Tuintrends voor 2019 die je moet kennen

De mooiste zomerdagen liggen al achter ons, maar laten we het najaar niet vergeten! Met een beetje geluk brengt september nog genoeg mooie dagen waarop we nog even kunnen doen alsof de zomer nog niet voorbij is. Heb jij zin om je tuin eens helemaal om te gooien en hierbij in te spelen op de laatste trends? Wij vertellen je in deze blog welke tuintrends voor 2019 je moet kennen. Zo ligt jouw tuin er binnenkort weer helemaal trendy bij!

Neem een tuinhuisje

Hipper dan ooit tevoren: tuinhuisjes! Maar dat is niet alles – een tuinhuisje is namelijk niet alleen supertrendy maar ook ontzetten handig. Dat komt natuurlijk grotendeels ook door hun multifunctionele karakter. Opslagruimte? Een fijn plekje om tot rust te komen aan het eind van een drukke dag? Een speelhoek voor de kids? Het kan allemaal! Tuinhuizen komen natuurlijk ook in vele soorten en maten, waardoor je – afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt – altijd een tuinhuisje kunt scoren dat past bij jouw tuin.

Oosterse invloed: bamboe en rotan

Een andere trend die je niet mag missen, is de invloed uit het Oosten! Denk hierbij aan tuinmeubelen van bijvoorbeeld rotan en bamboe of planten als Japanse bonsai boompjes. Daarnaast doen ook Oosters uitziende accessoires als fonteintjes en andere decoratiestukken het goed. Creeër een Oosterse tuin in Japanse stijl door te werken met strakke lijnen en netjes bijgehouden bloemen en planten. Is de Balinese bohemian vibe meer iets voor jou? Dan kun je jouw tuin bijvoorbeeld opleuken door een toffe hangmat op te hangen.

Potplanten

Met mooie potplanten geef je jouw tuin een instant coole look! De planten zelf zorgen voor een natuurlijk effect, en met de potten kun je een speels en levendig plaatje creëren. Materialen als terracotta en keramiek staan mooi in iedere tuin. Welke kleur je kiest is dan aan jou!

Mix verschillende materialen

Ook onmisbaar als het gaat om tuintrends, is het mixen van verschillende materialen. Robuust steigerhout versus strak, glanzend aluminium – het kan allemaal. Materialen die normaal gesproken minimalisme uitstralen gaan prima samen met landelijke invloeden in 2019: geen combinatie is te gek!