6 tips voor een schoon en opgeruimd huis

Na een lange werkdag is het laatste wat je wilt schoonmaken. Maar ja, als je huis eruit ziet alsof er net een tornado langs is geweest, heb je weinig keus. Om te voorkomen dat je uren bezig bent met het schrobben van elk hoekje en gaatje in je huis, zijn hier wat tips die je leven wat makkelijker en schoner maakt.

Maak een lijstje

Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, but hear me out. Net zoals je elke dag doucht, ontbijt, aankleed enzovoort, kan je ook zo’n routine maken voor schoonmaken. Verdeel de taken over de week, bijvoorbeeld: maandag ramen zemen, dinsdag afwas, woensdag sus donderdag zo. Zo komen alle taken aan bod en hoef je ze niet in een dag te doen.

Heb je echt al die spullen nodig?

Hoe meer spullen je bezit, hoe meer werk het wordt om het allemaal op te ruimen. Hiervoor kan je ook de welbekende KonMari methode gebruiken: word ik er gelukkig van? Nee? Weg ermee. Een simpele tip, met veel effect.

Geen tijd om schoon te maken?

Er is altijd wel een schoonmaak bedrijf beschikbaar om jou de taken uit handen te nemen, zoals schoonmaakbedrijf Utrecht. Van stoel- en tapijtreiniging tot zelfs toetsenbord reiniging. Het is maar net wat je nodig hebt, maar dit schoonmaakbedrijf doet het allemaal.

Maak je bed op voordat je weggaat

Houd hierbij in gedachte dat je als je aan het einde van de dag thuiskomt een heerlijk opgemaakt bed wacht tot jij erin springt. Klinkt goed, toch? Dit kan je toevoegen aan je dagelijkse routine en voordat je het weet ken je niks anders.

Doe alsof er iemand op bezoek komt

Met het idee dat er elk moment iemand door de deur kan wandelen die op de koffie komt, maak jij je huis schoon. Wil jij dat jouw date, baas of moeder jouw rommel ziet? Misschien zie jij jouw troep niet meer, maar iemand die voor de eerste keer in jouw huis komt is het niet gewend.

Stel niet uit, begin direct

Heb je net gegeten en wil jij je vieze bord op de stapel afwas gooien die er al stond? Doe het niet en maak je bord direct schoon. Uitstellen is verleidelijk maar dat heeft alleen maar nadelen.