Hellingshoek zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen zijn een belangrijke en grote stap naar een duurzamer leven. De panelen worden namelijk gebruikt om op een duurzame manier energie op te wekken in een woning. Er zijn steeds meer mensen die overstappen op de zonnepanelen en hierdoor veel duurzamer leven. In deze tekst nemen we een kijkje. Hoe werken de panelen precies en waarom is een bepaalde hellingshoek van zonnepanelen belangrijk? Daarnaast gaan we kijken naar de verschillende manieren waarop zonnepanelen voordelen bieden voor een duurzamer leven.

Wat zijn zonnepanelen en hoe werken deze?
Zonnepanelen zijn panelen gemaakt in de vorm van een vierkant of rechthoek. Op deze panelen zijn cellen gemaakt. Deze cellen zijn er om energie op te wekken door de zon. De zon schijnt namelijk op de panelen en wanneer de cellen deze zon oppakken, wordt er energie opgewekt in de panelen. Deze energie gaat vervolgens naar binnen toe en in de meterkast wordt deze energie vervolgens weer omgezet in elektriciteit die in de woning gebruikt kan worden. Op die manier wordt er dus energie opgewekt in de buurt van de woning en ook nog op een duurzame manier. De manieren die gebruikt worden bij een energieleverancier zijn vaak minder duurzaam en daarom is dit een goede manier om energie op te wekken. Het is dan wel belangrijk dat er voldoende energie opgewekt wordt en met die reden is het nodig om de panelen in een bepaalde hoek te zetten. Op die manier komt de zon er bij op het moment dat deze op zijn sterkst is en wordt dus ook ultiem gebruik gemaakt van de panelen.

Voordelen van de panelen
De duurzame manier van energie opwekken is natuurlijk de belangrijkste reden om de panelen aan te schaffen. Door op deze manier elektriciteit voor in de woning te verkrijgen, ben je goed bezig voor het milieu en dat is wat de aarde op dit moment nodig heeft. Daarnaast scheelt het vaak ook nog eens in de portemonnee. Dat komt omdat je bij een energieleverancier belasting betaalt over de energie wanneer je dat afneemt via hun. Wanneer je de elektriciteit zelf opwekt, is er nog steeds een energieleverancier op de achtergrond aanwezig voor de dagen dat er minder zon is, maar de belasting hoeft niet betaald te worden over de energie zoals dat bij de leverancier wel gaat. Op die manier is het dus ook nog eens een flinke besparing op de maandelijkse vaste lasten.

De werkzaamheden van een hovenier

Misschien wel het mooiste beroep, hovenier! Iedere dag in de buitenlucht en je maakt mensen blij met het aanleggen of onderhouden van hun tuin. Blijer kun je de hoveniers van Hoveniers Direct niet maken. Maar veel mensen weten niet waar je een hovenier voor kunt inschakelen. In dit artikel gaan we daar verder op in.

De werkzaamheden van een hovenier

Iedere woningeigenaar heeft eigen wensen aan zijn of haar tuin. Welke wensen je ook hebt, een hovenier kan deze voor je realiseren. We benoemen hieronder enkele taken van de hovenier.

Tuinonderhoud

Een tuin is een prachtig onderdeel van uw perceel, maar vergt ook veel onderhoud. Het verwijderen van de onkruid is een klusje die vaak bovenaan ieders lijstje staat, maar daarnaast zijn er ook nog klussen zoals:

  • Snoeien van heggen en bomen
  • Gazon maaien en voeden
  • Beplanting onderhouden

Daarnaast is het klaarmaken van de tuin voor de winter- en zomermaanden ook een belangrijke klus. Je wilt tenslotte ook volgend jaar weer genieten van je tuin.

