5 tips voor planten in de tuin

Naast planten voor in huis telen de kwekers van Kwekerij de Groot ook nog mooie planten voor in de tuin. Net als de binnenplanten hebben de buitenplanten ook een aantal voordelen. In dit artikel geven wij je hier wat meer informatie over.

 1. Minder last van verstening

Door veel planten in je tuin te hebben kan regenwater veel makkelijker de grond in dan als er stenen liggen. Door verstening kan de biodiversiteit aangepast worden. Vogels, bijen, vlinders, etc. zullen minder snel naar de tuinen komen en zo ervoor zorgen dat planten zich niet voort kunnen planten doordat de zaden niet verspreid worden.

 1. Onderhoud

Het onderhoud van planten in de tuin is veel makkelijker dan tegels. Bij tegels moet je de groene aanslag weghalen. Dit hoeft wel minder vaak gedaan te worden dan de planten, maar het is minder leuk dan lekker met de planten bezig zijn.

 1. Uitzicht

Ook het uitzicht is veel leuker met planten in je tuin. Geen saaie simpele tuin met stenen of hout. Lekker groen waar de natuur zich vrij voelt om te kunnen doen wat zij wilt. Misschien kom je wel een nieuwe soort vogel of vlinder tegen. Ook privacy helpt met groen in de tuin. Door een volle tuin met hoge planten te hebben kan je minder makkelijk bij jou in de tuin kijken. Ook werken na onderzoek planten als geluiddempend. Het verschil is decibel kan wel oplopen tot 10 Db in verschil.

 1. Goed voor je brein

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op het platteland meer rust ervaren dan mensen in de stad. Want groen is goed voor je brein! Ook al heb je maar één boompje is je tuin staan. Dit kan al voor veel meer rust zorgen. Naar een natuurfoto of -film kijken helpt ook met het positieve stimuleren van het brein. Maar het beste is toch uit het raam kijken naar de natuur.

 1. Waarde verhogen

Uit onderzoek van de Rabobank is gebleken dat de waarde van een huis verhoogd wordt als er een goede groene tuin bij is. In het onderzoek werd er gekeken naar de taxatiewaarde voor en na het renoveren van de tuin. Zorg er dus voor dat je voordat je je huis te koopt zet dat je tuin mooi gerenoveerd is.

Tips voor het opruimen en voorkomen van bladafval

Vrijwel iedereen met een tuin heeft er een hekel aan; bladafval. Zeker in de herfst kan je mooie tuin binnen no-time helemaal vol liggen met vieze bruine dode bladeren. Naast dat dit er onverzorgd uitziet, kunnen je tegels er op de termijn ook van gaan schimmelen. Door de natte bladeren kan er namelijk geen zonlicht meer bij de tegels komen. Het is dus zaak dat bladafval zoveel mogelijk voorkomen wordt, en dat hetgeen dat toch valt zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips verzameld!

Een bladblazer of bladzuiger kopen

Veel mensen ruimen hun bladeren op met een hark of bezem. Wanneer je een klein tuintje hebt zal dit prima gaan. Echter zijn er tegenwoordig verschillende alternatieven waarmee het opruimen van bladeren sneller gaat. Bijvoorbeeld met behulp van een bladblazer. Hiermee kun je al het blad op één hoop blazen zodat je het daarna makkelijk op kunt ruimen. Nog iets makkelijker is een bladzuiger. In plaats van dat je hiermee de bladeren ergens anders heen blaast, zuig je ze op. Ze komen dan in een zak terecht die je in 1x eenvoudig kunt legen. 

Bladkorven

Wanneer je veel bladafval hebt kan je GFT-afvalbak al snel vol raken. In de meeste gemeenten staan echter op verschillende plekken bladkorven in de herfst. Hier kun je gratis je bladeren in kwijt. Kijk dus waar in jouw dorp of stad dergelijke bladkorven staan zodat je niet met overvolle afvalbakken komt te zitten!

