Creatief met kunstgras

Tijdens een lange en droge periode is het een veel voorkomend probleem: dood gras. Zo ontzettend zonde van de uitstraling van je tuin. Kies daarom voor kunstgras in de tuin. Je hebt verschillende soorte kunstgras, zodat er voor iedereen een optie bij zit. Maar wist je dat de groene mat niet alleen in de tuin gebruikt kan worden? Laat je inspireren door de mogelijkheden op het gebied van kunstgras.

Groene muur
Kunstgras is eigenlijk bedoeld om in de tuin te leggen. Echter kun je er ook heel andere leuke dingen mee doen. Om je tuin groter te laten lijken, kun je ervoor kiezen om een strook kunstgras langs de muur te plaatsen. Zo creëer je een ruimtevergrotend effect en kijk je tegen nog meer groen aan.

Muurkunst
Een heel ander idee: kunstgras in of om lijsten plaatsen. Door meer groen in je huis te plaatsen, creëer je een heldere en kalme sfeer die tegelijkertijd opwekkend is. Eigenlijk zorg je met groen voor een frisse uitstraling en sfeer. Door kunstgras is fotolijstjes te plaatsen en deze bij elkaar te plaatsen, heb je een unieke “foto”wand. Tip: wissel kunstgras in de lijst om met kunstgras als de lijst zelf.

Meubels
Waar kunstgras nog meer ideaal voor te gebruiken is, zijn je meubelen. Heb je van die saaie witte stoeltjes die je graag wilt opleuken? Kunstgras is de uitkomst! Het geeft een frisse uitstraling en is nog uniek ook. Of wat denk je van de poten van de tafel met kunstgras bekleden? Of die ene poef van zolder halen en bekleden met kunstgras? En heb je ruimte over in je tuin? Ga dan voor een hangmat van kunstgras! Hoe leuk is dat?

Vormen in de tuin
Dat kunstgras ook op de grond mooi kan zijn, weten we allang. Maar wist je ook dat je allerlei vormen met kunstgras kunt maken? Zo kun je een cirkel in de tuin laten maken om de tuin optisch te vergroten. Maar ook geometrische vormen zijn mogelijk met kunstgras. Vraag bij een verkoper om advies en kies voor een vorm dat bij jouw tuin past.

Binnen meets buiten
Zoals eerder aangegeven hoef je kunstgras niet alleen buiten te gebruiken. Maar ken je kunstgras als vloerkleed in je woonkamer al? Of een grote cirkel van kunstgras onder je eettafel kan de ruimte optisch vergroten en tegelijkertijd frisser maken. Kunstgras kun je dus voor talloze doeleinden gebruiken. Kortom: kunstgras kopen, handjes uit de mouwen en laat je creativiteit de vrije loop. Succes gegarandeerd.