Tips voor het onderhouden van een tuin

Wie lang van zijn tuin wilt genieten en planten wilt zien bloeien tijdens de zomermaanden zal zijn tuin goed moeten onderhouden. Hoeveel tijd je aan het onderhoud kwijt bent hangt van verschillende factoren af. In dit artikel geven we tips voor het onderhouden van je tuin en hoe je het onderhouden van je tuin leuker kunt maken!

Werkzaamheden onderhoud

Bij het onderhouden van je tuin horen verschillende werkzaamheden die regelmatig terugkomen. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan het wateren van de planten, het verwijderen van onkruid, het maaien van het gras en het knippen van planten. Hoe vaak een plant water geeft of moet knippen hangt volledig van de plant zelf af. Bepaalde planten groeien nou eenmaal harder dan anderen en de ene plant heeft meer aandacht nodig dan anderen. In sommige gevallen heb je een fertilizer nodig om planten om een gezonde wijze te laten groeien. Er zijn verschillende soorten fertilizers waar je uit kunt kiezen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen natuurlijke en synthetische fertilizers. Wij raden je aan om voor de natuurlijke variant te kiezen. Dit is beter voor het milieu en daarbij blijven je planten langer goed.

Heb je zelf geen tijd om je tuin te onderhouden, maar wil je toch graag dat je tuin er mooi bij ligt? Dan kun je ervoor kiezen om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Zij weten precies hoeveel onderhoud een tuin nodig heeft. Zo hoef je je nooit druk te maken over de onderhoud van je tuin, wat natuurlijk een fijn gevoel geeft.

Tuin inrichten

Bij de inrichting van je tuin maak je bepaalde keuzes om de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan onderhoud te beperken. Bepaalde planten hebben bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor kunstgras wat helemaal geen onderhoud nodig heeft. Een hovenier adviseert je hierover. Heb je zelf weinig tijd voor het onderhouden van je tuin dan is het wellicht slim om voor een tuin te kiezen die weinig onderhoud nodig heeft. Vind je het leuk om in de tuin bezig te zijn dan kun je gerust kiezen voor planten die meer onderhoud nodig hebben.  

Wil je graag een nieuwe tuin laten aanleggen? Neem dan eens een kijkje op tuinaanleg Friesland. Zij hebben veel ervaring met het aanleggen van tuinen en zijn de beroerdste niet wanneer het gaat om advies geven. Ook krijg je garantie over de opgeleverde tuin.