Planten die geen blad verliezen

Veel planten laten in de herfst hun bladeren vallen. Echter bestaan er ook planten die hun blad het hele jaar door behouden. Door te letten op het type planten die je in je tuin zet kun je dus een hoop bladafval voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Wanneer je planten wilt gebruiken als tuinafscheiding is het verstandig om te kiezen voor beuk planten. Een bijkomend voordeel van het feit dat bladeren niet uitvallen is dat je tevens je privacy behoudt in de herfst en winter. Ook hebben beuk planten verder weinig onderhoud nodig. 

Zoek je naar de beste slotenmakerbedrijf in Amsterdam?

C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\Rar$DRa9720.1564\213286-P06EY8-643.jpg

Ben je opzoek naar een goede slotenmaker in de omgeving van Amsterdam? Dan ben jij niet de enige. Er zijn meerdere die opzoek zijn naar een professionele slotenmaker, om hun probleem op te lossen. Het is belangrijk dat je een goede slotenmaker vindt, want anders kan je in grote kosten komen te staan als het verkeer gaat. Hier zijn er enkel tips hoe je de beste slotenmaker kunt vinden.

Zo vind je de beste slotenmaker in Amsterdam

 1. Zoek altijd naar erkende en ervaren slotenmakers

Het repareren of maken van sloten is geen gemakkelijke taak. Wat betekent dat je voor jouw slotendiensten een ervaren en gelicentieerde slotenmaker moet inhuren. Licenties geven aan dat de slotenmaker door een bepaalde professionele instantie is geautoriseerd om het werk te doen. Dit betekent dat hij of zij kan worden vertrouwd als het gaat om het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen van jouw auto of gebouw. Ervaring maakt dat deze slotenmakers perfect zijn in hun werk en daarom zou je op zoek moeten gaan naar de meest ervaren slotenmaker om je goed van dienst te zijn.

 1. Zoek het bedrijf online op

Zodra je een slotenmaker hebt gevonden, moet je het bedrijf online onderzoeken. Bekijk hun online beoordelingen. Bel ze buiten de normale werktijden om er zeker van te zijn dat ze in noodgevallen voor je klaar te staan. Stel vragen over hun proces als je met kantoor praat. Hoe werkt hun prijsstelling? Zullen ze je telefonisch een ruwe schatting geven? Zijn hun slotenmakers gelicentieerd? Zullen ze je de naam geven van de slotenmaker die naar je huis wordt gestuurd? Vraag dit alles na.

 1. Vraag altijd een offerte aan

Vraag altijd om een schatting inclusief de kosten van de totale onderdelen en arbeidsloon. Een professionele slotenmaker zou klaar moeten staan om je een algemene schatting van de kosten te geven. Het slotenmakersbedrijf moet je zelfs vooraf de kosten kunnen aangeven, wanneer je de sloten van jouw nieuwe woning wilt laten vervangen. Als een slotenmaker een offerte geeft houdt er dan rekening mee dat de uiteindelijke prijs niet ver boven het geoffreerd bedrag mag zijn. 

 1. Let op de wijze waarop zij hun werk uitvoeren

Betrouwbare en gereputeerde slotenmakers komen altijd in een gemarkeerde auto en zijn in bedrijfsuniform, maar ze kunnen ook achterdochtig zijn, dus vraag altijd om hun identificatie. Als een slotenmaker die bij je thuiskomt, er verdacht uitziet, laat hem dan niet beginnen of het werk dragen, of betaal hem niet voordat je helemaal tevreden bent. Laat het bedrijf vooraf de naam van de persoon doorgeven die zij naar jouw huis sturen. 

 1. Prijzen en diensten vergelijken

Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde slotenmaker, vraag een offerte op en vergelijk die met de prijzen van andere slotenmakers. Hoewel het logisch is om de goedkoopste prijs te vinden, moet je ook rekening houden met de kwaliteit van hun werk. Soms is het zo dat de slotenmaker wat duurder vraagt voor een dienst, maar je kunt er zeker van zijn dat het slot geen problemen zal leveren voor de komende 5 jaren.

loodgieter eindhoven

Verstoppingen snel ontstopt door de beste loodgieter in Eindhoven

Verstoppingen in de keukenwasbak of in de badkamer zijn helemaal niet prettig. Een verstopping in de badkamer wilt zeggen dat je na ene poosje, in vuil water gaat moeten staan, omdat het water niet doorzakt. Verstoppingen hebben verschillende oorzaken en zijn niet altijd op te lossen middels huismiddeltjes. Je hebt de hulp van de beste loodgieter in Eindhoven gewoon nodig.

