Tuinverlichting

Tips voor het aanleggen van je tuinverlichting

Je tuin is niet compleet zonder goede verlichting. Dat is één ding wat wij zeker weten. Het inrichten van je tuin met goede verlichting kan een hele klus zijn. Er is zoveel te krijgen op het gebied van LED tuinverlichting, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het grootste probleem hierbij is vaak dat alles een beetje holistisch aan moet voelen. Je wilt immers geen wildgroei aan verlichting hebben. Dat zorgt ervoor dat we ervoor moeten zorgen dat onze tuinverlichting op elkaar aansluit. Dan krijg je het mooiste effect. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat de tuinverlichting past bij hetgeen wat we voor ogen hebben. Anders gezegd, de verlichting moet een doel hebben. Het doel van de tuinverlichting kan tal van zaken zijn. Hier gaan we later verder op in.

Het doel van de verlichting

Rommelige tuinen kenmerken zich door veel verlichting dat weinig doel heeft. Mooie en strakke tuinen hebben verlichting wat een doel heeft. Hierbij kun je denken aan het verlichten van een pad of het belichten van een struik of haag. Wat het doel van de verlichting ook is, het moet een doel hebben. Plaats daarnaast niet teveel verlichting met een ander doel te dicht op elkaar. het is niet perse de bedoeling dat jouw verlichting vanuit de ruimte te zien is.

Kleurtemperaturen

De mooiste tuinen hebben een egaal licht. Dit betekent dat de verlichting overal ongeveer hetzelfde is. Je wilt natuurlijk dat je tuin geen vergaarbak is van verschillende lichtkleuren. Heb je ooit gekozen voor een kleurtemperatuur van 3000K, dan kies je nu ook voor verlichting in dezelfde range. Die range kan lopen van 2700K tot 3300K. Uiteraard kan er ook wat tussen zitten van 4000K, maar gebruik dit dan vooral voor het verlichten van een haag. 

IP-waarde

De laatste belangrijke factor is de IP-waarde. IP-waarde geeft aan hoe goed je verlichting tegen vocht en stof kan. Een belangrijke maatstaf hiervoor is kijken hoe de verlichting komt te hangen of staan. Is de kans groot dat deze vol in de regen komt waarbij de kans op onder water staan aanwezig is? Dit is vaak met grondspots, zorg dan dat je een IP-waarde hebt van minimaal 65. Hangt de verlichting aan de muur? Dan kun je prima kiezen voor een IP-waarde van 44.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het inrichten en optimaliseren van je tuinverlichting en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit onze blog.

Tuinverlichting voor de perfecte sfeer

Met goede tuinverlichting verlicht je niet alleen een tuin. Om er te kunnen zitten, staan, zien of ook genieten. Maar zorg je ook voor de perfecte sfeer. Door het uitlichten van elementen die in de tuin voorkomen of te kiezen voor warme kleuren.

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting waaruit je kunt kiezen met elk hun eigen gebruik maar zeker zo belangrijk verbruik. Want lampen en elektrische apparaten die weinig energie verbruiken hebben in deze tijd echt wel de voorkeur. Dit blijkt dus ook bij tuinverlichting. Je kunt zelfs kiezen voor een specifieke kleurtoon. Zo geef je een tuin dus de sfeer die bij je past.

Bij het kiezen van tuinverlichting is het vrijwel altijd belangrijk dat je goed nadenkt over de stroom die naar deze verlichting gebracht moet worden. Daaraan zijn specifieke voorwaarden verbonden omdat stroom buiten gevaarlijk kan zijn. Zeker als deze niet op de juiste manier aangebracht gaat worden.

Hovenier Zwolle zorgt voor een verlichte tuin.

Als hovenier Zwolle zorgen wij voor de perfecte aanleg van buitenverlichting. Of dit nu het verlichten van een plant, boom of kunst in de tuin gaat. Of het verlichten van een prachtige vijver. Wij zijn thuis in de vele toepassingen, mogelijkheden en onmogelijkheden. Samen zorgen wij ervoor dat de juiste sfeer zal worden behaald.

