Welke erfafscheiding kiezen?

Bij het kiezen van de erfafscheiding die voldoet aan je wensen en die ook voor de buren geen probleem is moet je niet over een nacht ijs gaan. Er zijn namelijk vele verschillende manieren om een erfafscheiding te realiseren. Vele professionele bedrijven kunnen een erfafscheiding voor je realiseren, waar je kunt kiezen uit verschillende soorten en materialen. Maar je kunt het zelf ook doen. Dat spaart kosten, maar je dient wel de handigheid en de tijd er voor te hebben. Maar wat is nu het beste als erfafscheiding, een haag of een schutting?

De natuurlijke haag

Een haag aanplanten als erfafscheiding is al vele jaren populair. Het is goed voor het milieu, want biologisch afbreekbaar en wanneer goed onderhouden ziet het er heel mooi uit en doet zijn werk uitstekend. Wanneer je het leuk vind kun je een haag ook persoonlijk maken door het in een bepaalde vorm te snoeien. Nadeel van een natuurlijke haag van welke plantensoort dan ook is het constante onderhoud en het afval dat het produceert. Verder moet je ook rekening houden met het feit dat je een hele tijd inkijk hebt na het aanplanten omdat het een tijdje kan duren tot deze helemaal dekkend is gegroeid.

Een mooie schutting

Een schutting plaatsen om je erf af te scheiden is een goede mogelijkheid wanneer je er weinig omkijken naar wilt hebben. Schuttingen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout of plastic. Hierdoor vergen ze na plaatsing weinig tot geen onderhoud. Ze zijn weerbestendig en wanneer goed geplaatst kunnen ze best tegen een windstootje. Nadeel is wel dat afhankelijk natuurlijk van kwaliteit en materiaal dat de levensduur best tegen kan vallen. Daarnaast kunnen ze saai aandoen en doen ze niet veel voor je tuin. Het plaatsen van een schutting is vrij arbeidsintensief. Je kunt deze laten plaatsten door bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn maar wanneer je een beetje handig bent kun je deze best zelf plaatsen. Wanneer je zelf een schutting plaatst kun je je hier beter iets in verdiepen of je goed laten informeren bij bijvoorbeeld een doe-het-zelf-winkel zodat je deze goed plaatst.