Oorzaken van verstoppingen

 1. Vet

Vet in een afvoer gieten moet je nooit doen. Dit verstopt niet alleen jouw afvoeren en leidingen, het kan ook de hoofdriolering van jouw huis verstoppen. Hoewel je het tijdens het koken in vloeibare vorm kunt zien, moet u niet vergeten dat vet in feite geen vloeistof is; het hardt uit en verhardt de binnenkant van jouw rioolleiding, waardoor er stevige klompen ontstaan. Zorg er dus voor dat je het vet op de juiste manier verwijdert.

 • Het toilet is er alleen voor toiletpapier

Niemand wil het ongemak van een verstopt toilet. Mensen nodigen dit ongemak echter regelmatig uit door items door te spoelen die ze niet zouden moeten doen. Een toilet is alleen bedoeld om water, afval en toiletpapier door te spoelen. Veel klompen zijn afkomstig van spoelartikelen zoals kattenbakvulling, producten voor vrouwelijke hygiëne, gezichtstissues en papieren handdoeken. En aangezien die zogenaamde doorspoelbare doekjes niet snel kapotgaan zoals toiletpapier, verstoppen die doekjes ook toiletten.

 • Haar

Lang haar is vooral goed om in de afvoer te klitten en vast te komen te zitten. Toch is krullend haar een veel voorkomende oorzaak, net als kort haar. Na verloop van tijd kan zelfs het korte haar van mannen leiden tot verstopte leidingen. Los dit probleem op door een afvoerdeksel te kopen om over jouw afvoer te plaatsen. Deze zijn te vinden in vrijwel elke ijzerhandel. Het zijn kleine draadhoezen die niet duur zijn en gemakkelijk kunnen worden weggegooid als ze bedekt raken met haar. Het is een veel goedkopere oplossing dan het vervangen van leidingen of het kopen van grote kannen met agressieve chemicaliën om de verstopping weg te gieten en op te ruimen.

 • Fruit schillen

Fruitschillen moet je nooit in de afvoer gooien. Ze breken niet gemakkelijk af, en als ze eenmaal in de vetklompen vast komen te zitten, wordt het allemaal nog moeilijker. Een goede vuistregel: als je het niet zou eten, leg het dan niet in de keukenafvoer.

 • Boomwortels

Het is gek om over na te denken, maar zelfs kleine lekken in je ondergrondse leidingen kunnen dorstige boomwortels aantrekken. Zodra die wortels een waterbron hebben gevonden, duurt het niet lang voordat ze in je leidingen gaan groeien. Dit kan een van de meest kostbare oorzaken van verstoppingen zijn. Het leidt vaak tot leidingbeschadiging. Als boomwortels zich in jouw leidingen gaan nestelen, stopt de waterstroom en heb je waarschijnlijk wortelonderhoud nodig. En dit kan je niet zelf doen. Kleine verstoppingen zou je misschien succesvol kunnen verwijderen, maar boomwortels, zonder de hulp van een loodgieter zal je nooit lukken. De loodgieter heeft de juiste gereedschappen om het probleem op te sporen en op te lossen voor je.

gereedschap

Powerplus tools mogen niet ontbreken in de gereedschapskist

Een echte doe-het-zelver heeft zijn eigen merk gereedschap. Dit merk ligt je dan het beste en raad je iedereen aan. Je wilt niet meer anders en wilt het liefste al je bouwgereedschap, je tuingereedschap en andere soorten gereedschap van dit merk in huis hebben. Powerplus is zo’n merk. Een echt doe-het-zelvers-merk voor klusjes in en om huis. Desalniettemin is het gereedschap van uitstekende kwaliteit en ook door professionele klusbedrijven prima te gebruiken. Jouw gereedschapskist roept om dit merk. In dit artikel lees je waarom het gereedschap van Powerplus niet mag ontbreken in jouw gereedschapskist.

