Interieurtrends 2019

Het is inmiddels alweer 2019 en dat betekent nieuwe interieurtrends! Welke stijlen en kleuren zijn er hip dit jaar en mogen niet ontbreken in jouw interieur? Wij hebben de trends voor je op een rijtje gezet.

Marmer

Natuursteen is dé trend van 2019, en dan met name marmer. Door het toevoegen van marmer aan je interieur, maak je jouw woning bijzonder en uniek. Voeg bijvoorbeeld een marmeren werkblad toe aan de keuken voor een luxe uitstraling of marmeren tegels aan de muur in de badkamer. Te heftig? Je kan natuurlijk ook marmer in je interieur verwerken middels minimalistische, marmeren accessoires.

Contrast

Een populaire interieurtrend van 2019 is het aanbrengen van contrast in je interieur. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van wit en zwart. Een opvallende trend van 2019 is het gebruik van een rustige kleur, als wit, met een felle kleur. Dit kan je doen door in een interieur met een rustig kleurgebruik, gele rolgordijnen toe te voegen.

Natuur

Een andere belangrijke interieurtrend van 2019: haal de natuur naar binnen. Overdag hebben we veel prikkels. Op het werk, tijdens het boodschappen doen, noem het maar op. Door planten toe te voegen in huis, word je huis een plek om tot rust te komen na een lange en drukke dag. Dit kan je ook doen door natuurlijke, aardse kleuren toe te voegen in jouw interieur. Daarnaast passen natuurlijke materialen als wol, rotan, bamboe en riet perfect binnen deze interieurstijl. Door het combineren van deze kleuren en materialen creëer je een rustige sfeer in huis. Plof na een drukke dag in een rieten stoel, en relaxen maar!

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt een steeds grotere trend, en zo ook in 2019. Duurzaamheid zie je dan ook terug in het energiezuinig wonen van en producten van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Milieuvriendelijkheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit.