Winter BBQ tips

Een lekkere en sfeervolle winterbarbecue

Bij het woord barbecue denken we als eerste aan de lange warme zomeravonden. Maar de winter periode is ook uitermate geschikt voor een heerlijke en sfeervolle winter bbq. Er zijn wel een aantal dingen waar je even op moet letten als je plannen hebt voor een winter barbecue. Een winter barbecue kan gewoon in je eigen tuin. Wellicht kan je hiervoor wel een paar goede winter barbecue tips gebruiken.

Kies altijd voor een barbecue met deksel en plaats deze uit de wind

Het is verstandig en het beste om een barbecue met deksel te gebruiken voor de winter barbecue. Door de koude buitentemperaturen moet je wel zorgen dat de warmte goed in de barbecue blijft. Daarom doe je in de winter barbecueën met het deksel gesloten.Kies ook altijd voor een barbecue met een wand van dik materiaal zoals dik metaal. Dit is ook om ervoor te zorgen dat de barbecue goed op temperatuur blijft en de warmte goed vasthoudt.

Zorg voor sfeervolle verlichting, vuurkorven warme kleding en niet vergeten warme dekens

Als we aan een winter bbq denken dan zien we het beeld van stoere mannen die de kou trotseren en grote stukken vlees op de barbecue bereiden. Maar een winter barbecue is leuk voor jong en oud maar je moet wel even de nodige voorbereidingen treffen.Zorg ervoor dat iedereen warme kleding draagt en dat je wat warme dekens klaar legt. Mocht iemand het toch een beetje te koud vinden dan is het fijn om onder een warme deken weg te kruipen. Voor wat extra warmte en sfeer kun je een paar vuurkorven plaatsen in de tuin samen met wat tuinverlichting wordt het een sfeervol geheel.

Maak lekkere winterse gerechten bij een winter barbecue

Een van de leukste winter barbecue tips gaat over de gerechten of het vlees dat met name geschikt is voor een barbecue in de winter. In de winter door de kou hebben we wat meer zin in stevig voedsel een goed gevulde soep een lekker stevig stuk wild zijn allemaal voorbeelden die je heel goed kunt maken met een barbecue in de winter.