Veel verschillende gereedschappen

Het grote voordeel van het merk Powerplus, is dat dit merk veel verschillende soorten gereedschap in zijn assortiment heeft. Denk daarbij aan tuingereedschap, maar ook verlichting, pompen en compressors. Powerplus heeft daarnaast ook een uitgebreid assortiment elektrisch gereedschap. Het voordeel hiervan is dat dit een stuk gebruiksvriendelijker in gebruik is, dan het gereedschap dat door benzine aangedreven wordt. Liever geen last van een elektriciteitssnoer tijdens het klussen? Ga dan voor de accu gereedschappen van Powerplus. Deze hebben een lange accuduur en zijn makkelijk verwisselbaar. Is de accu van je boormachine leeg? Plaats dan de accu van de schuurmachine op je boormachine en werk rustig verder.

Eenvoudig in gebruik

Powerplus tools zijn eenvoudig in gebruik. Het assortiment van Powerplus is enorm. Je vindt niet alleen gereedschap in verschillende modellen, maar je hebt ook te maken met verschillende groottes en vermogens. Zo kan elke klusser op zijn eigen manier aan de slag. Met het tuingereedschap ga je vrolijk aan de slag in de tuin. Je kunt zelfs van het tuiniern genieten. Zorg voor een bladvrije tuin met de bladblazer van Powerplus en snoei de heg weer netjes in model met de heggenschaar. Wil je ervoor zorgen dat jouw tuin ook tijdens droge perioden van water voorzien wordt? De tuinpompen van Powerplus zorgen voor een goede beregening, ook tijdens de droge zomers. 

Online shoppen   

Op zoek naar de beste Powerplus tools? Je verzameling gereedschap uitbreiden met een geweldig merk? Dat kan ook online. Verschillende webshops bieden het gereedschap van Powerplus online aan. Het grote voordeel is dat je dit eenvoudig kunt bestellen, zonder je huis uit te hoeven. En heb je problemen met je gereedschap? Dan kun je ook eenvoudig onderdelen van Powerplus bestellen om jouw gereedschap weer klaar voor gebruik te maken.

aluminium of kunststof schuifpui

Aluminium of kunststof schuifpui kiezen?

Wil jij jouw tuin en woning op fraaie wijze met elkaar verbinden? Dan is het laten plaatsen van een schuifpui een goede keus. Door te investeren in een schuifpui creëer je een ruimtelijker gevoel, krijg je meer daglicht binnen én verhoog je de waarde van jouw huis. Schuifdeuren zijn leverbaar in verschillende materialen, waaronder kunststof en aluminium. Kun je beter kiezen voor een aluminium of kunststof schuifpui? We bespreken de voordelen en nadelen in deze blog!

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui vergt weinig onderhoud en is daarom erg populair. Vooral in nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor schuifpuien van aluminium. Deze bieden namelijk een strakke en moderne uitstraling. Omdat aluminium licht is, is dit materiaal erg geschikt voor grote puien.

 • Brand- en inbraakwerend
 • Weinig onderhoud nodig
 • Isoleert uitstekend
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor nieuwbouwwoningen

Naast bovengenoemde voordelen kent een aluminium schuifpui wel enkele nadelen. Zo zijn deze duurder dan een schuifpui van hout of kunststof. Ook past zo’n moderne uitstraling niet bij oudere huizen en is overschilderen van het materiaal lastig.

Kunststof schuifpui

Kies je voor een kunststof schuifpui, dan ben je voordeliger uit. Toch betekent dit niet dat de kwaliteit van kunststof schuifpuien laag is. Ook dit materiaal vergt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur. Bovendien kun je kiezen voor PVC met houtlook, om de sfeer van een houten schuifdeur na te bootsen. Dit maakt een kunststof schuifpui ook geschikt voor klassieke woningen.

