5 tips voor een leuke en nuttige herfst

De zomer is weer voorbij en de dagen duren weer langer. de herfst is begonnen. vallende bladeren, grijze luchten en met geluk een lekker zonnetje in het frisse weer.

Veel mensen hebben moeite met de overgang naar de donkere dagen. Toch is er ook zoveel te doen aan leuke en nuttige activiteiten.

In deze blogs geven we je een aantal tips.

Ga het bos in

Kastanjes zoeken met de kinderen, een herfstkrans maken of gewoon genieten van de heerlijke frisse herfstlucht.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om naar het bos te gaan. Zeker wanneer je kinderen hebt, is dit niet alleen een leuke, maar ook een verstandige optie. Veel kinderen zijn tegenwoordig gekluisterd aan hun telefoons en computers. Alleen al hierom is het goed om te bewegen in de frisse buitenlucht. Zijn ze uitgekeken op de kastanjes? Organiseer dan een spel. Verstoppertje of tikkertje zijn simpele spelletjes welke kinderen altijd blijven waarderen.

Natuurlijk is het ook heerlijk om daarna even uit te puffen op een bankje of een terrasje.

Ga op bezoek

Je schoonouders, oom of tante of vrienden welke je afgelopen zomer niet meer hebt gezien. Sommige dingen moet je op een duur gewoon plannen en doen! Zeker aangezien de zomer en de winter (feestdagen) vaak ingevuld zijn, leent de herfst zich hier prima voor. Zeker waar we tegenwoordig veel bezig zijn met onszelf, zal je voorstel ongetwijfeld worden gewaardeerd.

Geen zin om d deur uit te gaan? een uitnodiging wordt ook vast gewaardeerd.

Ga opruimen

Niet de leukste optie, wel nuttig. De schuur, bijkeuken of de zolder. vaak is het in de zomer te warm of de boel netjes te maken.

Wanneer de dagen weer frisser zijn heb je eigenlijk geen excuus meer. Denk ook vooral aan het resultaat; Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Zeker met de feestdagen voor de boeg is het fijn wanneer alles netjes en opgeruimd is.

Maak je tuin winterklaar

De vallende bladeren halen waarschijnlijk niet veel uit , maar je tuin moet natuurlijk ook bestand zijn tegen sneeuw en vrieskou.

ga daarom na of jouw tuin winterproof is. Snoei uitgebloeide planten, Knip de hagen en bescherm vorstgevoelige planten tegen de vorst.

Verder is het goed om het gras nog één keer te maaien of verwijder bladeren van je terrastegels.

Alles geregeld? Dan kun jij deze kerst lekker genieten van je winterklare tuintje.

Meld je aan bij een sportvereniging

Veel mensen slaan het sporten over in de zomermaanden. Toch is het verstandig om dit weer op te pakken zodra de hitte voorbij is. Behalve een fit uiterlijk, helpt het je ook om je geest gezond te houden. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijk vooruitzicht, wanneer jij straks lekker in de vel zit, met een opgeruimde leefomgeving en een fit lichaam, voordat de feestdagen beginnen!