3 tips om water te (her)gebruiken

Natuurlijk wil jij je waterrekening omlaag krijgen. Je kunt proberen te besparen door minder water te gebruiken. Dit klinkt leuk, maar gaat vaak ten koste van het comfort dat je gewend bent. Gelukkig kun je ook jouw rekening omlaag krijgen zonder in te leveren. Een hiervan is door je water te hergebruiken. In dit artikel lees je in ieder geval 3 tips hoe jij slimmer om kunt gaan met je waterverbruik, kijk voor meer oplossingen op Groenmetwater.nl.

  1. Douchewater hergebruiken

Vind jij het ook zo lekker om lang onder een warme douche staan? Het is niet voor niets, dat je totale watergebruik doorgaans voor de helft door je douchegewoonten komt. Door duurzamer te douchen heb je minder ‘nieuw’ water nodig. Door middel van speciale douchecabines en hiervoor bestemde waterfilters kun je het douchewater hergebruiken.

  1. Vang regenwater op 

Het is natuurlijk niet water dat je al echt gebruikt heb, maar dat is in dit geval niet erg. Je kunt door het regenwater op te vangen, gebruik maken van dit water. Bijvoorbeeld om buiten met regenwater de planten water te geven in een drogere periode. Je hoeft dan niet je sproeier telkens aan te zetten met schoon water. Ook kun je (als je dat wil) van regenwater drinkwater maken. Je moet wel opletten dat de dakgoot schoon is en blijft; ernstige vervuiling kan het water ondrinkbaar maken. Vang je het regenwater ‘schoon’ op, dan moet dit nog gefilterd worden voordat je het kan drinken. Dit kun je doen door gebruik te maken van een filtratiesysteem. 

  1. Vervang lekkende kranen

Het klinkt logisch, maar kranen kunnen door ouderdom of slijtage op den duur gaan lekken. Vaak begint het bij een kleine doorgang waardoor het water weg kan sluipen. Dit is natuurlijk zonde, omdat je dit water niet gebruikt. Ook kan er schade aan je muren of plafond ontstaan door het lekken. Vervang daarom lekkende kranen op tijd of laat deze repareren. 

We hopen je met deze tips een stap verder te helpen richting een duurzamer leven. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om slim om te gaan met jouw waterverbruik. Naast deze drie tips kun je natuurlijk nog veel meer doen om water te besparen.