 • Goedkoper dan aluminium schuifdeur
 • Vergt weinig onderhoud
 • Lange levensduur
 • Hoge isolatiewaarde
 • Inbraakproof

Wat zijn dan de nadelen van een kunststof schuifpui? Ten eerste is kunststof duurder dan een houten schuifpui. Ook is het overschilderen van kunststof lastiger en is dit materiaal minder geschikt voor grote schuifpuien.

Aluminium of kunststof voor schuifpuien?

Zowel kunststof als aluminium is zeer geschikt als materiaal voor een schuifpui. Beide materialen hebben een goede isolatiewaarde en hebben weinig onderhoud nodig. Een aluminium schuifpui is duurder, maar is wel geschikter voor grotere schuifpuien. Ook is aluminium sterker en beter geschikt tegen inbraak en brand. Een kunststof schuifpui is daarentegen goedkoper en biedt meer mogelijkheden qua design.

Twijfel jij nog steeds over welk materiaal de beste keus is voor jouw nieuwe schuifpui? Laat je adviseren door een specialist en bekijk samen welk type en materiaal schuifpui het best past bij jouw woning.

Schuifpui kopen via Slimster

Wil jij graag een aluminium schuifpui of kunststof schuifpui laten plaatsen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste deal. Bij Slimster.nl kun je eenvoudig schuifpui offertes aanvragen en vergelijken. Zo ontvang jij offertes van lokale vakmannen die jouw schuifpui naar wens kunnen ontwerpen en plaatsen!

tuin zomer

Je tuin weer helemaal klaar voor de zomer

Wil jij deze zomer ook heerlijk kunnen genieten van een drankje op je nieuwe terras? Terwijl jij van je drankje geniet, spelen de kinderen vrolijk verder en hoor je de vogels fluiten en de bijen zoemen? Maar ligt je tuin er op dit moment nog niet zo mooi groen bij? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Ga op zoek naar je tuinhandschoenen, je overal en trek je laarzen aan. Aan de slag!

Maaien, snoeien en knippen

Het is altijd lastig waar je moet beginnen in de tuin. Kijk ten eerste eens naar de bomen en struiken in je tuin. Deze kunnen zeker wel een snoeibeurt gebruiken? Ook de haag dient wellicht gesnoeid te worden. Met een snoeischaar kun je aan de slag. Ook het gazon kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Misschien het gras verticuteren of beluchten en bekalken? Zo wordt de grasmat deze zomer nog mooier groen.

Een onkruidvrije tuin

Nu de struiken, bomen en de haag weer gesnoeid zijn, ziet je tuin er al een stuk frisser uit. Helaas valt het onkruid nu ook meer op. Op je knieën dus om deze vervelende plantjes tussen de bloemen en struiken te verwijderen. Ook het onkruid tussen je tegels dien je te verwijderen, wil je een keurig verzorgde tuin overhouden.

Nieuwe beplanting

Nu je tuin weer vrij van onkruid is, blijven er misschien wel wat kale en lege plekken over. Deze kun je uiteraard weer voorzien van nieuwe beplanting. Kies bijvoorbeeld voor bodembedekkers, waarmee de grond mooi wordt bedekt. Of ga voor één-jaars-planten. Deze hebben vaak de mooiste kleuren en vrolijken je tuin helemaal op. Helaas zullen ze de komende winter niet overleven, maar dat mag de pret van de zomer zeker niet drukken.

Een hovenier inschakelen

De tuin weer klaar maken voor de zomer is een hele klus. Heb jij helaas niet zulke groene vingers of heb je hier de tijd niet voor? Dan kun je er ook voor kiezen een hovenier in te schakelen. De hovenier weet precies hoe hij jouw tuin weer helemaal mooi, kleurrijk en gezond krijgt. Daarnaast kan hij je adviseren over de indeling van je tuin, je tuin renoveren of bijvoorbeeld een mooie veranda, overkapping of terras aanleggen. Ook het wekelijks of maandelijks onderhoud kun je overlaten aan de hovenier. Veel hoveniers hebben een onderhoudscontract waarbij ze eens per week, per twee weken of maandelijks de tuin onder handen nemen en zorgen dat deze er weer netjes bij ligt. Wanneer jij thuiskomt na een lange werkdag, kun je dus heerlijk neerploffen op je terras met een glaasje drinken en genieten van je nette tuin.

