Je interieur in 2023 opknappen? Lees hier onze tips

Eens in de zoveel tijd is het tijd om je woning opnieuw in te richten. Maar waar begin je met de make-over? Het kan behoorlijk overweldigend zijn om te beginnen met opknappen. In dit artikel vind je een aantal tips om je woning een nieuwe look te geven. 

Kies de juiste deuren

Misschien denk je niet veel na over de deuren die je elke dag gebruikt, maar ze kunnen de uitstraling van je woning sterk veranderen. Met nieuwe deuren kun je je huis dus volledig veranderen. Wat dacht je van deuren met een retro uitstraling? Een ander deurtype dat erg populair is zijn glasdeuren. Hiermee zorg je voor licht in de hele woning en bovendien oogt de ruimte ook een stuk groter. Deuren zijn dus veel meer dan een poort naar een andere kamer! Met de deurentrends van GLAZZ vind je ongetwijfeld inspiratie voor het opknappen van jouw woning. 

Ga voor warme kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is erg belangrijk bij het opknappen van je huis. Voor 2023 zijn warme kleuren erg populair, denk daarbij aan warme aardetinten. Het voordeel van deze kleuren is dat je er sterk mee kunt variëren, dus zet lichte en donkere tinten bij elkaar, of voeg een aantal opvallende kleuraccenten toe. 

Less = more

De trend van het consumeren is al een tijdje voorbij en het minimalisme is al een aantal jaren in opkomst. Less is dan ook more! Je kunt je woning opknappen door eens kritisch te kijken naar alle spullen die je in je woning hebt liggen, want waarschijnlijk heb je lang niet alles nodig. En moet er echt op ieder oppervlak een decoratie staan? Investeer in dichte kasten en zorg ervoor dat er niet te veel spullen in het zicht staan om een minimalistische look te creëren.

Pak uit met een statement meubel

Kies je voor een rustig interieur? Dan kun je het nog wat spannender maken door een statement meubel toe te voegen. Zo heb je niet alleen een voorwerp dat echt de aandacht trek wanneer je de kamer binnenloopt, maar maak je je woning ook nog eens net wat unieker. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meubel in een opvallende kleur, een interessante vorm of breng eens een bezoek aan de kringloopwinkel voor originele voorwerpen.