Hoe kies je de juiste glassoort voor een binnendeur?

Heb je ooit nagedacht over welke type glas je voor je binnendeur moet gebruiken? Het moet in ieder geval stevig en dik glas zijn. De vorm en model mag je zelf bepalen. Glazendeuren zijn een essentieel kenmerk en kunnen helpen bij het bepalen van de esthetiek en stijl van de hele kamer. Als je enige verwarring hebt bij het selecteren van de glazen binnendeuren, moet je rekening houden met een aantal factoren en je kan advies van de slotenmaker vragen. Enkele belangrijke factoren zijn onder meer: ​​ontwerpconsistentie, stijl, privacy, licht, energie-efficiëntie en veiligheid.

Ontwerpconsistentie

Je voordeur zet de toon voor je hele huis. Het creëert de eerste en de laatste indruk. Maar behalve het esthetische aspect moet de voordeur ook veilig zijn. Het schermt je huis af van de buitenwereld. Het type glas dat gebruikt wordt is belangrijk voor het bepalen van de veiligheid. Glas wordt in de voordeuren gemixt met ander materiaal. Zo ontstaat matglas, Geïsoleerd glas, loodglas, helderglas en extra versterkt glas.

Stijl en privacy

Als je besluit dat een binnendeur van volledig glas perfect bij jouw huis past, heb je een aantal stijlen en maten waaruit je kan kiezen. De opties aan modellen zijn eindeloos. Je kunt ook het type glas kiezen dat je op jouw deur wilt hebben. Matglas kan bijvoorbeeld een doorschijnende uitstraling geven, waardoor licht doorlaat en toch een zekere mate van privacy blijft. Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om een ​​deur op maat te laten maken door samen te werken met een glasdistributeur en een timmerman. Dit kan een bijzonder goede optie zijn als je in een ouderhuis woont met deuropeningen die geen standaardmaat hebben. Dit kan ook een geweldige manier zijn om vintage of antiek glas in jouw huis te plaatsen. Als je een stuk gekleurd of antiek glas hebt gevonden en goed opbergt kan je een bekwame deurmaker of aannemer een deurkozijn laten maken om dit decoratieve glas te huisvesten voor een unieke look die bij jouw huis past.

Licht en energie-efficiëntie

Glas zorgt voor een dramatische toename van het licht in de kamer. Dit vult niet alleen jouw kamer visueel met natuurlijk zonlicht, waardoor er minder kunstlicht nodig is dat opnieuw energie bespaart, maar je kan ook het potentiële gebruik van de ruimte in jouw kamer maximaliseren. Met een verminderd niveau van schaduwen en donkere ruimtes, kan je genieten van alle delen van jouw woning.

Veiligheid

Bij glazendeuren is het begrijpelijk dat de angst er zal zijn dat het gemakkelijk te breken is door dieven.  Om deze reden wil je misschien dubbel glas overwegen in plaats van een enkel glas. Je kan de deur ook laten beveiligen door een goede inzetbare slotenmaker.  Dit biedt je niet alleen een hoger beveiligingsniveau omdat het moeilijker kan zijn om te breken, maar de extra isolatie helpt ook om warmte of koele lucht in huis te houden – zonder welke je mogelijk extra energiekosten ondervindt. Deze functie kan vooral belangrijk blijken te zijn als je in een bijzonder warm of koud klimaat leeft.