Stoelendans

Heb je dat nou ook weleens? Dat je je achtertuin, voortuin of balkon helemaal naar wens hebt ingericht met tuinmeubelen, maar dat het dan toch enigszins allemaal verplaatst moet worden? De meeste buitenplaatsen hebben een inrichting die gebonden is aan bepaalde factoren, net zoals in een huis. Waar is de uitgang van de tuin naar de straat, waar bevinden zich de perkjes of waterpartijen, en natuurlijk niet geheel onbelangrijk; waar heb je het meeste zon. En als je daar eenmaal rekening mee hebt gehouden, kan het zijn dat met de komst van een ander element, er behoorlijk in de inrichting geschoven moet worden.

Optimaal ruimtegebruik

Ook kleine buitenruimten hebben vaak te maken met tuinmeubelen die verschoven moeten worden, vooral als je niet de enige bent die gebruik maakt van die ruimte. Dan kan het zo zijn dat de ruimte het ene dagdeel dient om een klein zwembadje neer te zetten voor de kinderen, en dat er richting de avond plaats gemaakt moet worden voor een eethoek met een barbecue. Ook zal hetzelfde euvel zich voltrekken bij kleine tuintjes waar zonlicht schaars is. In zo’n geval is het handig om tuinmeubelen te hebben die makkelijk verplaatsbaar zijn. En als je dacht de tuinmeubelspecialisten alleen maar handelen in massieve loungebanken en zware teakhouten tafels, dan heb je het mis.

Creatieve ruimtewinners

Als je verwacht dat je vaak je tuinmeubelen gaat moeten verplaatsen, is het niet aan te raden om een omvangrijke lounge – of dinerset op je buitenplaats neer te zetten. Tegenwoordig verzinnen ontwerpers van tuinmeubelen alternatieve manieren om toch optimaal van je buitenruimte te genieten. Zo zijn er bistrosets die weinig ruimte innemen maar toch stevig genoeg zijn om een flinke poos mee te gaan. Ook zijn er combinaties die in – en uit elkaar geschoven kunnen worden om extra plaatsen te creëren of juist ruimte te winnen. Daarnaast hebben bepaalde tafels de eigenschap van vorm te kunnen veranderen zodat ook deze meerdere functies kan bieden. Ben je er benieuwd naar maar kan je het niet zo snel vinden? Jouw tuinmeubelexpert helpt je graag op weg.

Lichtgewicht aluminium

Er zijn diverse materialen die ervoor kunnen zorgen dat een tuinmeubel makkelijk te verplaatsen is. Om te beginnen heeft aluminium als lichtgewicht materiaal zijnde het grote voordeel dat het niet roest. Dit is vanzelfsprekend een topper van een eigenschap omdat een tuinmeubel altijd buiten staat en flink wat te verduren krijgt onder weersinvloeden. Deze tuinmeubelen kunnen in diverse kleuren geleverd worden middels een speciale coating. Daarmee zijn ze ideaal als zowel blikvanger als makkelijk verplaatsbaar tuinmeubel. Er komt nog eens bij dat ze onderhoudsvrij zijn.

 

Wendbaar wicker

Wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van gevlochten kunststof draad en wegen daardoor heel weinig. De frames van dit soort meubelen bestaan eveneens uit lichtgewicht aluminium. Er zijn veel wicker stoelen en hockers los verkrijgbaar en dat is fijn om te combineren in een gewenste setting. Vanwege de kunststof opbouw is deze soort meubelen makkelijk schoon te maken en te houden. Door de grote variatiemogelijkheid qua ontwerp zijn er veel verschillende soorten stijlen te vinden.

Transporteerbare tuinmeubelen

Als je graag een ligbed wilt hebben dat makkelijk verplaatsbaar dient te zijn, kijk dan of het ligbed in te klappen is. En nog fijner, of er aan een kant wieltjes onder zitten, zodat je het als het ware overal met gemak kunt parkeren. Zelfs ligbedden voor twee personen kunnen verrijdbaar zijn, wat misschien gedateerd aandoet omdat het doet denken aan chique badplaatsen uit voorbije tijden. Maar eigenlijk is het hartstikke handig.

Speciaal voor je buitenruimte

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om lichtgewicht meubelen van binnen te gebruiken voor buiten, maar houdt er dan wel rekening mee dat de meeste meubelen niet weersbestendig zijn en je ze dus ook absoluut niet buiten kan laten staan. Er zijn echt ontelbare mogelijkheden met tuinmeubelen wat verplaatsbaarheid aangaat, en een specialist heeft deze mogelijkheden direct voor jou voor ogen.