Boomverzorging

Een boom is een prachtige toevoeging in iedere tuin. Helaas weten veel mensen niet dat een boom ook boomverzorging nodig heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode takken of weghalen van takken na een stormschade. Ook wanneer de boom te groot wordt is het terugsnoeien of inkorten een taak die een hovenier voor je kan realiseren.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Een tuin helemaal renoveren naar jouw wensen, prachtig! Van tevoren alles op papier uittekenen en overdenken om het vervolgens voor te leggen aan de hovenier. Alle wensen die je hebt worden besproken en dan…..de realisatie en stap voor stap zien dat jouw nieuwe tuin precies zo gaat worden zoals jij/jullie het in gedachten hadden. Klinkt ideaal toch? Met de juiste hovenier is dit ook precies wat er gaat gebeuren!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest.

Tip bij het vinden van de juiste hovenier

Een goede hovenier verstaat zijn vak en denkt mee in de mogelijkheden van jou als klant. Het is daarom belangrijk om vooraf eerst enkele offertes van hoveniers met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Ook referenties kun je dan goed checken. Deze staan vaak wel online.

Succes bij het vinden van jullie hovenier en het realiseren en onderhouden van de tuin!

Wat te doen met glasafval in de horeca?

Elk particulier heeft afval: lege plastic tasjes, eten dat je niet meer eet of de flessen wijn die je op hebt gedronken. Het maakt niet uit hoeveel je hebt en wanneer je het weggooit, het moet allemaal netjes opgeruimd worden. In de meeste gemeenten staan hier dan ook sancties op als je dit niet doet. Zoals de restafvalcontainer, deze kost in sommige gemeenten geldt als je die aan de straat zet en wordt er dus aangemoedigd om je afval te scheiden om het milieu te beteren. Dit geldt ook voor de horeca. Al hebben die wat meer moeite met glasafval aangezien het glasafval groter is en meer ruimte in neemt dan het andere afval

In aparte glasbak

De meest duurzame manier om je afval in te deponeren is om het in de glasbak te doen. Zo kan het glas namelijk gerecycled worden en wordt er nieuw glas van gemaakt. De nieuwe glasverpakkingen bestaan al van 50 tot 80 procent uit oud verpakkingsglas. De energiebesparing zou dan 15 procent zijn, veel beter voor het milieu dus.

Glasafval container

Voor de horeca zou dit de slimste oplossing zijn aangezien een glasafval container los geplaatst kan worden en deze wordt dan per zelfgekozen periode opgehaald, geleegd en weer teruggebracht naar de horecaonderneming. Deze container is ook nog makkelijk te verplaatsen en heeft een schappelijke prijs.

Botlite container

De Botlite container is een duurdere optie om je glas kwijt te kunnen in de horeca. Dit apparaat verpulvert het glas en vermindert zo het volume wel met 80 procent zodat er meer glas in één volle container kan. Deze container kan door deze volumevermindering wel 300 flessen per dag vermalen. Deze Botlite container draagt ook nog eens bij aan het milieu en heeft een hoog rendement.

Diverse soorten taxus hagen

De taxus is een mooie groene en bladhoudende plant. De taxus komt uit de familie van coniferen en kan worden ingedeeld in de taxusfamilie genaamd de Taxaceae. De taxus is een geliefde plant in zowel de Nederlandse als Belgische tuin. Daarnaast is de plant eenvoudig te onderhouden en zeer populair als erfafscheiding voor tuinen. Dit artikel geeft onder meer informatie over de diverse Taxussen.

Taxus baccata
De Taxus baccata wordt ook wel venijnboom genoemd. Deze soort wordt het meest gebruikt voor de aanleg van hagen. De plant groeit goed in de breedte en hierdoor ontstaat een mooie volle haagplant. Deze soort is erg sterk, winterhard en kan lang meegaan. Bij een goede verzorging kan de plant een hoogte bereiken van 10 meter. Vaak wordt de plant gesnoeid als hij deze hoogte heeft bereikt. 

Taxus Media Hicksii
Dit is een mooie soort onder de taxusplanten omdat hij vrij langzaam groeit en compacter groen genereert. De plant kan een hoogte van 3 meter bereiken en heeft mooie donkergroene naalden. Ook deze plant kan goed als haagplant worden ingezet. Twee keer per jaar ontstaan lichtgroene uitlopers bij de Taxus Media Hicksii. In de herfst krijgt de plant vrolijk ogende rode besjes. Deze taxus is goed geschikt om in diverse vormen te snoeien of voor een strakke en rechte haag. 

