Wespennest in je tuin

Heerlijk, de zon schijnt en we kunnen naar buiten. Heerlijk genieten van onze tuin en de zon. Met een lekker glaasje op het terras maar dit word ruw verstoord als blijkt dat je een wespennest in jouw tuin hebt. Wij vertellen hoe je dit probleem oplost!

Ga niet zelf aan de slag!

Misschien wil je er snel vanaf of kosten besparen, maar ga zeker niet zelf aan de slag om het nest te verwijderen. Wanneer we zo nu en dan eens een wesp op visite hebben kunnen we aan de slag gaan met wespenvallen of andere huis-tuin-keuken trucjes. Echter wanneer we een wespennest in onze tuin hebben dan hebben we het over iets meer dan 1 wesp. Ook hebben we hier te maken met een wespenkoningin die ten alle tijden door haar mannetjes zal worden beschermd. Niet doen dus en gewoon de bestrijding bellen.

Vind het wespennest

Op de website van Woonaanrader.nl lazen we waar we het nest onder andere kunnen vinden. Zo vinden we een wespennest vaak in gaten in wanden of muren of in een holle boom. De koningin strijkt neer op een beschutte plek waar de larven van haar werkers één voor één rustig kunnen groeien. Dit wespennest zal geleidelijk voor meer overlast zorgen, tijd dus voor actie. Hoe eerder het nest word ontdekt en verwijderd, hoe beter het is.

Weg met dat nest

Wanneer we de bestrijding hebben gebeld komen deze met speciaal apparatuur. Wespen nesten verwijderen doen zij op regelmatige basis. Met speciale kleding beschermen zij zich voor de venijnige steken. Laat het dus aan hun over.

Tips voor in je tuin

Op de website van huisinspiratie.nl vind je regelmatig goede tips voor in je tuin. Maak hier gebruik van en zorg dat er in jouw tuin zo min mogelijk plekken zijn waar wespen zich thuis voelen. Zo voorkom je dat er de komende zomer een heuse wespen familie in je tuin neer is gestreken.