Het aanleggen van de tuinverlichting doen wij op een veilige manier. Waarbij wij de kabels (als deze nodig zijn) op de juiste diepte met de juist bescherming aanleggen. Al de bekabeling of lampen waar je uit kunt kiezen voldoet aan hoogwaardige kwaliteit.

Natuurlijk wil je precies weten wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten zijn. Daarvoor kun je bij hovenier Zwolle zeker aankloppen. Wij geven je graag antwoord op al je vragen en vertellen je veel meer over hoe het werkt.

Haal buiten naar binnen met tuinverlichting

Maak een afspraak met hoveniersbedrijf Zwolle en wij gaan voor je aan de slag met het aanleggen van tuinverlichting. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Wij zien als bedrijf toe op absolute kwaliteit van werken, veilig werken en klanttevredenheid. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Wij vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is.

tuinafval

Wat te doen met tuinafval?

Wanneer je in het bezit ben van een eigen tuin, is het van belang dat je deze goed onderhoud. Het onderhouden van een tuin kan erg tijdrovend zijn. Daarnaast dien je met verschillende zaken rekening bezig te houden. Eén van de dingen waar je rekening mee moet houden is de tuinafval. Zo hebben de meeste mensen bomen of planten in de tuin staan die voor veel tuinafval kunnen zorgen. Daarnaast kan  er ook onkruid tussen de klinkers of de planten groeien. Op het moment dat je dit wilt opruimen is het van belang dat je het tuinafval ergens kwijt kunt. 

Zelf composteren

Een manier om van je groenafval af te kunnen komen is door het zelf te composteren. Door dit te doen hoeft het afval niet eerst afgevoerd te worden. Daarnaast levert het ook voordelen op voor de grond. Zo zorgt het composteren ervoor dat er een nuttig eindproduct tot stand komt. Wel is het dan van belang dat je weet hoe je moet composteren. Wanneer je dit niet goed doet, zorgt het eerder voor een negatief effect op het milieu. Zo kan het zorgen voor een rottingsproces waarbij er schadelijke gassen vrijkomen.

De juiste container

Wanneer je regelmatig veel groen afval hebt, kun je ervoor kiezen om een recycle bak te kopen. In deze bak kun je het groene afval opslaan totdat het opgehaald wordt. Het groene afval kan vervolgens afgevoerd worden naar een centrale loosplek. Dit bespaart je wellicht veel overlast en je weet zeker dat je het op de juiste manier aanpakt. Daarnaast kun je eenvoudig een recycle bak kopen via het internet. Je betaalt hier eenmalig een bedrag voor en kunt daar jaren van profiteren. Je zou het dus kunnen zien als een goede investering. Voornamelijk qua tijd kun je erop besparen.

tuingereedschap

Tuinapparatuur van Flymo

Wanneer je in het bezit bent van een woning met eigen tuin komt hier veel werk bij kijken. Zo dien je ervoor te zorgen dat het huis er netjes uitziet, maar moet je ook de tuin verzorgen. Het verzorgen van de tuin kan erg tijdrovend zijn. Echter, wanneer je gebruik maakt van het juiste tuinapparatuur hoeft dit niet lang te duren. In dit artikel worden er een aantal hulpmiddelen besproken die enorm veel voordelen op kunnen leveren. 

Verschillende producten voor in de tuin

Het onderhouden van de tuin is alles behalve eenvoudig. Het belangrijkste hierbij is dat er gebruik gemaakt wordt van de juiste materialen. Er zijn dan ook verschillende producten die hier aan bij kunnen dragen. Zo is onder andere een gazonmaaier erg prettig om te hebben. Door eenmalig iets meer te investeren in een goede gazonmaaier, heb je jaren profijt van het snel kunnen maaien van het gras. Naast de gazonmaaier kan een elektrische heggenschaar ook erg handig zijn. Een heggenschaar is vooral handig wanneer een gedeelte van de tuin uit een heg bestaat. 

