Tuintrends 2018

Waar eerder de tuin voornamelijk als losstaand onderdeel van de woning werd gezien, zien we de laatste jaren steeds meer dat de tuin een verlengstuk wordt van de woning. Eén van de woontrends van dit moment is om de stijl van de woning door te trekken naar de tuin, zodat tuin en woning meer één geheel worden. Lees hier de belangrijkste tuintrends van 2018.

Groen waar het kan, steen als het nodig is

Hoe groener de tuin, des te meer het een plek is waar je tot rust kan komen. Anno 2018 zijn de levens van de meeste mensen ontzettend druk, het is dus ook helemaal in om een ‘rustplek’ voor jezelf te creëren. En waar kan dat nu beter dan in de tuin? Bestrating wordt steeds meer vervangen door beplanting en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en verweerde materialen. De tuin hoeft er niet strak uit te zien, de wilde natuur wordt als inspiratiebron gebruikt.

Verticaal tuinieren

Om het natuurlijke gevoel nog verder te benadrukken wordt er veel verticaal getuinierd. Tegen de muur wordt er beplanting en begroeiing geplaatst, zodat je waar je ook kijkt, omgeven wordt door groen. Verticaal tuinieren is ook goed geschikt voor balkons en kleinere tuinen.

Zelfgemaakte moes- en kruidentuin

Tegenwoordig zien we steeds meer doe het zelf trends, waarbij een beroep gedaan wordt op je creativiteit. Eén van die doe-het-zelf projecten is het maken van een eigen moes- en kruidentuin. Vandaag de dag zijn steeds meer mensen bezig om bewust te leven en wordt er nagedacht over voeding. Wat is er nu gezonder dan onbespoten groente en fruit te eten uit eigen tuin? De zelfgemaakte moes- en kruidentuin past dan ook helemaal bij de tuintrends van 2018.

Samengevat is de tuin van 2018 zo groen mogelijk, mag zelfs wat rommelig ogen en is het een verlengde van je interieur. De grenzen tussen woning en tuin zijn vervaagd en het is meer één geheel. De zelfgemaakte moes- en kruidentuin is één voorbeeld van een doe-het-zelf project, maar hoe meer van die projecten in je tuin, des te persoonlijker en leuker het is!