Maak je tuin winterklaar

Een tuin is een plek waar veel mensen in de zomer en lente veel tijd doorbrengen. Op het moment dat het herfst wordt begint het steeds kouder te worden en is het niet erg prettig meer om veel tijd in de tuin door te brengen. Om ervoor te zorgen dat er in de lente weer genoten kan worden van de tuin, is het van belang dat de tuin de winter goed doorkomt. Als tuineigenaar dien je hier een aantal maatregelen voor te treffen. In dit artikel worden er een aantal van deze maatregelen omschreven.

Laat de uitgebloeide planten staan

Wanneer je de tuin winterklaar wilt maken, kun je ervoor kiezen om de uitgebloeide planten te laten staan. Zo is dit onder andere voor vogels en insecten erg prettig. Zo zitten er zaten in de planten die de volgens als voeding kunnen gebruiken. Door de uitgebloeide planten te laten staan help je dus andere beestjes om de winter door te komen. 

Zorg ervoor dat het gazon winterklaar is

De winter heeft ook invloed op de groei van het gazon. Het is daarom van belang dat je hier in oktober rekening mee houdt. Zo groeit het gras niet meer wanneer het kouder is dan 6 graden. Juist daarom is het van belang dat je het gras in oktober niet te kort maait. Zet het standje iets hoger en voorkom hiermee dat het gazon er na de winter niet netjes meer uit ziet. 

Creëer een ontspannen plekje in de tuin

Een andere manier waardoor je tuin meer dan klaar is voor de winter, is door een ontspannen plek te creëren. Zo zou je een overkapping met verwarming in de tuin kunnen plaatsen. Naast een overkapping kun je er ook voor kiezen om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Mocht hier je voorkeur naar uit gaan, dan kun je bij buitengoed terecht.