Zo kan je de tuin inrichten voor een beter beveiligde woning

Bij het inrichten van een tuin denken de meeste mensen alleen aan wat er mooi uitziet. Dit is echter niet de juiste aanpak want er zijn meer dingen die meespelen om de ideale inrichting van een tuin te krijgen. Zo moet je bijvoorbeeld ook nadenken over hoe het zonlicht in de tuin schijnt. De planten en bloemen die het meeste zonlicht nodig hebben moet in het gedeelte van de tuin geplant worden waar de zon het langste schijnt. De slotenmaker Zwijndrecht brengt ons op de hoogste van nog een factor die je kunt overwegen bij het inrichten van een tuin. De inrichting kan namelijk ook een rol spelen in de beveiliging van je woning.

Schutting of heg rondom je tuin

De meeste mensen kiezen al voor een schutting of heg rondom de tuin uit privacy overwegingen. Een schutting of heg zorgt er namelijk voor dat mensen niet zomaar de tuin en de woning binnen kunnen kijken. Dit zorgt meteen voor een betere beveiliging van de woning. De slotenmaker meldt namelijk dat wanneer inbrekers niet makkelijk binnen kunnen kijken wat er weggehaald kan worden de kans op een inbraak significant afneemt. De meeste inbrekers slaan namelijk hun slag als zij bij toeval zien dat er iets waardevols in een woning staat.

Prikkelstruiken op strategische plekken

Met de inrichting van de tuin kan je het inbrekers een stuk moeilijker maken om een inbraak te plegen. Een goed middel om het hen lastig te maken zijn prikkelstruiken. Het heeft ongeveer hetzelfde effect als prikkeldraad zonder het afschrikkende uiterlijk. Niemand zal zomaar door een struik met scherpe prikkels gaan lopen. Door deze op strategische plekken in de tuin te planten, zoals onder ramen, maak je het inbrekers een stuk moeilijker om hun slag te slaan.

Leg kiezelstenen op het pad naar de deur

In iedere tuin moet een pad gemaakt worden dat naar de deur toe leidt. Dit pad bewandel je als je via de tuin de voordeur wilt bereiken. In de meeste gevallen kiezen mensen voor het plaatsen van tegels. Er is echter een keuze die volgens de slotenmaker bijdraagt aan een beter beveiligde woning. Je kunt namelijk ook kiezelstenen op het pad naar de deur leggen. Het effect hiervan is dat je aan het knarsende geluid van de steentjes kunt horen wanneer iemand door de tuin loopt op weg naar de deur. Het is een extra beveiligingsmaatregel die het moeilijker maakt voor inbrekers om onopgemerkt de woning te benaderen.