Taxus media Hillii
De Taxus media Hillii is de mannelijke soort van de Taxussen en hier ontstaan geen besjes. Deze taxus soort is exclusiever. Ook deze plant groeit niet erg snel en kan 4 meter hoog worden. De Taxus media Hillii kan zowel in de schaduw als in de zon zijn plekje goed vinden. Daarnaast is deze taxus winterhard en goed geschikt voor het Nederlands klimaat. De plant kan als haag worden gebruikt maar ook als individuele plant worden ingezet. 

Overige taxus soorten
Bovenstaande zijn de meest bekende taxus soorten. Naast deze soorten zijn er nog veel meer taxus soorten. De taxus bestaat uit maar liefst meer dan 400 cultivar soorten. Een cultivar bestaat veelal uit een plant of plantengroep. De cultivar soorten zijn geselecteerd op diverse eigenschappen zoals esthetiek en ziekteresistentie. Cultivar soorten lijken doorgaans erg veel op elkaar.

De overige relatief bekende soorten zijn de Taxus sumatrana, deze soort heeft dunne geelgroene bladeren. De Ierse taxus draagt de Latijnse naam de Taxus baccata Fastigiata en is een bekende cultivar van de taxus Baccata.

Ten slotte zijn er ook taxus soorten verkrijgbaar die minder geschikt zijn om als haag te gebruiken. Dit zijn onder andere de Summergold, Repandens en de Farmen. Deze soorten zijn inzetbaar als individuele struik in de tuin.

Bron: www.haag-heg.nl

Verschillende landbouwmachines die je beter kunt huren dan kopen

Er zijn talloze verschillende soorten landbouwmachines. De functies en de werking van deze landbouwmachines zijn misschien allemaal erg verschillend, maar uiteindelijk spelen ze wel allemaal een cruciale rol in de landbouw. Ze zijn handig en zorgen dat het werken op het land een stuk efficiënter en eenvoudiger is. Je hoeft spullen niet met de hand te verplaatsen of dragen en de machines dragen bij aan het snel kunnen werken.

Landbouwmachines worden veel gekocht, maar het komt ook regelmatig voor dat ze slechts één of twee keer in de maand nodig zijn. Dan kan kopen bij bepaalde landbouwmachines een minder efficiënte optie zijn. De ideale keuze is in dat geval huren! Hieronder vindt je een aantal landbouwmachines die je beter kunt huren dan kopen.

De tractor

De eerste machine is er meteen een die erg populair is. De tractor wordt veel gebruikt in de landbouw. Voor gebruikers die de tractor dagelijks gebruiken kan kopen best voordelig zijn, maar vaak is een tractor huren een stuk handiger en slimmer dan deze kopen. Zo ben je goedkoper uit, weet je waar je aan toe bent en kun je aan de verhuurder ook altijd alle informatie over de tractor vragen die je nodig hebt.

De doseerhopper

Wanneer je een doseerhopper nodig hebt is een doseerhopper huren bij Van Trier een ideale optie. Meestal is een doseerhopper niet maanden lang iedere dag nodig. Wanneer je kiest voor een doseerhopper huren bij Van Trier kun je kiezen uit verschillende varianten met diverse capaciteiten. Ook dit is dus een groot voordeel. Je kunt zelf bepalen wat de grootte is die je nodig hebt en je huurt de juiste doseerhopper.

De trechter

Tot slot kan in bepaalde situaties het huren van een trechter ook een ideale optie zijn. Ook hierbij is het voordeel dat je zelf de grootte kunt beslissen. Wanneer je een trechter huurt kun je kiezen uit diverse opties wat betreft de breedte van de trechter in centimeters. Je huurt het apparaat voor de periode hoelang je het nodig hebt, je betaalt voor die periode en je brengt de trechter na afloop netjes terug.

