Dit moet je regelen als je op kamers gaat

Eindelijk is de dag aangebroken: je gaat uit huis! Lekker je eigen stekkie, zonder er rekening mee te hoeven houden wanneer je ouders willen eten, of dat je moet laten weten hoe laat je thuis bent. Heerlijk. Nadat je de heilige sleutels in je handen hebt, kan de verhuizing echt beginnen. Waar moet je beginnen?

Regel een verzekering

In een studentenhuis is er geen garantie dat niemand even komt koekeloeren in je kamer. Je hoopt natuurlijk dat je huisgenoten te vertrouwen zijn, maar je weet maar nooit. Daarom is het geen slecht idee om je spullen te verzekeren door middel van een inboedelverzekering.

Kies wat je mee wilt nemen

Moet je echt elk paar schoenen die je bezit meenemen? Waarschijnlijk gaan niet alle spullen die in je ouderlijk huis liggen, in je kamer van 12 vierkante meter passen. Een lijstje maken met welke spullen je echt nodig hebt, helpt al een hoop. Zie op kamers gaan als overleven op een onbewoond eiland, wat heb je nodig om op kamers gaan te doorstaan?

Regen een koeriersdienst

Waarom je 80 dozen zelf vervoeren in je vaders kleine auto, als je ook een koeriersdienst kan regelen? Zij helpen je verhuizen makkelijker te maken. Ook zal een koeriersdienst ervoor zorgen dat jouw breekbare spulletjes zonder ook maar een schram van A naar B worden vervoerd.

Meubels aanschaffen

Je kan moeilijk op de grond slapen, toch? Hier kan je je creatieve kant de vrije loop laten gaan. Knalgele stoel? Waarom niet. Paarse kussens? Sure, kan geen kwaad. Eindelijk heb je een goede reden om naar de Ikea te gaan, behalve voor de gehaktballen natuurlijk. Ook bij het bezorgen van je meubels kan een koerier je helpen. Dag en nacht zijn ze voor jou beschikbaar, waar dan ook. Moet je van Groningen naar Utrecht verhuizen? Geen probleem. Geen plaats is te ver voor deze koeriers. Ook zijn koeriers goed te vertrouwen met hun jarenlange ervaring.