Het begint bij de grond

Zet de puntjes op de i met bodembedekkers

Kale plekken in je tuin zijn voor veel liefhebbers een doorn in het oog. Tevens groeien op deze plekken ook nog eens het vaakst onkruid. Iets waar elke tuinierder wel zonder mee kan leven. Een uitstekende oplossing hiervoor zijn bodembedekkers. Natuurlijk kun je ook plastic neerleggen, echter verpest dit toch de natuurlijke ambiance. Tevens zijn stenen of iets dergelijks vaak een dure oplossing, vooral wanneer je een grote tuin heb. Echter kan je met veel bodembedekkers al een heel eind komen voor een leuke prijs.

Denk bijv. aan klimop, dit kan de standaard donkergroene kleur zijn, maar ook de bonte klimop. Na een aantal jaar, want je moet wel even geduld hebben, is je hele bodem vol gegroeid en heb je een ideale groene tuin die letterlijk volledig beplant is. Je dient wel de klimop te snoeien om verstikking van andere planten te voorkomen. Tevens zijn je er ook muren en schuttingen mee laten begroeien. Dit geeft ook weer mooie plekjes voor zangvogels of andere soorten vogels om in te nesten. Erg leuk wanneer je kiest om voor een natuurlijk tuin te gaan. Naast de bekende klimop kun je natuurlijk ook kiezen voor andere bodembedekkers als Kruipend Zenegroen, Stekelnootjes, Mansoor en Kardinaalmutsjes.

Van bloeiend tot groeiend

Nu zijn de bodembedekkers als Kruipend Zenegroen, Stekelnootjes, Mansoor, klimop en Kardinaalmutsjes erg leuk en laten andere planten die bloeien goed tot zijn recht komen. Echter kan je ook een voorkeur hebben voor bloeiende bodembedekkers. Dit geeft een extra zomers gevoel in de bloeiperiode en vooral wanneer je grote kale plekken in je tuin hebt onder bijv. fruitbomen dan zijn bloeiende bodembedekkers erg mooi om daar te plaatsen. Bloeiende varianten hiervan zijn Schildzaad, Campanula’s, Goudkorrels en Klokjesbloemen.

Koop je verf gemakkelijk online

Uw verf online kopen is eenvoudig, praktisch en zo gemakkelijk! U hoeft geen tijd te verspillen aan verplaatsingen of door de gangpaden van doe-het-zelfzaken te wandelen: u kunt gemakkelijk op elk moment bij u thuis verf kiezen, bestellen en laten bezorgen, waar u maar wilt. Op onze website Verfcompleet vindt u een grote keuze in verf maar ook professioneel advies. Online verf kopen doet u dus via ons.

10 redenen om online te kopen via Verfcompleet

Kopen via onze online winkel heeft veel voordelen:

 • originele merken
 • concurrerende tarieven
 • doe de bestelling vanuit huis, ongeacht de dag en tijd
 • een team staat klaar om u te adviseren
 • alle producten worden geleverd op het adres van uw keuze
 • snelle levering
 • toegang tot reviews van andere klanten
 • toegang tot advies en technische productinformatie
 • veilig betalen
 • beschermde persoonsgegevens

Wat kan ik vinden op de Verfcompleet website?