Struiken die het hele jaar door mooi zijn

Als je je tuin gaat inrichten is het handig om struiken uit te zoeken die er het hele jaar door goed uitzien. Misschien lijkt het een moeilijke opgave om struiken te vinden die zowel tegen warme als koude weersomstandigheden bestand zijn, maar er zijn genoeg mooie opties. In dit artikel delen we struiken waar jij het hele jaar door plezier van kunt hebben. 

Krentenboompje

De Amelanchier lamarckii (ook wel krentenboompje) draagt in het voorjaar kleine, witte stervormige bloemen. In de zomer volgen er zwarte bessen en in de herfst wordt de struik gekenmerkt door de prachtige gele bladeren. Deze struik wordt uiteindelijk drie meter hoog en staat bij voorkeur in de zon. De vakmannen van Habro Tuinen denken graag met je mee over een goede indeling, zodat deze struik goed tot zijn recht komt. 

Hibiscus

De Hibiscus syriacus of altheastruik is verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende soorten. Door de grote variatie in kleuren, vormen en formaten past deze struik in elke tuin. De hibiscus heeft wel het hele jaar licht nodig, dus zet de struik op een zonnig plekje. Hibiscus struiken blijven het hele jaar door bloeien, maar de bloemen gaan maar drie dagen mee. Dat lijkt kort, maar deze cyclus wordt telkens opnieuw gestart en gaat heel het jaar door. 

Dwergstruiken 

Heb je maar weinig ruimte in jouw tuin? Dan kunnen dwergstruiken een goede oplossing zijn. Deze struiken zijn zo veredeld dat ze altijd klein blijven, ook zonder te snoeien. De wintergroene Abelia magic daydream bijvoorbeeld, met witbont blad, wordt ongeveer 60 centimeter hoog. Ook Choisya white dazzler (90 centimeter) is wintergroen en in het voorjaar verschijnen er witte bloemen die ook nog eens een lekkere geur afgeven. 

Planten en bloemen

Naast struiken zijn er ook genoeg planten en bloemen die het hele jaar door groeien. Combineer verschillende struiken, planten en bloemen met elkaar en je hebt het hele jaar door een tuin die in de bloei staat. Als je de juiste begroeiing uitkiest, heb je veel plezier van je tuin zonder dat het je veel tijd en energie kost. 

Is een olijfboom geschikt als binnenplant?

De olijfboom is een sterke boom. Hij kan honderden jaren oud worden. Hij kan leven op arme grond, lang zonder water en tropische temperaturen deren hem niet. Maar is een olijfboom ook een goede keuze voor de woonkamer?

Ja, een olijfboom kan prima binnen worden neergezet. Wil je ook een boom in huis? Op BoomNL staan de mooiste mediterrane olijfbomen. Olijfboom kopen? Hier vind je ze in alle soorten en maten.

Uit Spanje

Deze olijfbomen worden gekweekt in de eigen kwekerij in Spanje. In een warm en zonnig klimaat gedijt de olijfboom het beste. De meeste Nederlanders kennen deze mediterrane planten dan vooral ook van een vakantie in Spanje, Griekenland, Italië of een ander land rond de Middellandse Zee.

Een olijfboom kan zeker ook binnenshuis worden geplaatst mits je aan enkele voorwaarden voldoet. Zo’n fraaie boom past goed in een modern interieur. De grijsgroene blaadjes harmoniëren met een strakke inrichting met veel grijstinten.

In een pot

Voor in huis kies je voor een mooie pot, rieten mand of stoere plantenbak. Een olijfboom heeft het naar zijn zin in de volle grond maar een plantenbak kan dus ook. Vul de pot met een mediterraan substraat. Deze speciale kwaliteitsgrond voor olijfbomen zorgt voor zeker drie maanden voeding en houdt goed water vast. Hydrokorrels onder in de bak zijn een goede keuze.

De olijfboom geef je één keer per week water. Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt. Te nat is echter helemaal uit den boze. Wat extra voeding is welkom. Op BoomNL.nl kun je mediterrane meststoftabletten kopen. Die bevatten organische meststof en werken gedurende twaalf maanden. 

