Jaloezieën verkrijgbaar in diverse materialen

Jaloezieën zijn mateloos populair als raambekleding. Het grote voordeel van jaloezieën is dat ze vele jaren meegaan en gemakkelijk in onderhoud zijn. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw zijn bij veel huishoudens de gordijnen voor de ramen verdwenen. Ze hebben plaatsgemaakt voor jaloezieën in verschillende soorten en maten. Het grote voordeel ten opzichte van gordijnen is dat jaloezieën veel makkelijker zijn schoon te houden. Je kunt kunststof jaloezieën gemakkelijk met een vochtige doek reinigen. Gordijnen wassen is daarentegen veelal een riskante klus want ze kunnen krimpen of kunnen verkleuren in de wasmachine en zijn in dat geval direct onbruikbaar.

Jaloezieën van PVC

Jaloezieën worden gemaakt van verschillende materialen. Je kunt deze vorm van raamdecoratie van PVC, hout, aluminium of van bamboe. PVC is het bij veel mensen in trek omdat dit relatief voordelig is en bovendien gemakkelijk in onderhoud. Jaloezieën van PVC zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren. Je kunt ze dus prima combineren met ieder design en iedere woonstijl. Of je nu houdt van felle kleuren of van een klassieke uitstraling. Kleuren zoals bruin, grijs en taupe zijn ideaal als je een wat minder opvallende raamdecoratie zoekt. Maar houd je van uitbundig en vrolijk dan kies je voor bijvoorbeeld rood, groen of blauw.

Jaloezieën van gestoffeerd materiaal

Veel mensen die van een warm en romantisch interieur houden, kiezen voor jaloezieën die gemaakt zijn van stof. Als je hiervoor kiest kun je een keuze maken uit zachte kleuren die een warme uitstraling hebben. Ook laten stoffen jaloezieën vaak meer licht door. Ideaal als je wel beschutting wilt tegen inkijk en overtollig zonlicht maar niet in het donker wilt zitten als de jaloezieën gesloten zijn. Gestoffeerde jaloezieën zijn wel wat lastiger schoon te houden. Vuil dat aangetrokken wordt hecht zich makkelijker. Je kunt stoffen jaloezieën in bepaalde gevallen wassen of chemisch laten reinigen. Laat je informeren wat de beste manier van reinigen is wanneer je gestoffeerde jaloezieën bestelt.

Aluminium jaloezieën

Als je kiest voor aluminium jaloezieën kies je voor duurzaamheid en gemak. Aluminium is een materiaal dat heel lang meegaat en zeer slijtvast is. Bovendien hebben jaloezieën van aluminium een zeer verduisterend effect. Dit materiaal wordt dan ook vaak gekozen voor slaapkamers of voor ruimtes waar mensen liever geen inkijk hebben zoals medische behandelkamers met grote ramen. De toepassingsmogelijkheden van aluminium jaloezieën zijn eindeloos.

Waar ga jij voor kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe jaloezieën is het verstandig om alle mogelijkheden te overwegen. Koop ze niet in een opwelling want het is de bedoeling dat je er vele jaren plezier van hebt. Oriënteer je daarom uitgebreid voordat je een aankoop doet. Je kunt kiezen voor jaloezieën die je zelf monteert of voor custom raamdecoratie. Deze wordt doorgaans door het bedrijf dat het product levert direct gemonteerd. Het grote voordeel is dat je dan gebruik kunt maken van de deskundigheid van een vakman. Wil je mooie jaloezieën tegen een scherpe prijs, kijk dan zeker ook eens bij Doehetbudget.nl. Hier vind je raamdecoratie die gemiddeld 70% goedkoper is dan bij vergelijkbare leveranciers. Als je graag wat vakkundige decoratie voor je ramen wilt hebben maar niet over een ruim budget beschikt dan is Doehetbudget een prima keuze.