieur. Hiernaast is een gietvloer ook hygiënischer, waardoor je vaak een gietvloer in ziekenhuizen ziet omdat het vuil niet vast kan zitten tussen mogelijke groeven of naden.

Een gietvloer laten leggen in Leeuwarden

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om het leggen van een gietvloer uit te besteden aan regionale professionals, zoals bijvoorbeeld bij gietvloer Leeuwarden. Een gietvloer ziet er namelijk erg mooi, strak en solide uit. Dit is helaas alleen zo als de gietvloer goed wordt gelegd. Het leggen van een gietvloer kost namelijk meerdere dagen. Dit komt onder andere doordat een gietvloer uit verschillende lagen wordt opgebouwd. Door een professional in de buurt in te huren, zoals voor een gietvloer in Leeuwarden, voorkom je hierdoor zelf veel werk.

Regionale vakmensen: een strakke gietvloer in Leeuwarden en omgeving

Daarnaast spreekt het natuurlijk voor zich dat regionale vakmensen veel ervaring met het leggen van gietvloeren in Leeuwarden. Voordat je van een strakke gietvloer kunt genieten is het erg belangrijk dat deze goed wordt gelegd. Zoals we eerder uitleggen, ligt dit deels aan het feit dat een gietvloer uit verschillende lagen bestaat die elk moeten uitharden. Hiernaast is het ook erg belangrijk dat een gietvloer wordt gegoten op een goed voorbereide ondergrond. Ook dit voorkomt ongewenste oneffenheden die je pas achteraf zult opmerken. Als je ook wilt genieten van een mooie gietvloer, is het dus erg raadzaam om regionale professionals in te huren, zoals in Leeuwarden en omgeving.

Waarom wordt duurzaam stoken steeds belangrijker

Het motto: “een betere wereld begint bij jezelf”, gaat ook zeker op bij het verwarmen van de woning. Stoken met hout is zeker effectief, maar het is wel belangrijk om goed op de duurzaamheid van het stoken te letten. Hier lees je meer over waarom duurzaam stoken zo belangrijk is.

Jouw uitstoot

Wanneer je stookt met hout, is het erg belangrijk dat je let op de kwaliteit van het hout. Stook niet zomaar afvalhout op, maar kies voor een duurzame houtsoort, wanneer je een zak haardhout gaat kopen.  Wanneer je namelijk afvalhout stookt, kunnen er gevaarlijke gassen worden uitgestoten. Dit geeft niet alleen een vieze geur aan de lucht, maar het is ook nog eens zeer slecht voor het milieu en jouw gezondheid. Een goede manier om altijd zeker te zijn van een veilige houtsoort, is door een zak haardhout te kopen bij een houtzagerij of een duurzame webshop voor haardhout.

Duurzame herkomst

Wanneer je let op de herkomst van het hout, hoef je je geen zorgen te maken over de ontbossing. Duurzaam hout komt van een veilige afkomst. Het kan wat duurder zijn, maar het is de investering zeker waard voor het milieu.

Belangrijk voor jouw houtkachel

Slecht hout tast niet alleen het milieu en jouw gezondheid aan, het is ook nog eens zeer slecht voor jouw houtkachel. Door afvalhout kan de behuizing van de kachel en de schoorsteen worden aangetast. Dit kan in het slechtste scenario resulteren in een schoorsteenbrand. Wanneer de kachel niet goed trekt, kunnen deze slechte gassen van het hout ook de woning inkomen. Dit is niet goed voor het leefklimaat in huis.

Goed voor de portemonnee

Duurzaam stoken is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar het is ook goed voor de portemonnee. Door duurzaam te stoken gaan jouw schoorsteen en kachel langer mee. Dit bespaart je dus veel kosten op de aanschaf van een nieuwe kachel. Ook wanneer de prijzen van de energie omhoog gaan, kan het voordeliger zijn om de houtkachel te gebruiken voor het verwarmen van de woning. Door tijdig en slim hout in te kopen, kun je voor een zeer voordelig tarief hout stoken. Een zak haardhout kopen is zeker een duurzaam idee voor de toekomst. Stook veilig met gekwalificeerd hout voor een betere uitstoot, beter milieu en een veilig gebruik van de kachel.

Geen bladeren in de vijver, hoe doe je dat?

Als je een vijver hebt, dan is het ook van belang dat je de vijver goed blijft onderhouden. Doordat je de vijver goed blijft onderhouden, zul je geen bladeren in de vijver kunnen ervaren. Bij het onderhouden van de vijver, is het nodig om alles grondig mee te nemen. Zo voorkom je namelijk gevaarlijke stoffen in de vijver. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen bladeren in de vijver komen? Dat gebeurd allemaal door een vijverpomp. Een vijverpomp voorkomt namelijk dat de bladeren in de vijver blijven liggen. De vijverpomp zal de bladeren uit de vijver pompen. 

Het kopen van vijverbenodigdheden

Als je bladeren in de vijver wilt voorkomen, dan zul je moeten kijken voor vijverbenodigdheden. Doordat je kijkt voor de vijverbenodigdheden, zul je ook veel verschillende vijverpompen tegen kunnen komen. Een vijverpomp ben je hard nodig als je de vijver goed schoon wilt houden. Een vijverpomp doet het meeste werk, waardoor jij zelf alleen de pomp moet schoonmaken. Het schoonmaken van de pomp dien je om de twee weken te doen. Doordat je de pomp schoonmaakt, zal de pomp altijd efficiënt blijven werken. 

Moet je nog een vijver aanleggen? Kijk voor een vijverbak

Als je nog geen vijver hebt, dan heb je de mogelijkheid om een vijverbak aan te leggen. Het aanleggen van een vijver, zal er voor zorgen dat je een goed werkende vijver hebt. Als je ook echt vissen toe wilt voegen aan de vijver, dan zul je moeten kijken naar een manier hoe je de vissen goed kunt toevoegen aan de vijver. Denk bijvoorbeeld aan grint. Grint kun je op de bodem leggen van de vijverbak. Dit zal namelijk voor een natuurlijke sfeer kunnen zorgen. Bij het kopen van vissen is het altijd handig om te kijken of de vissen wel met elkaar kunnen. 


Post navigation