Tuin tips voor een gezellige tuin

Zomerdag brengen we meer tijd door in de tuin als in de woonkamer. Daarom mag de tuin best wat aandacht hebben. Creëer je eigen sfeer en genieten van de zomer.

Tuin tips online

Op internet kunnen we veel inspiratie vinden op het gebied van huis en tuin. Zo besteed de website Nieuwewonen.be regelmatig aandacht aan niet alleen het wonen maar ook aan inspiratie voor je tuin. Dit maakt de website zeker een bezoekje waard.
Ook de website Tuinweb.com weet waar ze het over hebben. Zo vertellen zij je graag voor welke schutting je het beste kunt kiezen of hoe je met een kleine portemonnee een compleet nieuwe tuin ontwerpt.

Creëer je eigen sfeer

Wanneer we de tuin onder handen willen nemen is het allereerst erg belangrijk om te bedenken wat we mooi vinden. Knip plaatjes uit tijdschriften en maak hiervan een collage. Dit geeft je al snel inzicht met welke materialen je het liefst zou werken en welke kleur bij jou de boventoon voert. Pas hier de meubels, schutting, bloempakken en vooral de bloemen en planten op aan. Wanneer jouw favoriete kleur word door gevoerd in zo veel mogelijk accessoires in de tuin, maakt dit het samen 1 mooi geheel. Het creëert rust en daarmee de ontspannen sfeer waar je naar op zoek bent.

Kies voor degelijkheid

Goedkoop is vaak duurkoop zegt men en dat geld zeker voor onze meubels in de tuin. Omdat ze buiten staan hebben zij meer te lijden dan je denkt. Onder de weersomstandigheden als zon en regen is het slijtage percentage hoger dan bij meubels die hier niet mee te maken hebben. Kies dus voor degelijke materialen en voorkom hier mee dat je volgend jaar weer van voor af aan kunt beginnen. Waar mogelijk adviseren wij je om de meubels extra te beschermen door middel van een bijpassende hoes.