Uw tuin zomer klaar met Coolblue

Je tuin kan een heerlijke plek zijn om te relaxen en ontspannen wat tijd door te brengen. Of je je tuin nou voornamelijk gebruikt om in te zonnen op een zomerse dag of het juist fijn vind lekker in je tuin aan het werk te zijn, je wilt natuurlijk dat je tuin er goed uit ziet. Hiervoor heb je wel wat spullen nodig. Maar wat voor spullen zijn nou het best en het meest handig? Daar vertellen wij je graag wat meer over. Wie weet kom je nog wel op ideeën om van je half verwilderde stukje oer-woud toch een mooie tuin te maken.

Bestrating

Het begint allemaal met bestrating. Zorg dat het bestrate deel van je tuin op een plek ligt waar de zon gunstig schijnt. Je wilt namelijk niet je terras hebben op een plek waar de zon pas tegen de avond eens te voorschijn komt. De bestrate plek zal immers de plek zijn waar je ’s zomers je tuin-stoel zult parkeren om lekker in van de zon te genieten. Daarom is het verstandig hiervoor een plek uit te kiezen waar de zon het merendeel van de dag op schijnt.

Tuingebouwen

Het volgende item op de agenda is waarschijnlijk een tuinhuisje. Je wilt natuurlijk wel een plek waar je een fiets, tuingereedschap, leegstaande bloempotten en ander materiaal wat je liever niet in huis hebt op kunt slaan. Misschien wil je zelfs wel een heel tuinkantoortje, zwembadhuis of hobbyhuisje. Andere opties zijn een prieeltje, buitenkeuken, veranda, poolhouse, berging, car-port, garage, pergola of zelfs compleet gastenverblijf. In alle gevallen geldt dat het houten of hard plastic gebouwtje best wat ruimte in zal nemen en vaak een vaste grootte heeft. Het is daarom verstandig daar alvast een plek voor te reserveren voordat je over de rest nadenkt.

Beplanting

Dan is het tijd voor de beplanting. Het is belangrijk na te denken over wat je precies wilt. Wil je graag afgezette borders waarin je wat bomen, planten en bloemen kunt planten? Of wil je het lie-ver meer open? Wil je laaggroei en een open zicht op je tuin of geef je juist de voorkeur aan de mystiek en omkijkjes die hoge bomen en planten geven? Wil je wel of geen plantenpakken met bloemen? Natuurlijk moet je ook nadenken over welke planten, bomen en bloemen wel of juist niet in de schaduw willen. En wat doe je met de rest van de ruimte? Leg je daar gras aan of laat je die ook bestraten? Maak van tevoren een kaart om daarin alvast aan te geven wat je ongeveer wilt.

Inrichting

Zo, nu je tuin af genoemd kan worden is het tijd om na te denken over de details van je tuin. Na-tuurlijk wil je een plek hebben om te kunnen zitten. Een tuintafel met een paar stoelen is altijd handig. Misschien vindt je het ook wel fijn om languit te relaxen op een ligbed. Een loungehoek kan ook handig zijn en kun je al snel samenstellen met stel tuinstoelen en een laag tafeltje. Verder kun je nog denken aan een parasol, vuurkolf, barbecue, schaduwdoek, tuinkussens en andere ac-cessoires.

Natuurlijk zijn er vele tuinwinkels die je kunt bezoeken om bloemen, planten en andere tuinbeno-digdheden te vinden. Maar ook een warenhuis zoals Coolblue heeft wel wat tuinmeubelen en tuingereedschap waar je misschien iets mee kunt.