De buitenkant van je woning opknappen

In de wintermaanden zitten we met ze allen minder vaak buiten dan tijdens de warmere maanden. Toch is het juist in de winter het ideale moment om je woning aan de buitenkant op te knappen. Op die manier kun je straks tijdens de mooie lente- en zomermaanden van het buitenleven genieten in plaats van dat je hard aan het klussen bent. Maar wat zijn nu de belangrijkste zaken om aan de buitenkant van je woning op te knappen, zodat het aangezicht zo goed mogelijk opknapt? Daarover gaan we je in de komende alinea’s meer vertellen.

Voer onderhoud uit aan de kozijnen

Met name als je kozijnen hebt die van hout zijn gemaakt, is het belangrijk dat je het onderhoud van de kozijnen niet laat versloffen. Doe je dat wel, dan loop je het risico dat de conditie van het hout achteruitgaat en kan het in sommige gevallen zelfs nodig zijn om de complete kozijnen te moeten vervangen omdat het hout is gaat rotten.

Kortom, zorg dat er om de zoveel jaar een nieuwe verflaag op de houten kozijnen wordt aangebracht. Heb je er zelf geen tijd voor? Stel de klus dan niet uit en schakel een schilder in. Misschien zit je niet op de kosten te wachten, maar het kost nog veel meer geld als je achteraf de kozijnen compleet moet vervangen. Heb je liever geen omkijken naar de conditie van de kozijnen? Oriënteer je dan eens op kunststof kozijnen. Kunststof hoef je immers niet te onderhouden en gaat bovendien jaren lang mee.

Knap je garagedeur op of vervang hem voor een nieuwe

Garagedeuren worden vaak na aanschaf niet goed onderhouden en daardoor gaat de deur steeds stroever werken en wordt het deurblad minder mooi. Ga daarom naar een garagedeurenbedrijf toe en laat je adviseren over welke verf je kunt gebruiken om een deurblad van een nieuw likje verf te voorzien. Vervang ook onderdelen van de garagedeur die stroef lopen, maar let op: als je niet weet hoe je de onderdelen moet vervangen, schakel dan altijd een garagedeur specialist in om het werk voor je uit te voeren. Onderdelen moeten namelijk op een bepaalde manier worden vervangen. Als je niet weet hoe dat moet, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan!

Wanneer blijkt dat je garagedeur beter vervangen kan worden vervangen voor een nieuwe deur, dan is de winter de ideale periode om dat te doen. Vaak zijn de koudere maanden namelijk wat rustiger voor garagedeur specialisten, waardoor je alle aandacht krijgt en je mogelijk ook nog gebruik kunt maken van een mooie aanbieding. Bedenk in ieder geval dat wanneer je het plan hebt om in de zomervakantie de deur te laten vervangen, dat de kans dan klein is dat een specialist tijd voor je heeft. Veel bedrijven die garagedeuren verkopen zijn namelijk kleinschalig opgezet en tijdens de zomerperiode gesloten.

Gevel reinigen

Een andere onderhoudsklus waarmee je de woning van de buitenkant een stuk mooie kunt maken, is door de gevel te laten reinigen. Gespecialiseerde schoonmaakbedrijven komen dan met apparatuur langs om de gevels en de voegen schoon te spuiten. Het geeft even een rommeltje en je zult je ramen na de klus moeten zemen, maar het eindresultaat maakt het de investering en de moeite het absoluut waard!

Vergeet de tuin niet

De laatste onderhoudsklus die we met je willen delen, is het uitvoeren van onderhoud aan de tuin. Wanneer je op dit moment ervoor zorgt dat je tuin er netjes onderhouden bijstaat, heb je straks tijdens de mooie dagen geen omkijken naar tuinonderhoud en kun je van het mooie weer genieten. Wel is het zo dat tuinonderhoud vaak veel rommel met zich meebrengt en er nog allerlei herfstbladeren tussen de planten en struiken liggen. Je kunt ervoor kiezen om de troep handmatig op te rapen, maar het is veel efficiënter om een bladblazer te kopen waarmee je de plantenresten bij elkaar kunnen blazen en vervolgens in een zak kunt scheppen. Een voorbeeld van een bladblazer die niet te zwaar is en een prima accuduur heeft waardoor je lekker door kunt werken vind je hier: https://www.bladblazer-kopen.nl/product/wolf-garten-li-ion-power-ba-700-bladblazer-5/.