Producten van hoge kwaliteit

Wanneer je producten voor in de tuin wilt kopen, is het vooral van belang dat je materialen van hoge kwaliteit koopt. Zo kun je van duurzame producten aanzienlijk langer plezier van hebben. Een merk dat erg hoogwaardige producten verkoopt is Flymo. Zo hebben zij voor meerdere onderhoudsklusjes in de tuin, het juiste gereedschap. Daarnaast verkopen zij ook onderdelen wanneer er naar verloop van tijd iets kapot gaat. Mocht er naar korte tijd al iets kapot gaan, dan kun je altijd gebruik maken van de garantie. Kijk wel voordat je een product koopt naar hoe lang de garantie geldig is. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen per product en leverancier. Wees daarom onzekerheid voor en zorg ervoor dat je dit vooraf duidelijk in kaart hebt.

tuin winterklaar

Maak je tuin winterklaar

Een tuin is een plek waar veel mensen in de zomer en lente veel tijd doorbrengen. Op het moment dat het herfst wordt begint het steeds kouder te worden en is het niet erg prettig meer om veel tijd in de tuin door te brengen. Om ervoor te zorgen dat er in de lente weer genoten kan worden van de tuin, is het van belang dat de tuin de winter goed doorkomt. Als tuineigenaar dien je hier een aantal maatregelen voor te treffen. In dit artikel worden er een aantal van deze maatregelen omschreven.

Laat de uitgebloeide planten staan

Wanneer je de tuin winterklaar wilt maken, kun je ervoor kiezen om de uitgebloeide planten te laten staan. Zo is dit onder andere voor vogels en insecten erg prettig. Zo zitten er zaten in de planten die de volgens als voeding kunnen gebruiken. Door de uitgebloeide planten te laten staan help je dus andere beestjes om de winter door te komen. 

Zorg ervoor dat het gazon winterklaar is

De winter heeft ook invloed op de groei van het gazon. Het is daarom van belang dat je hier in oktober rekening mee houdt. Zo groeit het gras niet meer wanneer het kouder is dan 6 graden. Juist daarom is het van belang dat je het gras in oktober niet te kort maait. Zet het standje iets hoger en voorkom hiermee dat het gazon er na de winter niet netjes meer uit ziet. 

Creëer een ontspannen plekje in de tuin

Een andere manier waardoor je tuin meer dan klaar is voor de winter, is door een ontspannen plek te creëren. Zo zou je een overkapping met verwarming in de tuin kunnen plaatsen. Naast een overkapping kun je er ook voor kiezen om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Mocht hier je voorkeur naar uit gaan, dan kun je bij buitengoed terecht.

Waar let je op bij de aanschaf van een laurierstruik?

Een laurierstruik is een van de meest voorkomende struiken die in Nederland voorkomt. Hier wordt namelijk vaak een heg van gemaakt in verschillende tuinen, waardoor er meer privacy komt. Doordat de struik wintergroen is, zal er ook nooit een doorkijk komen. De bladeren zorgen er dus altijd voor dat jij kunt genieten in jouw tuin. Echter zijn er veel soorten te vinden en moet je goed opletten wat de belangrijkste kenmerken zijn voordat je tot een aankoop overgaat. Onderstaande informatie van Hoge Hagen helpt jou daarom op weg en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt gaan genieten.

Meerdere variaties met andere bladeren onderzoeken

De laurier kenmerkt zich door dikke, grote bladeren die er vaak lederachtig uitzien. Er zijn ook andere varianten te vinden, waarbij de kenmerken van de bladeren juist weer zijn dat deze er klein uitzien. Dit is voornamelijk bij de Portugese laurier het geval. De grote hoeveelheid variaties van de struik maakt het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Je wilt er uiteindelijk wel de beste haag van kunnen maken. Je moet daarom als eerste naar de algemene kenmerken van de struiken gaan kijken voordat je doorgaat naar de soorten.

