PVC vloer kopen

Onderhoudsarm en een vloer met een heel lange levensloop. Zo kun je een PVC vloer omschrijven, al is dit wel een erg summiere beschrijving van deze veelzijdige vloer. Er zijn namelijk nog heel veel meer voordelen van PVC op de vloer op te sommen terwijl de nadelen op de vingers van een hand te tellen zijn.

Iets duurder, maar een veel langere levensduur

Om maar met dat nadeel te beginnen: sec gezien is een vloer van PVC ietsje duurder in aanschaf dan andere vloeren. Daar staat echter de veel langere levensduur tegenover. Dus relatief gezien valt het met die hogere prijs nogal mee. Bovendien hoef je geen speciale producten voor het onderhoud van de vloer te kopen. Want aan een stofzuiger, een doekje een beetje water en wat natuurlijk reinigingsmiddel heb je al voldoende.

Ideaal voor in appartementen, tussenwoningen en flats

Behalve een onderhoudsarme vloer krijg je ook een stille vloer, want PVC vloeren staan bekend om de uitstekende geluidsdemping. Niet voor niets zie je deze vloeren veel in appartementen en tussenwoningen, zoals ook kantoren vaker gebruik maken van de stille en toch sfeervolle vloer. PVC vloeren mogen ook absoluut warm en comfortabel genoemd worden. Zo kun je PVC vloeren leggen in betonlook en kan ook het bekende visgraatpatroon gelegd worden.

Kies voor viltjes onder de poten en voor inloopmatten

Typisch aan een PVC vloer is de ijzersterke toplaag die slijtvast is. Ook als de vloer intensief gebruikt wordt. En zorg je ervoor dat je viltjes onder de pootjes van het meubilair plaatst én met inloopmatten werkt, dan heb je naar de vloer echt geen omkijken meer. Mocht er na jaren toch iets van slijtage optreden, weet dan dat je delen van de vloer kunt vervangen en dus niet direct de gehele vloer hoeft te vervangen.

Ook prima in de badkamer vanwege de vochtbestendigheid

PVC past zich razendsnel aan de omgevingstemperatuur aan. Bovendien geldt het als dé geleider van warmte. Het maakt een PVC vloer perfect in combinatie met vloerverwarming. Dit kan overigens ook prima in de badkamer omdat PVC vochtbestendig is. En dat ga je zeker merken op de maandelijkse energierekening, die behoorlijk minder hoog zal worden. Een stijlvolle vloer als die van PVC verdient uiteraard de beste afwerking. Vandaar dat het strak tegen de muur gelegd wordt en er geen gebruik gemaakt wordt van plakplinten.

Ook perfect voor op kantoor en voor jonge gezinnen

Loop je over een PVC vloer en kijk je naar beneden, dan zie je een niet van hout te onderscheiden vloer. Een vloer die je niet hoort, die amper slijt, die je gemakkelijk schoonhoudt, die je perfect combineert met vloerverwarming en die ideaal is voor een gezin met jonge kinderen – die knoeien nogal eens- maar ook op kantoor van toegevoegde waarde is. Kies voor PVC vloeren betonlook of laat een visgraatpatroon leggen.  Koop je PVC vloeren in de uitverkoop, dan doe je helemaal prima zaken en schaf je een topvloer aan voor een zeer scherpe prijs. In dat geval ben je helemaal spekkoper. Kijk voor een scherpe tariefstelling eens bij Vloer&RaamDecor.