Wij bieden een grote keuze uit verf en letten bij onze producten altijd op gezondheid en het milieu. Zoveel als mogelijk verkopen wij milieuvriendelijke producten. Maar wat is het beste merk professionele verf? Verf van professionele en superieure kwaliteit is een product waar steeds meer vraag naar is, maar moeilijk te vinden is. Elk type verf heeft zijn functie: waar sommigen producten bedoeld zijn voor het interieur, zijn andere verven speciaal voor gevels, sommige zijn voor plafonds, andere zijn ideaal voor muren, vloeren , weer anderen zijn voor een multi-oppervlak … We hebben heel vaak een moeilijke keuze als het gaat om het vinden van het ideale product. Deze keuze is des te moeilijker wanneer we worden geconfronteerd met de veelheid aan verschillende texturen, aspecten, kleuren, technische kenmerken enz. Als u op het punt staat om grote schilderwerken uit te voeren en u op zoek bent naar het meest geschikte merk, aarzel dan niet ons te contacteren: bij ons vindt u zeker het product van het merk dat u zoekt..

Welke oplossing is er voor het bestrijden van vocht?

Last hebben van vocht is een probleem welke heel vaak voorkomt. Het zorgt voor stress, ongemak en vaak genoeg voor heel veel schade. De schade, welke herstelt moet worden, leidt dan weer tot financiële schade. Als je dit niet verwacht en niet op kan anticiperen, dan kan je onnodig in de schulden terecht komen. Opstijgend vocht is gelukkig wel een probleem met meerdere oplossingen. Vochtbestrijding is hetgeen dat voor langdurige oplossingen kan zorgen. Vochtbestrijding is een breed begrip.

Er zijn namelijk meerdere manieren op dit probleem op te lossen. Het kiezen van de juiste oplossing voor dit probleem is dan ook afhankelijk van de grote van het probleem en welke oplossing zal zorgen voor het gewenste resultaat. Belangrijk om te weten is dat hoe langer men wacht met het oplossen van dit probleem, hoe groter het probleem kan worden. En hoe groter het probleem wordt, hoe meer handelingen men zal moeten plegen om het probleem op te lossen. Dit zal zonder twijfel resulteren in extra kosten vanwege de grote van de schade.

Men kan een vochtprobleem herkennen aan pleisterwerk dat losraakt of witte kringen die in de muur verschijnen. Heb je behang aan de muren, dan is er grote kans dat dit ook losraakt. Ook kan de ruimte erg muf ruiken en kan er schimmel op de muren ontstaat als resultaat van het opstijgend vocht.

Kelderdichting als vorm van vochtbestrijding

Kelderdichting is een vorm van het bestrijden van vocht welke men kan toepassen om het probleem te verhelpen. Bij dit type vochtbestrijding zal de ruimte met het vochtprobleem omringd worden met een aantal lagen. Deze lagen worden gemaakt van vochtafwerende en vochtbestendig materiaal. Er wordt een soort kuipje rondom de kamer gemaakt welke als doel heeft het water af te weren. Om deze voorstelling welke je kunt maken, noemt men kelderdichting ook wel kelderbekuiping. Hiervoor zal men een membraan welke waterdicht is gebruiken. Daarna wordt deze laag bedekt met cement. De kamer wordt dan door deze cementlaag aangesterkt. Je hebt dan een nieuwe basislaag of een nieuw fundament.

Kelderdichting heeft als vochtbestrijding ook meerdere varianten. Zo wordt het bovenstaande soepele kelderdichting genoemd. Hiernaast heb je ook nog een variant dat stijve kelderdichting heet. In dit geval worden fixeerlagen gebruikt als vorm van vochtafwering. Beide vormen van kelderdichting kunnen voor een mooi resultaat zorgen en het probleem verhelpen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Door ons jarenlange expertise in het bestrijden van vocht, begrijpen wij de ernst van dit probleem. Daarom kunnen wij bij het analyseren van het probleem snel inzien hoe groot uw probleem is en wat de gepaste oplossing hiervoor is. Heb jij hulp nodig in het bestrijden van vocht, dan kunnen wij jou helpen. Wil je voorafgaand aan onze samenwerking nog wat informatie over onze werkwijze nog meer informatie of ben je benieuwd naar welke methode van vochtbestrijding bij jouw toegepast kan worden? Neem dan contact met Aquaconsult op, wij helpen jou graag.


Post navigation