De algemene eigenschappen van de struik meenemen

Een laurierstruik kan bijvoorbeeld op alle gronden groeien. Daarbij moet je goed opletten of de struik vanaf het begin al gezond is. Dit kan op de langere termijn problemen voorkomen. Zo zal deze ook veel sneller een dichte haag vormen voor jouw tuin als deze al gezond is. Je kunt daarom het beste in eerste instantie gaan kijken naar een goede kweker, waarbij je verzekerd bent van de beste planten. Vanaf dat moment geniet je van voldoende privacy. Het zicht wordt geblokkeerd en tegelijkertijd wordt ook het geluid geïsoleerd dat van buitenaf komt.

Afzonderlijke eigenschappen voor jouw keuze

De verschillende laurierstruiken hebben daarnaast afzonderlijke eigenschappen waar je op kunt gaan letten. De Genolia groeit bijvoorbeeld smal en past daardoor in iedere tuin. Ook is deze erg sterk. De Laurier Caucasica is ook een smal groeiende variant. De Portugese laurier zorgt juist weer voor een luxe uitstraling. Als je en snelgroeiende variant wilt hebben, dan moet je juist weer naar de Laurier Novita gaan kijken. Dit is de sterkste van zijn soort. Het is hierdoor ook afhankelijk van de afmetingen van jouw tuin wat de beste optie gaat zijn en welke struiken je dus uiteindelijk aan gaat schaffen.

Jouw wensen van belang voor de aanschaf

Afhankelijk van jouw wensen kun je dus veel verschillende kanten op wanneer je een laurierstruik aan wilt gaan schaffen. Je kunt daarom het beste eerst jouw eigen wensen op een rijtje zetten, zodat je je ook kunt laten adviseren over de beste aankoop. Daarbij kun je direct gaan kijken naar milieuvriendelijke struiken. Deze zijn niet bespoten met chemicaliën, maar groeien op eigen kracht verder tot een hoge struik. Daarna is het alleen nog maar het juiste onderhoud uitvoeren om jouw tuin er altijd netjes uit te laten zien.

Het belang van investeren in de beste bladblazer

Als het gaat om het wegwerken van alle dode bladeren die in je achtertuin, voortuin, oprit, patio of stoep vallen, kan het handmatig harken en plukken van deze bladeren een frustrerende taak zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je zoveel tijd en energie verspilt. Er is een krachtige oplossing voor dit probleem is niet zo duur – het krijgen van de beste bladblazer zal u helpen zich te ontdoen van de bladeren, zodat u kunt terug naar uw andere dag tot dag binnen en buiten taken.

Bladblazers met vacuüm- en turbine technologie zijn ontworpen met de mogelijkheid om een heleboel voordelen te bieden in vergelijking met hun handmatige tegenhangers – de traditionele bladhark. Steeds meer mensen gooien hun harken weg ten gunste van topmerken en -producten van bladblazers.

Een Rugzak blaasmachine – alle voordelen

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van de beste batterij aangedreven bladblazer. In het licht hiervan worden hieronder enkele van de meest kritische redenen genoemd waarom u er nu een zou moeten kopen:

Nuttig voor het verwijderen van klein puin en stof…

Hoewel je een bladhark zou kunnen gebruiken om de bladeren die op je gazon vallen kwijt te raken, is het tijdrovend en vervelend om te gebruiken – je zou een argument kunnen maken waarom je wilt investeren in een bladblazer.

Eerlijk genoeg – maar een van de redenen waarom een bladblazer een traditionele hark op elk moment van het jaar zal overtroeven is het feit dat u een bladblazer kunt gebruiken om triviale stof- en vuilverwijdering activiteiten uit te voeren, zowel binnen als buiten uw huis. U kunt nu toch niet met een hark stof verwijderen? Topnotch bladblazers zijn geïntegreerd met een stroomopwekking tot 200 mijl per uur, wat het werk nog makkelijker en sneller kan maken.

Samen met de mogelijkheid om grote hoeveelheden stof en vuil weg te blazen, kunt u een bladblazer gebruiken om uw terras en oprit schoon te maken in minder dan de helft van de tijd die u normaal gesproken nodig heeft.

Bladblazer zijn ontworpen voor een gemakkelijke en eenvoudige verwijdering.