De plek

Een olijfboom heeft veel zon nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de boom op de lichtste plek in de woonkamer. Een plek met direct zonlicht, maar zeker niet te dicht voor het venster. Pal voor het raam zouden de bladeren kunnen verbranden. De boom houdt niet van tocht en verwarmingslucht. Zet hem dus niet bij deuren die de hele dagen open en dicht gaan en ook niet bij radiatoren en ventilatieroosters.

De olijfboom kan als hij voor de eerste keer binnen komt te staan bladeren verliezen. Dit komt meestal na korte tijd weer goed. In de woonkamer is de kans niet zo groot dat de boom in het voorjaar gaat bloeien en daarna vruchten gaat dragen. Binnen is de olijf extra gevoelig voor wolluis en schildluis.

De groenblijvende olijfboom kan beter niet het hele jaar binnen staan. Zet hem in de winter op een koelere plek.

Alternatief

Wil je je niet direct wagen aan een grote olijf koop dan een mini-olijfboom van zo’n 35 centimeter hoog die past in een potje van 15 centimeter of een bonsai-uitvoering. Of kies voor een kunstexemplaar met een natuurlijke stam en takken met bladeren van zijde. Die zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

schaduwdoeken

Zomers een verkoelende plek in je tuin

Natuurlijk is het heerlijk om buiten in de zon te zitten in de zomer. Soms kun je alleen verlangen naar een verkoelende schaduwrijke plek in je tuin. Schaduwdoeken bieden hier een oplossing voor. Deze doeken kun je als zonwering boven je tuin hangen, zodat je fijn beschut van de zon kunt genieten. 

Schaduwdoek kopen bij ZONZ

Bij ZONZ Sunsails verkopen we standaard schaduwdoeken in veel verschillende kleuren en diverse afmetingen en vormen. Wil je iets wat helemaal aangepast is aan jouw wensen en voorkeuren? Dan ben je bij ZONZ ook aan het juiste adres voor maatwerk. Zo creëer je schaduw naar eigen behoeften. 

Voordelen van een schaduwdoek

Wil je liever geen parasol en ben je op zoek naar flexibele zonwering? Dan zijn schaduwdoeken precies wat je zoekt. Je kunt ze gemakkelijk bevestigen op iedere gewenste plek. Doordat de doeken zo licht van gewicht zijn kunnen ze met gemak aan bijvoorbeeld een gevel, veranda of balkon worden bevestigd. Maar, er zijn nog meer redenen waarom steeds meer mensen voor een schaduwdoek kiezen. De specialisten van ZONZ hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Een schaduwdoek kan tegen een stootje. Doordat de doeken op meerdere punten bevestigd worden zijn ze windbestendiger dan parasols en andere soorten zonwering. Ook is het materiaal waarvan de schaduwdoeken gemaakt zijn stevig en duurzaam, waardoor de doeken stormbestendig zijn. Dit betekent dat je ze in principe niet hoeft op te ruimen na het zomerseizoen. 
  • Een schaduwdoek kan gebruikt worden als overkapping. Bij ZONZ hebben we namelijk de keuze voor een waterdicht schaduwdoek. Met zo’n doek kun je prima buiten blijven zitten met de BBQ als er een buitje valt. Een nadeel van een waterdicht doek is wel dat het minder verkoelende wind doorlaat. Mocht je dus liever een schaduwdoek willen hebben voor alleen de zomer, dan is een waterdoorlatend schaduwdoek een betere keuze. In beide gevallen drogen de doeken snel, dus kun je ze het hele jaar door laten hangen. 
  • De schaduwdoeken van ZONZ zijn Uv-bestendig. Buiten dat de doeken een verkoelende en schaduwrijke plek creëren, bieden ze dus ook nog eens bescherming tegen de zon. Zo kun je bijvoorbeeld een veilige speelplek in de schaduw voor je kinderen maken, of zelf een boek eronder lezen. Hoewel het schaduwdoek UV-werend is laat het wel nog voldoende licht door. Hierdoor gaat het niet ten kostte van de sfeer. 

