Een overzicht van vlechtmachines in alle soorten en maten

Voor ijzervlechters en installateurs kun je vandaag de dag niet meer met de hand alleen verder, maar met vlechtmachines kom je er wel. Zonder vlechtmachine zijn klusjes zoals vloerverwarmingsstangen op netten bevestigen of een PVC-buis op betonstaal bevestigen enorm tijdrovend. Een vlechtmachine biedt uitkomst en maakt al het vlechtwerk op klusgebied eenvoudig en snel. Met een vlechtmachine bespaar je daarom tijd, geld en mankracht. Wie wil dat nou niet. Maar wat voor soorten vlechtmachines zijn er allemaal? Welke heb je nodig voor welke klus? In dit artikel nemen we een kijkje naar de beschikbare vlechtmachines die er zijn.

Betonvlechtmachine 1: de Makita DTR180ZJ

Betonvlechtmachines zijn er in allerlei soorten en maten. Een hiervan is de Makita DTR180ZJ 14.4/18 volt vlechtmachine. Je kunt met deze vlechtmachine betonijzer vlechten tot 16mm. Naast betonijzer, kun je hem ook gebruiken voor vloerverwarming bevestigen of PVC-buizen vastmaken. De vlechtmachine heeft veel voordelen, zoals een supersnelle binding: tot wel 5 keer sneller als wanneer je het zou doen met de hand. Daarnaast is het apparaat erg licht en kun je hem met slechts één hand bedienen. Door het lichte gewicht en de ergonomische vorm, worden eventuele problemen met de handen of polsen voorkomen.

Max RB655

De afmeting van de Makita betonvlechtmachine hiervoor genoemd van 16mm is vrij klein, maar er zijn ook grotere vlechtmachines zoals de Max Rebartier 655 (RB655). Deze is geschikt voor een diameter tot 65mm, wat erg groot is. Het is namelijk de grootste vlechtmachine in het assortiment. Het apparaat is uitgerust met een 9.6V Ni-MH accu. Neem gauw een kijkje online voor het vinden van aanbieders en vele andere apparaten te bekijken en meer informatie te vinden.

Max RB441T Vlechtmachine

De Max RB441T is niet alleen geschikt voor betonvlechten, maar ook voor het bevestigen van vloerverwarming of het vastmaken van extra leidingen op betonstaalnetten. Wat dit apparaat uniek maakt, is het Twinwire-systeem waarmee er aanzienlijk minder draad wordt verbruikt zonder kwaliteitsverlies, terwijl je wel een snellere binding krijgt. Dit apparaat heeft een ergonomisch ontwerp waardoor er geen pijnklachten in de polsen of handen ontstaan. Daarnaast zorgt de smalle kop ervoor dat je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunt komen.

Waar kun je vlechtmachines kopen?

Vlechtmachines zijn te koop bij veel leveranciers in Nederland. Op de websites van de aanbieders, kun je ook meer uitgebreide informatie over de apparaten vinden. Hier ben je werkelijk in het klusparadijs. Wil je een demonstratie van een vlechtmachine voordat je overgaat op aankoop? Ook dit is mogelijk.

Bij Vlechttechniek.nl kun je terecht voor een groot assortiment vlechtmachines tegen scherpe prijzen.