Bij gebruik van een krachtige vacuüm bladblazer hoeft u absoluut niet te piekeren over het weggooien van al dat afval, want met de machine kunt u de bladeren in één concentratie nauwkeurig opstapelen en zo een grote stapel vormen, die u kunt weggooien zoals u dat wilt.

De machine kan u helpen de bladeren te verzamelen

De beste snoerloze bladblazer is ook voorzien van een afvalverwijdering – waar alle bladeren en klein afval wordt opgeslagen – en is klaar om te worden weggegooid. Bladblazers zijn in dit opzicht erg handig. Het enige wat u hoeft te doen is de zak vol met bladeren en voilà te legen, u bent klaar!

Redenen waarom je in een elektrische bladblazer moet investeren

De belangrijkste reden waarom u een elektrische bladblazer moet gebruiken is het feit dat ze licht van gewicht zijn. En dat komt op zijn beurt weer doordat de stroom wordt opgewekt via elektriciteit. Dus, je hoeft alleen maar de machine te plug-and-playen. Bovendien zijn er ook gemakkelijk te hanteren, omdat deze machine niet is uitgerust met een motor zoals hun tegenhanger – de gasaangedreven bladblazers.

Naast deze kwaliteiten kunt u ook verwachten dat de elektrische unit geruisloos werkt in vergelijking met een motorbladblazer – zodat u niet te maken krijgt met een echt vervelend en hard geluid, dat meestal door bladblazers wordt gemaakt.

Bovendien zijn elektrische bladblazers zo ontworpen dat ze gemakkelijk op de rug kunnen worden gedragen. U kunt ze beschouwen als de beste snoerloze bladblazer die u mee kunt nemen om verafgelegen gebieden te bedekken waar het een pijn zou zijn om het snoer mee te nemen.

Een andere reden waarom u moet kiezen voor de elektrische bladblazer is het feit dat het niet te veel kost om de machine te onderhouden. Het enige wat u hoeft te doen om ervoor te zorgen dat de machine optimaal presteert en dat deze niet vastloopt of beschadigd raakt, is de blazer gewoon schoon en stofvrij te houden.

Reden om een Bladblazer te gebruiken

Door een bladblazer te kiezen die op gas werkt, hoeft u nooit meer iets te gebruiken om zich te ontdoen van de bladeren op uw gazon of achtertuin. Het beste van een bladblazer op gas is dat u de bladeren niet steeds opnieuw hoeft te stapelen – u kunt het stapelen gewoon in één keer doen.

De gas bladblazer kost wat meer moeite om te worden onderhouden, omdat u ervoor moet zorgen dat u de juiste hoeveelheid olie en gas inbrengt en dat het mengen van de twee componenten volgens de gebruiksaanwijzing wordt gedaan. Verder hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat hij na gebruik wordt gereinigd.

Een andere reden om te kiezen voor een gemotoriseerde bladblazer is dat deze machine voorzien is van verschillende vermogens selectie functies om de snelheid aan te passen aan de taak.

Belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de beste bladblazers

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van de beste bladblazer. In verband hiermee zijn hieronder enkele zeer belangrijke aspecten genoemd waarvan u een lijst moet maken wanneer u een bladblazer gaat kopen:

Het type bladblazer

Als het gaat om het kopen van een bladblazer, kunt u gaan voor 3 hoofdtypen. Deze zijn: Hand Blazers, blazers die op de rug gedragen kunnen worden en naloop blazers. Bladblazers die ontworpen zijn voor gebruik in de hand zijn iets duurder dan de andere twee types.

Dat komt omdat ze speciaal zijn ontworpen om licht en compact te zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze blazers niet zoveel vermogen hebben als gasaangedreven bladblazers of naloop blazers.

Handbediende blowers zijn uitgerust met kleinere elektrische of gasmotoren, wat het vermogen van de zwakkere maakt. Als u ze echter vaker gaat gebruiken, zal de machine elke keer dat u ze gebruikt een beetje zwaarder aanvoelen. Als u een grote achtertuin of een voortuin heeft, is het verstandig om niet te kiezen voor handapparaten.