Verschillende vormen schaduwdoek

Iedere tuin of dakterras is anders. Om het gewenste effect van schaduw te creëren kun je bij ZONZ Sunsails kiezen uit veel verschillende vormen. Zo hebben we een driehoek schaduwdoek, een vierkant, een rechthoek, een ongelijkzijdige driehoek of zelfs een vijfhoek. Door de ruime keuze heb je veel flexibiliteit en kun je zelf kiezen wat het beste past bij jouw tuin. 

De doeken bij ZONZ komen in vijf verschillende kleuren. Je kunt bij het maken van een keuze voor de kleur kijken naar wat je mooi vindt en wat past bij de rest van de omgeving. Waar je ook rekening mee kunt houden, is het gebruik van het doek. Een donker doek weert meer zonlicht dan een licht gekleurd doek. Je kunt op basis hiervan kijken hoeveel licht je graag op je terras of balkon wilt hebben. 

Bekijk het complete assortiment van ZONZ Sunsails

ZONZ heeft een ruime keuze aan verschillende soorten schaduwdoeken. Met onze jarenlange ervaring in zonwering en maatwerk kunnen we je helpen met het maken van de juiste keuze voor een goed schaduwdoek. Voor meer informatie over onze schaduwdoeken of andere soorten zonwering kun je kijken op onze website of contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag om te bepalen wat het beste past bij jouw specifieke wensen en behoeften.

binnendeur

Hoe kies je de juiste glassoort voor een binnendeur?

Heb je ooit nagedacht over welke type glas je voor je binnendeur moet gebruiken? Het moet in ieder geval stevig en dik glas zijn. De vorm en model mag je zelf bepalen. Glazendeuren zijn een essentieel kenmerk en kunnen helpen bij het bepalen van de esthetiek en stijl van de hele kamer. Als je enige verwarring hebt bij het selecteren van de glazen binnendeuren, moet je rekening houden met een aantal factoren en je kan advies van de slotenmaker vragen. Enkele belangrijke factoren zijn onder meer: ​​ontwerpconsistentie, stijl, privacy, licht, energie-efficiëntie en veiligheid.

Ontwerpconsistentie

Je voordeur zet de toon voor je hele huis. Het creëert de eerste en de laatste indruk. Maar behalve het esthetische aspect moet de voordeur ook veilig zijn. Het schermt je huis af van de buitenwereld. Het type glas dat gebruikt wordt is belangrijk voor het bepalen van de veiligheid. Glas wordt in de voordeuren gemixt met ander materiaal. Zo ontstaat matglas, Geïsoleerd glas, loodglas, helderglas en extra versterkt glas.

Stijl en privacy

Als je besluit dat een binnendeur van volledig glas perfect bij jouw huis past, heb je een aantal stijlen en maten waaruit je kan kiezen. De opties aan modellen zijn eindeloos. Je kunt ook het type glas kiezen dat je op jouw deur wilt hebben. Matglas kan bijvoorbeeld een doorschijnende uitstraling geven, waardoor licht doorlaat en toch een zekere mate van privacy blijft. Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om een ​​deur op maat te laten maken door samen te werken met een glasdistributeur en een timmerman. Dit kan een bijzonder goede optie zijn als je in een ouderhuis woont met deuropeningen die geen standaardmaat hebben. Dit kan ook een geweldige manier zijn om vintage of antiek glas in jouw huis te plaatsen. Als je een stuk gekleurd of antiek glas hebt gevonden en goed opbergt kan je een bekwame deurmaker of aannemer een deurkozijn laten maken om dit decoratieve glas te huisvesten voor een unieke look die bij jouw huis past.

Licht en energie-efficiëntie

Glas zorgt voor een dramatische toename van het licht in de kamer. Dit vult niet alleen jouw kamer visueel met natuurlijk zonlicht, waardoor er minder kunstlicht nodig is dat opnieuw energie bespaart, maar je kan ook het potentiële gebruik van de ruimte in jouw kamer maximaliseren. Met een verminderd niveau van schaduwen en donkere ruimtes, kan je genieten van alle delen van jouw woning.

