Tips om succesvol te grillen op de bbq

Elke Grillmaster heeft een paar trucjes voor het ultieme grilsucces, waardoor elke keer dat ze de grill oplichten vochtige, sappige, smakelijke resultaten geven. We hebben een aantal geheimen voor het grillen waarbij zelfs een beginner kan laten zien dat hij of zij een pro is.

1: Investeren in een termometer: Met behulp van een vleestermometer neemt u het gokwerk uit het grillen. Door de exacte interne temperatuur te weten, kunt u vlees op de juiste tijd verwijderen voor vochtige, sappige resultaten.

Lekker barbecuen op een goedkope manier? Meer informatie op Goedkoop.nl

2: Minimum interne temperaturen voor vlees weten: dit zijn de minimale interne temperaturen voor vlees. Houd er rekening mee dat wanneer u uw vlees van de bbq haalt, het blijft het koken, dus het is goed om het er af te trekken als het een paar graden onder de vermelde temperatuur is.

3: Tent het vlees: Nadat u vlees an de bbq hebt getrokken omdat het de minimale inwendige temperatuur heeft bereikt, dient u het vlees gedurende 10 minuten onder de folie te leggen. Door het vlees te laten rusten, is het tijd om de sappen te herabsorberen en sappige, vochtige resultaten te geven.

4: Olie de grill: Een goed geolied rooster zorgt ervoor dat uw eten minder kans heeft om vast te plakken en zorgt voor een makkelijke opruiming.

5: Directe en indirecte warmtezones maken: Door verschillende ‘zones’ op uw grill te maken, kunt u uw gehele grilloppervlak effectief gebruiken terwijl u tegelijkertijd verschillende gerechten maakt. Het kennen van het maken van verschillende warmtezones op uw grill betekent ook dat u het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. De makkelijke manier om hierover na te denken is dat koken op directe warmte (dat wil zeggen boven de vlam). Koken op indirect is als in een oven bakken. Als voedsel te snel op directe koken kookt, kunt u het eenvoudig op indirecte hitte zetten, zodat het zal blijven koken zonder te verbranden.

Direct: Directe warmte is wanneer u rechtstreeks over de warmtebron brengt (brand- of houtskoolbrand).

Indirect: Dit is wanneer u aan de zijkant van de grill legt en dus op de koele kant van een houtskoolgrill.