Bladblazers die u op uw rug kunt dragen zijn een beetje zwaarder, maar er zijn krachtigere dan handblazers en geven u de mobiliteit die u nodig hebt om de klus effectief te klaren. Het volledige gewicht van de motor ligt op uw rug en laat alleen de straalpijp in uw hand, een handige machine voor het reinigen van een groot gazon of een achtertuin.

Twee soorten bladblazers

De achterloopbladblazers zijn niet zo budgetvriendelijk en zijn speciaal gemaakt voor professioneel gebruik. U zult vooral professionele hoveniers en boeren deze machine zien gebruiken. De motor van deze machine is gemonteerd op een wielachtig frame, waardoor het totale gewicht van de machine onbeperkt is. Dit is voor mensen die echt voor grote gazons en tuinen moeten zorgen.

Kubieke meters per minuut vermogen

Nu u de beste bladblazer kent, moet u, afhankelijk van de grootte van uw gazon en de frequentie van uw reinigingsactiviteit, gaan nadenken over hoe u de beste blazer in termen van vermogen kunt selecteren. De totale hoeveelheid lucht die een blazer genereert wordt gemeten met behulp van de CFM-unit, die staat voor Cubic Feet per Minute.

Hoewel een meerderheid van de blowers met een luchtdruk gemeten in mijlen per uur komen, is het belangrijk om te begrijpen dat mph en CFM een beetje verschillend zijn. Volgens professionals is het altijd beter om een blower te gebruiken waarvan het vermogen wordt gemeten met de CFM. In het licht hiervan worden hieronder een aantal indicatoren genoemd die u kunnen helpen bij het selecteren van een bladblazer voor uw gazon:

 • Bladblazers met 200 CFM zijn ontworpen voor het reinigen van terrassen, trottoirs en opritten. Ze zijn niet bedoeld voor het opruimen van bladeren in de tuin – de motor is gewoon niet krachtig genoeg.
 • Bladblazers met 200 tot 400 CFM zijn ideaal voor het opruimen van terrassen, kleine en grote tuinen, opritten en trottoirs. U kunt zelfs bladeren van struiken blazen.
 • Machines met 450 tot 500 CFM zijn ideaal voor landschappen van 1 hectare en zijn krachtig genoeg voor langdurig gebruik.

Het is belangrijk om de wetten van Nederland te begrijpen voor het gebruik van dergelijke machines. Dat komt omdat gasaangedreven bladblazers voor veel koolstofuitstoot en vervuiling zorgen zodra u de machine aanzet.

Bovendien maken deze machines ook veel lawaai en storen ze uw buren en wat dies meer zij. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw machine geen vervuiling veroorzaakt, is door een product te kopen met een CARB-compatibele certificering.

Gas Bladblazers vs Elektrische bladblazers

Als het gaat om veelzijdigheid, functionaliteit en duurzaamheid gaat er niets boven de kwaliteit van een goede gas aangedreven bladblazer. Bovendien zijn gas bladblazers aanzienlijk krachtiger dan elektrische apparaten, omdat ze zijn uitgerust met motoren die tot 5000 of 8000 toeren per minuut genereren.

Elektrische blowers kunnen dat vermogen nooit bereiken. Bovendien zijn gas bladblazers efficiënt voor het reinigen van grote stukken land of tuin. U kunt geen elektrische blower gebruiken omdat u overal stopcontacten nodig hebt, wat een ander obstakel is.

Elektrische vs gas bladblazer

Echter, gas bladblazers maken teveel lawaai en veroorzaken vervuiling als je geen product koopt dat gecertificeerd is voor het uitstoten van lage vervuilingsniveaus. Bovendien zijn ze iets zwaarder om mee om te gaan in vergelijking met elektrische apparaten.

Elektrische bladblazers zijn lichter, emissievrij en geruisloos en zijn perfect voor gebruik in de buurt. Bovendien kunt u ook kiezen voor een elektrisch batterijmodel, waarvoor geen snoer nodig is – u kunt de machine dus overal mee naartoe nemen waar u maar wilt.

