5 tips voor planten in de tuin

Naast planten voor in huis telen de kwekers van Kwekerij de Groot ook nog mooie planten voor in de tuin. Net als de binnenplanten hebben de buitenplanten ook een aantal voordelen. In dit artikel geven wij je hier wat meer informatie over.

  1. Minder last van verstening

Door veel planten in je tuin te hebben kan regenwater veel makkelijker de grond in dan als er stenen liggen. Door verstening kan de biodiversiteit aangepast worden. Vogels, bijen, vlinders, etc. zullen minder snel naar de tuinen komen en zo ervoor zorgen dat planten zich niet voort kunnen planten doordat de zaden niet verspreid worden.

  1. Onderhoud

Het onderhoud van planten in de tuin is veel makkelijker dan tegels. Bij tegels moet je de groene aanslag weghalen. Dit hoeft wel minder vaak gedaan te worden dan de planten, maar het is minder leuk dan lekker met de planten bezig zijn.

  1. Uitzicht

Ook het uitzicht is veel leuker met planten in je tuin. Geen saaie simpele tuin met stenen of hout. Lekker groen waar de natuur zich vrij voelt om te kunnen doen wat zij wilt. Misschien kom je wel een nieuwe soort vogel of vlinder tegen. Ook privacy helpt met groen in de tuin. Door een volle tuin met hoge planten te hebben kan je minder makkelijk bij jou in de tuin kijken. Ook werken na onderzoek planten als geluiddempend. Het verschil is decibel kan wel oplopen tot 10 Db in verschil.

  1. Goed voor je brein

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op het platteland meer rust ervaren dan mensen in de stad. Want groen is goed voor je brein! Ook al heb je maar één boompje is je tuin staan. Dit kan al voor veel meer rust zorgen. Naar een natuurfoto of -film kijken helpt ook met het positieve stimuleren van het brein. Maar het beste is toch uit het raam kijken naar de natuur.

  1. Waarde verhogen

Uit onderzoek van de Rabobank is gebleken dat de waarde van een huis verhoogd wordt als er een goede groene tuin bij is. In het onderzoek werd er gekeken naar de taxatiewaarde voor en na het renoveren van de tuin. Zorg er dus voor dat je voordat je je huis te koopt zet dat je tuin mooi gerenoveerd is.