Struiken die het hele jaar door mooi zijn

Als je je tuin gaat inrichten is het handig om struiken uit te zoeken die er het hele jaar door goed uitzien. Misschien lijkt het een moeilijke opgave om struiken te vinden die zowel tegen warme als koude weersomstandigheden bestand zijn, maar er zijn genoeg mooie opties. In dit artikel delen we struiken waar jij het hele jaar door plezier van kunt hebben. 

Krentenboompje

De Amelanchier lamarckii (ook wel krentenboompje) draagt in het voorjaar kleine, witte stervormige bloemen. In de zomer volgen er zwarte bessen en in de herfst wordt de struik gekenmerkt door de prachtige gele bladeren. Deze struik wordt uiteindelijk drie meter hoog en staat bij voorkeur in de zon. De vakmannen van Habro Tuinen denken graag met je mee over een goede indeling, zodat deze struik goed tot zijn recht komt. 

Hibiscus

De Hibiscus syriacus of altheastruik is verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende soorten. Door de grote variatie in kleuren, vormen en formaten past deze struik in elke tuin. De hibiscus heeft wel het hele jaar licht nodig, dus zet de struik op een zonnig plekje. Hibiscus struiken blijven het hele jaar door bloeien, maar de bloemen gaan maar drie dagen mee. Dat lijkt kort, maar deze cyclus wordt telkens opnieuw gestart en gaat heel het jaar door. 

Dwergstruiken 

Heb je maar weinig ruimte in jouw tuin? Dan kunnen dwergstruiken een goede oplossing zijn. Deze struiken zijn zo veredeld dat ze altijd klein blijven, ook zonder te snoeien. De wintergroene Abelia magic daydream bijvoorbeeld, met witbont blad, wordt ongeveer 60 centimeter hoog. Ook Choisya white dazzler (90 centimeter) is wintergroen en in het voorjaar verschijnen er witte bloemen die ook nog eens een lekkere geur afgeven. 

Planten en bloemen

Naast struiken zijn er ook genoeg planten en bloemen die het hele jaar door groeien. Combineer verschillende struiken, planten en bloemen met elkaar en je hebt het hele jaar door een tuin die in de bloei staat. Als je de juiste begroeiing uitkiest, heb je veel plezier van je tuin zonder dat het je veel tijd en energie kost.