5 tips voor planten in de tuin

Naast planten voor in huis telen de kwekers van Kwekerij de Groot ook nog mooie planten voor in de tuin. Net als de binnenplanten hebben de buitenplanten ook een aantal voordelen. In dit artikel geven wij je hier wat meer informatie over.

 1. Minder last van verstening

Door veel planten in je tuin te hebben kan regenwater veel makkelijker de grond in dan als er stenen liggen. Door verstening kan de biodiversiteit aangepast worden. Vogels, bijen, vlinders, etc. zullen minder snel naar de tuinen komen en zo ervoor zorgen dat planten zich niet voort kunnen planten doordat de zaden niet verspreid worden.

 1. Onderhoud

Het onderhoud van planten in de tuin is veel makkelijker dan tegels. Bij tegels moet je de groene aanslag weghalen. Dit hoeft wel minder vaak gedaan te worden dan de planten, maar het is minder leuk dan lekker met de planten bezig zijn.

 1. Uitzicht

Ook het uitzicht is veel leuker met planten in je tuin. Geen saaie simpele tuin met stenen of hout. Lekker groen waar de natuur zich vrij voelt om te kunnen doen wat zij wilt. Misschien kom je wel een nieuwe soort vogel of vlinder tegen. Ook privacy helpt met groen in de tuin. Door een volle tuin met hoge planten te hebben kan je minder makkelijk bij jou in de tuin kijken. Ook werken na onderzoek planten als geluiddempend. Het verschil is decibel kan wel oplopen tot 10 Db in verschil.

 1. Goed voor je brein

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op het platteland meer rust ervaren dan mensen in de stad. Want groen is goed voor je brein! Ook al heb je maar één boompje is je tuin staan. Dit kan al voor veel meer rust zorgen. Naar een natuurfoto of -film kijken helpt ook met het positieve stimuleren van het brein. Maar het beste is toch uit het raam kijken naar de natuur.

 1. Waarde verhogen

Uit onderzoek van de Rabobank is gebleken dat de waarde van een huis verhoogd wordt als er een goede groene tuin bij is. In het onderzoek werd er gekeken naar de taxatiewaarde voor en na het renoveren van de tuin. Zorg er dus voor dat je voordat je je huis te koopt zet dat je tuin mooi gerenoveerd is.

Tips voor het opruimen en voorkomen van bladafval

Vrijwel iedereen met een tuin heeft er een hekel aan; bladafval. Zeker in de herfst kan je mooie tuin binnen no-time helemaal vol liggen met vieze bruine dode bladeren. Naast dat dit er onverzorgd uitziet, kunnen je tegels er op de termijn ook van gaan schimmelen. Door de natte bladeren kan er namelijk geen zonlicht meer bij de tegels komen. Het is dus zaak dat bladafval zoveel mogelijk voorkomen wordt, en dat hetgeen dat toch valt zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips verzameld!

Een bladblazer of bladzuiger kopen

Veel mensen ruimen hun bladeren op met een hark of bezem. Wanneer je een klein tuintje hebt zal dit prima gaan. Echter zijn er tegenwoordig verschillende alternatieven waarmee het opruimen van bladeren sneller gaat. Bijvoorbeeld met behulp van een bladblazer. Hiermee kun je al het blad op één hoop blazen zodat je het daarna makkelijk op kunt ruimen. Nog iets makkelijker is een bladzuiger. In plaats van dat je hiermee de bladeren ergens anders heen blaast, zuig je ze op. Ze komen dan in een zak terecht die je in 1x eenvoudig kunt legen. 

Bladkorven

Wanneer je veel bladafval hebt kan je GFT-afvalbak al snel vol raken. In de meeste gemeenten staan echter op verschillende plekken bladkorven in de herfst. Hier kun je gratis je bladeren in kwijt. Kijk dus waar in jouw dorp of stad dergelijke bladkorven staan zodat je niet met overvolle afvalbakken komt te zitten!

