Waar let je op bij de aanschaf van een laurierstruik?

Een laurierstruik is een van de meest voorkomende struiken die in Nederland voorkomt. Hier wordt namelijk vaak een heg van gemaakt in verschillende tuinen, waardoor er meer privacy komt. Doordat de struik wintergroen is, zal er ook nooit een doorkijk komen. De bladeren zorgen er dus altijd voor dat jij kunt genieten in jouw tuin. Echter zijn er veel soorten te vinden en moet je goed opletten wat de belangrijkste kenmerken zijn voordat je tot een aankoop overgaat. Onderstaande informatie van Hoge Hagen helpt jou daarom op weg en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt gaan genieten.

Meerdere variaties met andere bladeren onderzoeken

De laurier kenmerkt zich door dikke, grote bladeren die er vaak lederachtig uitzien. Er zijn ook andere varianten te vinden, waarbij de kenmerken van de bladeren juist weer zijn dat deze er klein uitzien. Dit is voornamelijk bij de Portugese laurier het geval. De grote hoeveelheid variaties van de struik maakt het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Je wilt er uiteindelijk wel de beste haag van kunnen maken. Je moet daarom als eerste naar de algemene kenmerken van de struiken gaan kijken voordat je doorgaat naar de soorten.

De algemene eigenschappen van de struik meenemen

Een laurierstruik kan bijvoorbeeld op alle gronden groeien. Daarbij moet je goed opletten of de struik vanaf het begin al gezond is. Dit kan op de langere termijn problemen voorkomen. Zo zal deze ook veel sneller een dichte haag vormen voor jouw tuin als deze al gezond is. Je kunt daarom het beste in eerste instantie gaan kijken naar een goede kweker, waarbij je verzekerd bent van de beste planten. Vanaf dat moment geniet je van voldoende privacy. Het zicht wordt geblokkeerd en tegelijkertijd wordt ook het geluid geïsoleerd dat van buitenaf komt.

Afzonderlijke eigenschappen voor jouw keuze

De verschillende laurierstruiken hebben daarnaast afzonderlijke eigenschappen waar je op kunt gaan letten. De Genolia groeit bijvoorbeeld smal en past daardoor in iedere tuin. Ook is deze erg sterk. De Laurier Caucasica is ook een smal groeiende variant. De Portugese laurier zorgt juist weer voor een luxe uitstraling. Als je en snelgroeiende variant wilt hebben, dan moet je juist weer naar de Laurier Novita gaan kijken. Dit is de sterkste van zijn soort. Het is hierdoor ook afhankelijk van de afmetingen van jouw tuin wat de beste optie gaat zijn en welke struiken je dus uiteindelijk aan gaat schaffen.

Jouw wensen van belang voor de aanschaf

Afhankelijk van jouw wensen kun je dus veel verschillende kanten op wanneer je een laurierstruik aan wilt gaan schaffen. Je kunt daarom het beste eerst jouw eigen wensen op een rijtje zetten, zodat je je ook kunt laten adviseren over de beste aankoop. Daarbij kun je direct gaan kijken naar milieuvriendelijke struiken. Deze zijn niet bespoten met chemicaliën, maar groeien op eigen kracht verder tot een hoge struik. Daarna is het alleen nog maar het juiste onderhoud uitvoeren om jouw tuin er altijd netjes uit te laten zien.