Verstoppingen snel ontstopt door de beste loodgieter in Eindhoven

Verstoppingen in de keukenwasbak of in de badkamer zijn helemaal niet prettig. Een verstopping in de badkamer wilt zeggen dat je na ene poosje, in vuil water gaat moeten staan, omdat het water niet doorzakt. Verstoppingen hebben verschillende oorzaken en zijn niet altijd op te lossen middels huismiddeltjes. Je hebt de hulp van de beste loodgieter in Eindhoven gewoon nodig.

Oorzaken van verstoppingen

  1. Vet

Vet in een afvoer gieten moet je nooit doen. Dit verstopt niet alleen jouw afvoeren en leidingen, het kan ook de hoofdriolering van jouw huis verstoppen. Hoewel je het tijdens het koken in vloeibare vorm kunt zien, moet u niet vergeten dat vet in feite geen vloeistof is; het hardt uit en verhardt de binnenkant van jouw rioolleiding, waardoor er stevige klompen ontstaan. Zorg er dus voor dat je het vet op de juiste manier verwijdert.

  • Het toilet is er alleen voor toiletpapier

Niemand wil het ongemak van een verstopt toilet. Mensen nodigen dit ongemak echter regelmatig uit door items door te spoelen die ze niet zouden moeten doen. Een toilet is alleen bedoeld om water, afval en toiletpapier door te spoelen. Veel klompen zijn afkomstig van spoelartikelen zoals kattenbakvulling, producten voor vrouwelijke hygiëne, gezichtstissues en papieren handdoeken. En aangezien die zogenaamde doorspoelbare doekjes niet snel kapotgaan zoals toiletpapier, verstoppen die doekjes ook toiletten.

  • Haar

Lang haar is vooral goed om in de afvoer te klitten en vast te komen te zitten. Toch is krullend haar een veel voorkomende oorzaak, net als kort haar. Na verloop van tijd kan zelfs het korte haar van mannen leiden tot verstopte leidingen. Los dit probleem op door een afvoerdeksel te kopen om over jouw afvoer te plaatsen. Deze zijn te vinden in vrijwel elke ijzerhandel. Het zijn kleine draadhoezen die niet duur zijn en gemakkelijk kunnen worden weggegooid als ze bedekt raken met haar. Het is een veel goedkopere oplossing dan het vervangen van leidingen of het kopen van grote kannen met agressieve chemicaliën om de verstopping weg te gieten en op te ruimen.

  • Fruit schillen

Fruitschillen moet je nooit in de afvoer gooien. Ze breken niet gemakkelijk af, en als ze eenmaal in de vetklompen vast komen te zitten, wordt het allemaal nog moeilijker. Een goede vuistregel: als je het niet zou eten, leg het dan niet in de keukenafvoer.

  • Boomwortels

Het is gek om over na te denken, maar zelfs kleine lekken in je ondergrondse leidingen kunnen dorstige boomwortels aantrekken. Zodra die wortels een waterbron hebben gevonden, duurt het niet lang voordat ze in je leidingen gaan groeien. Dit kan een van de meest kostbare oorzaken van verstoppingen zijn. Het leidt vaak tot leidingbeschadiging. Als boomwortels zich in jouw leidingen gaan nestelen, stopt de waterstroom en heb je waarschijnlijk wortelonderhoud nodig. En dit kan je niet zelf doen. Kleine verstoppingen zou je misschien succesvol kunnen verwijderen, maar boomwortels, zonder de hulp van een loodgieter zal je nooit lukken. De loodgieter heeft de juiste gereedschappen om het probleem op te sporen en op te lossen voor je.