Planten die geen blad verliezen

Veel planten laten in de herfst hun bladeren vallen. Echter bestaan er ook planten die hun blad het hele jaar door behouden. Door te letten op het type planten die je in je tuin zet kun je dus een hoop bladafval voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Wanneer je planten wilt gebruiken als tuinafscheiding is het verstandig om te kiezen voor beuk planten. Een bijkomend voordeel van het feit dat bladeren niet uitvallen is dat je tevens je privacy behoudt in de herfst en winter. Ook hebben beuk planten verder weinig onderhoud nodig. 

Zoek je naar de beste slotenmakerbedrijf in Amsterdam?

C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\Rar$DRa9720.1564\213286-P06EY8-643.jpg

Ben je opzoek naar een goede slotenmaker in de omgeving van Amsterdam? Dan ben jij niet de enige. Er zijn meerdere die opzoek zijn naar een professionele slotenmaker, om hun probleem op te lossen. Het is belangrijk dat je een goede slotenmaker vindt, want anders kan je in grote kosten komen te staan als het verkeer gaat. Hier zijn er enkel tips hoe je de beste slotenmaker kunt vinden.

Zo vind je de beste slotenmaker in Amsterdam

 1. Zoek altijd naar erkende en ervaren slotenmakers

Het repareren of maken van sloten is geen gemakkelijke taak. Wat betekent dat je voor jouw slotendiensten een ervaren en gelicentieerde slotenmaker moet inhuren. Licenties geven aan dat de slotenmaker door een bepaalde professionele instantie is geautoriseerd om het werk te doen. Dit betekent dat hij of zij kan worden vertrouwd als het gaat om het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen van jouw auto of gebouw. Ervaring maakt dat deze slotenmakers perfect zijn in hun werk en daarom zou je op zoek moeten gaan naar de meest ervaren slotenmaker om je goed van dienst te zijn.

 1. Zoek het bedrijf online op

Zodra je een slotenmaker hebt gevonden, moet je het bedrijf online onderzoeken. Bekijk hun online beoordelingen. Bel ze buiten de normale werktijden om er zeker van te zijn dat ze in noodgevallen voor je klaar te staan. Stel vragen over hun proces als je met kantoor praat. Hoe werkt hun prijsstelling? Zullen ze je telefonisch een ruwe schatting geven? Zijn hun slotenmakers gelicentieerd? Zullen ze je de naam geven van de slotenmaker die naar je huis wordt gestuurd? Vraag dit alles na.

 1. Vraag altijd een offerte aan

Vraag altijd om een schatting inclusief de kosten van de totale onderdelen en arbeidsloon. Een professionele slotenmaker zou klaar moeten staan om je een algemene schatting van de kosten te geven. Het slotenmakersbedrijf moet je zelfs vooraf de kosten kunnen aangeven, wanneer je de sloten van jouw nieuwe woning wilt laten vervangen. Als een slotenmaker een offerte geeft houdt er dan rekening mee dat de uiteindelijke prijs niet ver boven het geoffreerd bedrag mag zijn. 

 1. Let op de wijze waarop zij hun werk uitvoeren

Betrouwbare en gereputeerde slotenmakers komen altijd in een gemarkeerde auto en zijn in bedrijfsuniform, maar ze kunnen ook achterdochtig zijn, dus vraag altijd om hun identificatie. Als een slotenmaker die bij je thuiskomt, er verdacht uitziet, laat hem dan niet beginnen of het werk dragen, of betaal hem niet voordat je helemaal tevreden bent. Laat het bedrijf vooraf de naam van de persoon doorgeven die zij naar jouw huis sturen. 

 1. Prijzen en diensten vergelijken

Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde slotenmaker, vraag een offerte op en vergelijk die met de prijzen van andere slotenmakers. Hoewel het logisch is om de goedkoopste prijs te vinden, moet je ook rekening houden met de kwaliteit van hun werk. Soms is het zo dat de slotenmaker wat duurder vraagt voor een dienst, maar je kunt er zeker van zijn dat het slot geen problemen zal leveren voor de komende 5 jaren.


Post navigation