Do’s en don’ts in je interieur

Zorgen dat je interieur er smaakvol uitziet kan soms nog wel eens een uitdaging zijn, want waar moet je beginnen? Met de meubels, muren of accessoires? Wat kan wel en wat is uit den boze? Hier lees je wat do’s en don’ts die jou al een aardig stuk op weg kunnen helpen.

Don’t: kale, witte muren

Witte muren zonder enig kleurtje kan ervoor zorgen dat je huis kil en sfeerloos wordt. Je hoeft ook niet weer alle muren direct te voorzien van druk behang, maar een muur een likje verf geven in een kleur die jij mooi vindt is al een goed begin.

Don’t: kleurenexplosie

Deze tip geldt zowel voor meubels als muren. Kies een kleurenpalet die je doorvoert in je hele huis, zodat er cohesie ontstaat en het rustig voor het oog is. Het mixen en matchen van koele en warme tonen zorgt dat je interieur opvalt op de juiste manier. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan een bordeaux rode bank matchen met een donkerblauw tapijt. Vloerkleden geven je interieur extra sfeer.

Do: koop accessoires op het laatste moment

Het is verleidelijk om voordat je daadwerkelijk bent verhuisd, te struinen door woonwinkels en alles op te pikken wat je aanspreekt. Om geen chaos aan bij elkaar geraapte spullen te creëren, is het toch het beste om te wachten met deze aankopen.

Do: heb je een kleine kamer? Richt het in met grote meubels

Als je geen idee hebt wat je met die ene kleine kamer in je huis moet doen, plaats grote meubels en op magische wijze lijkt je kamer groter dan die werkelijk is. Zo werkt het leggen van grote tapijten heel goed.

Don’t: al je interieur in dezelfde winkel kopen

Natuurlijk geeft het een goed gevoel als je scoort in de eerste winkel, maar zal je het wel kopen? Het beste is om wat meer winkels af te gaan, zodat je meerdere stijlen ziet en zodra je het gevoel hebt dat je zo’n beetje alles hebt gezien een beslissing kan maken. Wie weet haal je wel al je inspiratie uit de laatste winkel!