De werkzaamheden van een hovenier

Misschien wel het mooiste beroep, hovenier! Iedere dag in de buitenlucht en je maakt mensen blij met het aanleggen of onderhouden van hun tuin. Blijer kun je de hoveniers van Hoveniers Direct niet maken. Maar veel mensen weten niet waar je een hovenier voor kunt inschakelen. In dit artikel gaan we daar verder op in.

De werkzaamheden van een hovenier

Iedere woningeigenaar heeft eigen wensen aan zijn of haar tuin. Welke wensen je ook hebt, een hovenier kan deze voor je realiseren. We benoemen hieronder enkele taken van de hovenier.

Tuinonderhoud

Een tuin is een prachtig onderdeel van uw perceel, maar vergt ook veel onderhoud. Het verwijderen van de onkruid is een klusje die vaak bovenaan ieders lijstje staat, maar daarnaast zijn er ook nog klussen zoals:

  • Snoeien van heggen en bomen
  • Gazon maaien en voeden
  • Beplanting onderhouden

Daarnaast is het klaarmaken van de tuin voor de winter- en zomermaanden ook een belangrijke klus. Je wilt tenslotte ook volgend jaar weer genieten van je tuin.

Boomverzorging

Een boom is een prachtige toevoeging in iedere tuin. Helaas weten veel mensen niet dat een boom ook boomverzorging nodig heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode takken of weghalen van takken na een stormschade. Ook wanneer de boom te groot wordt is het terugsnoeien of inkorten een taak die een hovenier voor je kan realiseren.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Een tuin helemaal renoveren naar jouw wensen, prachtig! Van tevoren alles op papier uittekenen en overdenken om het vervolgens voor te leggen aan de hovenier. Alle wensen die je hebt worden besproken en dan…..de realisatie en stap voor stap zien dat jouw nieuwe tuin precies zo gaat worden zoals jij/jullie het in gedachten hadden. Klinkt ideaal toch? Met de juiste hovenier is dit ook precies wat er gaat gebeuren!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest.

Tip bij het vinden van de juiste hovenier

Een goede hovenier verstaat zijn vak en denkt mee in de mogelijkheden van jou als klant. Het is daarom belangrijk om vooraf eerst enkele offertes van hoveniers met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Ook referenties kun je dan goed checken. Deze staan vaak wel online.

Succes bij het vinden van jullie hovenier en het realiseren en onderhouden van de tuin!