Waarom zijn de bagagewagens zo populair?

Rij het mooie weer tegemoet met een bagagewagen die bij jouw past! Dak dragers erop zodat de fietsen mee kunnen. Met bagagewagens zorg je ervoor dat jij genoeg te doen hebt op vakantie. Door het lichte gewicht kunnen de lichte bagagewagens achter bijna elke auto. De bagagewagens waren schaars deze zomer, door de grote interesse. Dit kwam dan weer door de vele mensen die stonden te springen om weer naar Zuid-Europa te gaan, nadat de grenzen weer open gingen. Met de bagagewagens van Aanhangwagendirect ben jij alvast voorzien. 

TIP: Koop alvast je bagagewagens voor de volgende zomer! 

De bagagewagens zijn multifunctioneel!

De bagagewagens zijn niet alleen ideaal voor het op vakantie gaan. Ook in de andere periodes van het jaar, zijn de bagagewagens populair. Denk hierbij bijvoorbeeld sportvissers, die het visgereedschap hierin vervoeren. Ook worden bagagewagens gebruikt bij bouwbedrijven, hier worden ze vaak ingezet als gereedschapskist. Zo kunnen ze op iedere locatie worden ingezet. Hierdoor zijn de zogenoemde powertrailers populair geworden, deze werden oorspronkelijk als gereedschap wagens gebruikt. Door de het omhoog klappen van de deksel van bagagewagens kun je gemakkelijk het juiste gereedschap pakken. Ook worden de bagagewagens vaak gebruikt voor watersporten. Denk hierbij aan kitesurfen, windsurfen of golfsurfen. Een leuke optie bij bagagewagens is dat men hier vaak een tent bovenop zet. Dit wordt ook wel een tenttrailer genoemd of tent bagagewagens.

Geremde of ongeremde bagagewagen kopen

Afhankelijk van het laadvermogen is een gesloten bagagewagen geremd of ongeremd. Geremd betekent dat er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit wat er voor zorgt dat de wagen met de auto mee remt wanneer deze afremt. Deze werking is identiek aan geremde aanhangwagens. Hierdoor hebben geremde bagagewagens een betere wegligging en voorkom je extra slijtage aan remschijven van de auto. Daarom worden er vaak geremde bagagewagens te koop aangeboden die een hoger draagvermogen hebben. Ongeremde bagagewagens van aluminium zij de meest gebruikte variant. Deze bagagewagens hebben een bruto laadvermogen van 750 kg meestal. Deze bagagewagens zijn dus prima geschikt voor vakantiegangers en hobbyisten.

Welke bagagewagen kopen? En waar?

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van jouw perfecte bagagewagen. Houd rekening met de volgende punten:

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van jouw perfecte bagagewagen. Houd rekening met de volgende punten:

  • Wat ga je vervoeren?
  • Geremd of ongeremd?
  • Welk merk aanhanger?
  • Wat moeten de afmetingen zijn?


Heb je alle punten duidelijk voor jezelf? Dan ga je op zoek naar een goede aanbieder van de bagagewagens. Een voorbeeld van een goede aanbieder van bagagewagen is Aanhangwagendirect. Ze hebben een breed assortiment met verschillende afmetingen bagagewagens. Voor een Anssems bagagewagen kun je zeker bij Aanhangwagendirect terecht!

Bagagewagen kopen te duur? Huren kan ook bij Aanhangwagendirect!

Huren is een goedkope oplossing om toch nog met een bagagewagen op pad te gaan. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om een aanhanger te leasen. Meer informatie vind je op de website van Aanhangwagendirect. Wil je graag een bagagewagen kopen, maar woon je niet in de buurt of ben je niet in gelegenheid om hem op te halen? Aanhangwagendirect levert ook af op locatie!