Veiligheid

Bij glazendeuren is het begrijpelijk dat de angst er zal zijn dat het gemakkelijk te breken is door dieven.  Om deze reden wil je misschien dubbel glas overwegen in plaats van een enkel glas. Je kan de deur ook laten beveiligen door een goede inzetbare slotenmaker.  Dit biedt je niet alleen een hoger beveiligingsniveau omdat het moeilijker kan zijn om te breken, maar de extra isolatie helpt ook om warmte of koele lucht in huis te houden – zonder welke je mogelijk extra energiekosten ondervindt. Deze functie kan vooral belangrijk blijken te zijn als je in een bijzonder warm of koud klimaat leeft.

deurspion

Hoe werkt een digitale deurspion?

Ken jij de periode nog toen je via een kokertje met glas kon kijken wie voor de deur stond? Voor korte personen was dit heel irritant omdat zij eerst een stoeltje moesten pakken voordat zij bij het kokertje konden komen.  Die periode is gelukkig nu voorgoed voorbij. In deze moderne tijd werken wij niet meer met kokertjes maar met digitale deurspionnen. Een deurspion is een kleine geavanceerde camera die op je deur of naast je deur geplaatst kon. Op een grootscherm kun jij vanuit elke ruimten in je huis kijken wie voor de deur staat.

Heb jij misschien een oude vader/ moeder of grootouder in huis wonen dan is de digitale deurspion de ideale oplossing. Tegenwoordig hoor je heel vaak dat oudere mensen de deur voor vreemden open doen en dan aangevallen en beroofd worden. Bespaar je geliefde familielid dit en schaf een digitale deurspion aan. Stel dat je oma tijdens jou afwezigheid alleen thuis is dan kun je haar heel aangeven dat zij de deur niet voor vreemden moet open doen. Indien iemand aanbelt dan kan zij op een scherm kijken wie voor de deur staat. Zij kan zelf een conversatie met de persoon starten en vragen wie de persoon is en waarvoor hij aanbelt. Verder kun jij ook tijdens jou afwezigheid elke activiteit voor jou deur bekijken via jou smartphone. Behalve dat je de beelden kunt bekijken kun jij ook communiceren met de persoon. De afstand speelt in deze geen rol.

Een digitale deurspion is handig voor oudere personen en voor personen die zich niet goed kunnen voortbewegen. Het apparaat is heel makkelijk te installeren. In de meeste gevallen kun je het zelf doen maar indien je deze wenst te laten plaatsen dan kun je altijd kunt opnemen met een slotenmaker. Deze kan je heel goed informeren welke type deurspion je kunt aanschaffen en ook kan hij deze voor jou plaatsen.

Een zeer bekende digitale deurspion is   van het merk Yale digitale deurspionnen.

Van dit merk kun je drie verschillende modellen op de markt vinden namelijk Yale digitale deurspion standaard type DDV500, Yale digitale deurspion met opnamefunctie type DDV4500 en de Yale digitale deurspion met automatische opnamefunctie type DDV5800.

Yale digitale deurspion standaard type DDV500

Dit model is zeer energiebesparend en schakelt na 10 seconde uit. Dit model is heel makkelijk te installeren en hoeft niet door een professional geinstalleerd te worden.

Yale digitale deurspion met opnamefunctie type DDV4500

Dit model is eenvoudig te installeren en heeft heel veel functionaliteiten.

Yale digitale deurspion met automatische opnamefunctie type DDV5800

Dit model is ook heel makkelijk te installeren en neemt automatisch alle bewegingen bij je deur op.

Ben je al helemaal klaar om een digitale deurspion aan te schaffen en heb je totaal geen idee waar je moet zijn? Geen nood, er zijn voldoende inzetbare slotenmakersbedriiven in Denhaag. Neem vandaag nog een kijkje op de website en laat je goed informeren. Ook kun je informatie vinden op de website over slotenmakers in Den Haag.


Post navigation